DOLAR
32,5593
EURO
34,9449
ALTIN
2.427,80
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

POMEM HEYETİNE, BİLECİK VE ŞEYH EDEBALİ’Yİ ANLATTIK

Eskişehir Trafik Polis Eğitim Merkezi’nde düzenlenen “Polis Temel Atış Eğitimi” kursuna katılan 32 kişilik Polis Mesleki Eğitim Merkezi (POMEM)  ve Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürleri heyeti, Bilecik’teki tarihi yerleri gezerek, bilgi aldı.

Söğüt ilçemizde bulunan tarihi yerleri gezerek başlattıkları ziyaretlerine Dursun Fakıh Türbesi ile devam eden heyet, Bilecik’te bulunan Şeyh Edebali Türbesi’ni de ziyaret etti.

Bilecik Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Görevlisi Arkeolog Umut Özdemir’in rehberliğinde gerçekleştirilen Bilecik gezisinde heyeti, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru karşılayarak, eşlik etti.

Bilecik, Şeyh Edebali Türbesi, Orhangazi Camii hakkında Özdemir’den bilgi alan heyet, Yörük Çadırı’nda çay içti.

Polis Okulu Müdürleri heyeti, Osmanlı’nın kuruluş toprağı ve aynı zamanda kurtuluşun da elde edildiği topraklarda oldukları için büyük mutluluk duydurlarını belirterek,  “Gösterilen misafirperverlikten çok memnun kaldık,  ilimizin doğa güzellikleriyle, tarihi güzelliklerine hayran olduk” ifadelerini kullandı.

Arkeolog Özdemir ise ziyaret hakkında yaptığı açıklamada, Bilecik ve Şeyh Edebali Türbesi’ne son dönemde  yoğun ziyaretlerin olduğunu belirterek, ”Şehrimizi ve tarihi yerlerimizi birçok kesimden insanlar ziyaret ediyor. Turistlerimiz, Osmanlı’nın kuruluş toprağı olan bu bölgeye çok önem veriyor ve bu anlamda ziyaretler gerçekleştiriyor. Bizler de Bilecik Belediyesi olarak, buraya gelen insanlarımıza rehberlik ederek, bilgi veriyoruz. Bilecik’in bu anlamda ziyaret edilerek tanınmasından bizler de büyük mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

mdrzyrtlerie (8) mdrzyrtlerif (3) mdrzyrtlerig (10)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.