DOLAR
32,4673
EURO
34,8120
ALTIN
2.478,60
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Duyuru..

ÇEVRE AMAÇLI TARIM ARAZİLERİNİ KORUMA PROGRAMI  (ÇATAK) KAPSAMINDA İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZE

TAŞ TOPLAMA MAKİNESİ ALINDI

 

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun YILDIZ ilimizde uygulanan ÇATAK programı ile program kapsamında alınan Taş Toplama Makinesi hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amaçlı açıklamalarda bulundu.

İl Müdürümüz YILDIZ yaptığı açıklamada;

“İlimizde taşlılık problemi olan tarım arazilerinde verimliliğin artırılması, bitki deseninin değiştirilmesi, tarımsal faaliyetlerin daha kolay yapılması ve modern tarım tekniklerinin daha rahat uygulanması amacıyla Müdürlüğümüz genel bütçe imkanları ile Taş toplama makinesi alınarak Çiftçilerimizin hizmetine sunulmuştur. Alınan taş toplama makinesinin model ve kapasite tercihi yapılırken İlimiz arazi varlığı ve Traktör varlığımız göz önünde bulundurularak 55-60 BG traktörler tarafından kullanılabilecek bir model tercih edilmiştir. Bu program kapsamında alımını yaparak Çiftçilerimizin hizmetine sunduğumuz taş toplama makinesinin ilimiz çiftçilerine faydalı olmasını ve etkin bir şekilde kullanılmasını temenni ediyorum.”dedi.

 

Sözlerine ÇATAK programı hakkında bilgi vererek devam eden İl Müdürümüz Hacı Dursun YILDIZ şu açıklamalarda bulundu;

 

Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma (ÇATAK) programı toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik koruma programını tercih eden üreticilerin desteklenmesidir.

ÇATAK kapsamındaki İller her yıl Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenmekte olup ilimiz de projeden yararlanan iller arasında bulunmaktadır. Proje uygulama alanları İl Komisyonunun kararı ile sorunlu tarım alanlarında iyileştirme imkanları gözetilerek seçilmekte ve üç kategori başlığında çalışmalar sürdürülmektedir.

Proje Komisyonumuzca alınan karar gereği  2015 yılı ÇATAK programı 2. ve 3. kategori uygulamalarıyla belirlenen alanlarda yürütülecektir.

  1. Kategoride  toprak ve su yapısının korunması  başlığında, yoğun taşlılık probleminin giderilmesi ve organik madde miktarının arttırılması amacıyla  taş toplama ve çiftlik gübresi uygulamalarını gerçekleştiren çiftçilerimizin desteklenmesi öngörülmektedir. II. Kategoride destekleme miktarı dekara 60 TL.dir.

ÇATAK Programının II. Kategori uygulama alanları;

İlimiz Merkez İlçede; Dereşemsettin,  Karaağaç, Çavuşköy, Alpagut, Erkoca, Kınık, Okluca, İlyasbey, Gökpınar, Çukurören, Necmiye, Taşçılar, Beyce, Cumalı, İlyasça, Gülümbe, Deresakarı, Örenköy ve Selbükü köylerinde,

Söğüt ilçesinde; Söğüt Merkez, Dömez, Sırhoca, Oluklu, Ortaca, Zemzemiye, Yeşilyurt, Rızapaşa köylerinde,

Osmaneli İlçesinde; Balçıkhisar, Belenalan, Orhaniye ve Medetli köylerinde,

Gölpazarı İlçesinde; Çukurören, Bayat ve Taşçıahiler köylerinde  uygulanacaktır.

 

III. Kategoride uygun basınçlı sulama tekniklerini seçen ve çevre dostu tarım tekniklerini uygulayan çiftçilerimizin desteklenmesi öngörülmektedir. III. Kategoride destekleme miktarı dekara 135 TL. olarak belirlenmiştir.

 

ÇATAK programının III. Kategori uygulama alanları;

Merkez İlçede; Deresakarı, Yeniköy, Kızıldamlar, Selbükü, Örenköy, Gülümbe

Söğüt İlçesinde; Akçasu, Yakacık, Çaltı, Tuzaklı, Geçitli, Hamitabat, Borcak köylerinde  uygulanacaktır.

Başvurular;

III. Kategori uygulanacak alanlarda 01 Nisan 2015 – 12 Haziran 2015

  1. Kategori uygulanacak alanlarda   30 Nisan 2015 – 04 Eylül 2015 tarihleri arasında

İl ve İlçe Müdürlüklerimize yapılmalıdır.

 

Başvuru yapan çiftçilerimizin başvurularının tebliğe uygunluk durumları İl Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca yerinde incelenerek, komisyon kararını müteakiben sözleşme imzalanmaktadır. Proje kapsamındaki uygulamaları üç yıl boyunca yapacak olan üreticilerimize Çiftçi Kayıt Sistemi üzerinden destekleme ödemesi her yıl aralık ayı içerisinde 3 yıl boyunca yapılmaktadır.

Projeye dâhil olmak isteyen veya konu hakkında bilgi almak isteyen  üreticilerimiz İl Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğümüze veya ilgili İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvuruda bulunabilirler.

IMG_6772 IMG_6769

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.