DOLAR
32,5665
EURO
34,8705
ALTIN
2.425,95
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

PEYGAMBER SEVGİSİ SALONLARA SIĞMADI

PEYGAMBER SEVGİSİ SALONLARA SIĞMADI

Bilecik Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ”Kalbe Peygamber Sevgisi Düşünce” adlı programda, Peygamber Efendimizin Kutlu Doğum’u anlatıldı.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Konre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, Başkan Vekili Nihat Can, Bilecik AK Parti Kadın Kolları Başkan Gülcan Namal, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Peygamber Efendimizin sevgisinin salonlara sığmadığı etkinlikte, Usta Sunucu ve Şair Serdar Tuncer birbirinden güzel şiiri kendine has üslubuyla seslendirirken, Sanatçı Cihan Yıldız ve ekibi ilahileriyle geceye ayrı bir renk kattı.

Kalbe Peygamber Sevgisi Düşünce adlı programda daha sonra avukat, mutasavvıf ve müzisyen kişiliğiyle tanınan Ömer Tuğrul İnançer, Peygamber Efendimizin örnek hayatı ve ahlakını içeren konularda bilgi verdi.

İNANÇER: ”BİLECİK, ŞEYH EDEBALİ İLE ŞEREF BULUYOR”

İnançer, gecede yaptığı konuşmada, Şeyh Edebali diyarı Bilecik’te ağırlandığı için duyduğu memnuniyeti belirtti.

Bilecik’in Şeyh Edebali ile anlam bulduğu ve şereflendiğini dile getiren İnançer; ”Ben, Şeyh Edebali diyarı Bilecik’te olduğum için gerçekten çok memnunum. Bilecik, Şeyh Edebali ile şeref buluyor. Çünkü o gerçekten büyük ve şeref kaynağı bir zat idi. Diğer yandan ben öncelikle böyle güzel bir salonu hizmete açanlara teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Gerçekten güzel bir eser yapılmış. Bu gece İnşaallah Peygamber Efendimiz hakkında bildiklerimizi paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Ömer Tuğrul İnançer programda; Peygamber Efendimizin hayatı ve güzel ahlakı başta olmak üzere, aile hayatı, din terbiyesi, konuşma adabı gibi çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Selim Yağcı ise gecede yaptığı konuşmada, güzel ve anlamlı bir gecede birarada olduklarından dolayı mutlu olduklarını anlattı.

Peygamber Efendimizin alemlere rahmet olarak gönderilen bir elçi olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Selim Yağcı, onun güzel ahlakı ve yaşantısının sayfa ve kitaplara sığamadığını belirterek, şunları söyledi:

”Gerçekten Peygamber Efendimizin hayatını ve örnek ahlakını anlamak öyle kolay bir iş değil. Zira Peygamber Efendimiz; Yüce Allah’ın da kelamında belirttiği üzere, alemlerin yaratılış vesilesi bir zat o. Çünkü o alemlere rahmet olarak gönderildi ve onun hakkında yazılanlar kitaplara sığmadı. Ancak çok şükür bu gece değerli konuklarımızın da gayretiyle bizler Peygamber Efendimize ait güzelliklerden istifade etmeye çalıştık. Diğer yandan sevgili kardeşim Serdar Tuncer ve Cihan Yıldız da geceye ayrı bir güzellik kattı. Ben bu güzel programda emeği geçenlere teşekkür eder, selam ve saygılarımı sunarım.” dedi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı program sonunda, Ömer Tuğrul İnançer’e, üzerinde Osmanlı arması bulunan bir tablo hediye ederek, fotoğraf çektirdi.

5 1836768_559157660893864_3567161428220062453_o 6 7 9

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.