DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
ALTIN
2.293,10
BIST
9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Sandıkları Okusa İstifa Etmesi Lazım

Sandıkları Okusa İstifa Etmesi Lazım

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tebrik ziyaretleri kapsamında geldiği Yozgat’ın Sorgun ilçesinde AK Parti Seçim İrtibat Bürosu’nda partililere hitap etti.

Yerel seçimlerin hem iktidara hem de muhalefet partilerine mesajlar verdiğini ifade eden Bozdağ, milletin, AK Parti’nin Türkiye partisi olduğunu, diğer partilerin ise bunu başaramadığı mesajını ilettiğini dile getirdi.

Seçimin en büyük mesajlarından birinin de Türkiye’yi karıştırmak isteyenlere olduğunu ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:

“Sokağı karıştırmak isteyenlere, şiddete çanak tutanlara, şiddeti tahrik edenlere, polisi, jandarmayı taşlayanlara, kamunun araçlarına, özel araçlara zarar verenlere, ortalığı meydan muharebesine çevirenlere de ve bunlara destek olanlara da bu işi yapanları kutsayan siyasilere de ve bizzat bu işi yapanlara da büyük bir ders ve mesaj vermiştir. ‘İktidarları sokakta arayanlara iktidar yüzünü göstermem. O yüzden şiddete hayır, istikrarsızlığa, kaosa, sokağı karıştırmaya, sokağı karıştıranlara, sokağı karıştırmak isteyenlere, sokağı karıştırmak isteyenlere alkış tutanlara hayır’ mesajı vermiştir. Bu da son derece önemli bir mesajdır. Vatandaş, Türkiye’yi Suriye’ye dönüştürmek isteyenlere, Ukrayna’ya çevirmek isteyenlere, kargaşanın olduğu ülkelere çevirmeyi ibadet zanneden alçaklara buradan bir cevap vermiştir. ‘Bu ülkenin karışmasına, karıştırılmasına, insanlarının birbirinin karşısına dikilmesine müsaade etmeyiz mesajını vermiştir.”
Bundan sonra Türkiye’nin gündeminin Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmaları olacağını belirten Bozdağ, “Önümüzdeki günler Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmaları ile geçecektir. Bu tartışmalar Türkiye’nin gündemini belirleyecektir. Şimdi ana gündem Türkiye’nin Cumhurbaşkanı kim olacaktır. Adaylar ne olacaktır ve neler ortaya çıkacaktır falan. Şimdi bakıyorsunuz Kılıçdaroğlu diyor ki, ‘falan cumhurbaşkanı olamaz filan olmaz’ diye konuşuyor. Sayın Başbakanımızla ilgili de konuşuyor. Ama sandıkları okumuyor. Sandıkları okusa Sayın Kılıçdaroğlu konuşmaktan yana istifa edip gitmesi lazım” değerlendirmesini yaptı.

Milletin yerel seçimlerde, cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik olarak da bir ders verdiğine işaret eden Bakan Bozdağ, şöyle devam etti:

“Sayın Başbakanımıza Yozgatlılar, Sorgunlular, Türk milleti şunu söyledi; ‘sayın Başbakanımız siz ülkeyi başarıyla yönettiniz. Eğer yeni dönemde Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığına aday olmak isterseniz Yozgatlı, Sorgunlu, 77 milyon Türk milleti senin Cumhurbaşkanlığını desteklemeye hazırdır’ mesajını vermiştir. ‘Duamızla, desteğimizle biz senin yanındayız’ mesajını da vermiştir. Onun için bu mesajı almayanların iyi okuması lazım. Bir daha bir daha okuması lazım. Ama belli ki Kılıçdaroğlu mesajı almamış.”

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.