DOLAR
32,5168
EURO
34,7889
ALTIN
2.421,88
BIST
9.721,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

POLİSTEN 1,3 MİLYONLUK OPERASYON

Bilecik Bozüyük’te kendilerini işadamı olarak tanıtarak 500 bin dolar değerinde dolandırıcılık yapmak isteyen 3 Kamerunlu, polisin filmleri aratmayacak takip ve operasyonuyla suçüstü yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Bozüyük’te mermercilik yapan F.D. (34) ile temasa geçen Kamerun vatandaşı Leobeau Tchoutchuı (35), Kamerunlu işadamlarının mermer almak istediğini belirterek esnaftan randevu aldı. Kendisi gibi Kamerun vatandaşı Younouss Yancu (31) ve Kamdem Elvis (50) ile kente gelen ve kendisinin iş adamlarının tercümanı olduğunu söyleyen Leobeau Tchoutchuı, esnaf F.D. ile pazarlık yaparak 3 konteynır mermer almak istediklerini belirtti. Dolandırıcılar ikinci gelişlerinde, mermer pazarlığını bırakarak Kamerun’dan yurt dışına yüklü miktarda para çıkartamadıklarını, kendilerine 110 bin dolar verilmesi durumunda özel bir solüsyonla yıkanıp ısıtıldıktan sonra paraya dönüşen 500 bin dolarlık kağıt verebileceklerini söylediler. İnandırıcı olabilmeleri için esnafın yanında cebinden çıkarttıkları 50 dolar ile kağıt parçalarını belli işlemlerden geçirerek dolara çeviren dolandırıcılar, esnaftan paraları bankaya götürerek test edebileceğini belirtti. Paraya çevrilen kağıtları bankaya ve kuyumcuya gösteren F.D., paraların gerçek olduğunun söylenmesine rağmen şüphelenerek durumu polise bildirdi.

Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri ile irtibata geçerek dolancıları arayan F.D., parayı hazırlayacağını ve 500 bin dolara çevrilecek kağıtların getirilmesini istedi. Yanlarında getirdiklerini para kağıtları ile sanayi sitesindeki dükkanda şüphelilerle buluşan F.D., dolandırıcılara banka müdürünü arayarak parayı isteyeceğini söyleyerek polisi aradı.

Dolandırıcıların bulunduğu işyerine operasyon yapan polis, 3 şüpheliyi yakaladı.

Bozüyük Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 3 kişinin Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü yabancılar şubesine teslim edileceği öğrenildi.

Öte yandan şüphelilerle birlikte valiz içerisindeki çelik kasada 500 bin dolara çevrileceği iddia edilen para boyutunda kesilmiş kağıtlar ve solüsyonlara el kondu.

Kaynak: Barış Esen-Bozüyük Portal

belekomahaber bilecik

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.