DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
ALTIN
2.325,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Rektörlerden Osmaneli’ye Ziyaret

Göreve geldiği andan itibaren Osmaneli’yi turizm cenneti yapacağını ifade eden Belediye Başkanı Münür Şahin, yaptığı başarılı çalışmalarla yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Başkan şahin hafta sonu, BEBKA’dan alınan desteklerle başlatılan “Ver elini Osmaneli” projesi kapsamında İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan,  Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Mehmet Rüştü Kahraman,  İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Şafak Sahir Karaahmetoğlu Osmaneli’de ağırladı.

Necla Hanım Konağında yapılan ve İstanbul Üniversitesi tarafından düzenli şekilde su analizlerinin yapıldığı ve yine üniversiteyle birlikte yapılacak ortak çalışma neticesinde Lefke taşından planlanan ,eski mimari tarzında görünüm ortaya çıkacak olan “İçmeler” projesi hakkında toplantı yapıldı. Yapılan toplantının ardından katılımcılara Osmaneli evlerinin resmedildiği tablo hediye edildi.

Gerçekleşen toplantıda Rektör Söylet “Biliyorsunuz artık içmeler yıkılmış harap olmuş bir yerken eğer bu işi hızlı bir şekilde başarır tanıtımını yapar ve aynı zamanda kullanımını da sürdürebilirliğini de sağlarsak birçok insanın şifasına vesile olarak hayır dua alacağız. Baktığınız zaman ver elini Osmaneli’nin aslında ciddi bir açılımı var. Tarihimiz açısından çok önemli.  Bu bölgenin öneminin hiç olmazsa bölgemiz ve ülkemiz tarafından en kısa sürede tanınması için çok ciddi projelerin aslında birleşmesinden oluşuyor. Ver elini Osmaneli’nin aslında ciddi bir açılımı var. İnşallah bunlar kısa bir zaman içerisinde tamamlanır el birliği ile ortaya çıkartılır ve bizler hem Osmanelililer olarak hem de bölge olarak bunlardan yararlanırız.” ifadelerini kullandı.

Yapılan toplantının ardından Şahin katılımcılara Osmaneli’nin tarihi yerlerini gezdirirken, katılımcılar, “Osmaneli’de dikili bir ağacınız olsun” adı altında başlatılan kampanya dahilinde ağaç diktiler.

Düzenlenen proje etkinliğine, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Mehmet Rüştü Kahraman, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Şafak Sahir Karaahmetoğlu, , Bilecik 2.Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Şafak Karakoç, Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Ak Parti İl Başkanı Ramazan kurtulmuş, Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, Osmaneli İlçe Başkanı Yalçın Karaca, İl Genel Meclis Üyesi Hakan Özkan ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.