DOLAR
32,5051
EURO
34,8523
ALTIN
2.440,19
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Muhasebe Mesleğinde Denetimin Geleceğine Akademik ve Profesyonel Bakış Paneli

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu,”Muhasebe Mesleğinde Denetimin Geleceğine Akademik ve Profesyonel Bakış” konulu panel düzenledi.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda Bilecik’te Şeyh Edebali Üniversitesi ve Bilecik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası işbirliğiyle düzenlenen panel’de demokrasinin evrensel tariflerinde hep yasama,yürütme ve yargının öne çıkan bir kuvvetler ayrılığı olarak bize takdim edildiğini belirten Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Azmi Özcan, ”Özellikle bizim geleneğimizde devlet, bir anlamda denetim ve muhasebe demektir.Doğamız gereği zaten kendimizi hem hesap vermez, hemde denetlenmez konumda hissetiğimiz zaman,yazılım dışı davranışlara saptığımız bilinen bir gerçektir.Onun için hem inancımızda,hem kültürümüzde denetmin ve muhasebe başat bir faktör olarak, mevcut olmasına rağmen yeterince takdir edilmiyor.Bu tür faaliyetlerle bunun sağlıklı bir demokrasi ve sağlıklı bir kamu işleyişi itibariyle çok önemli olduğunu, hem eğitim programlarımızda, hemde diğer meslek faaliyetlerimizde sık sık vurgulamamız lazım.”dedi.

Muhasebe Öğretim Üyeleri Bilim ve Dayanışma Vakfı (MÖDAV) Başkanı Prof.Dr. Beyhan Marşap ise, geçtiğimiz kasım ayında 20.yılını dolduran MÖDAV’ın geçen 20 yıllık süreçte, bir çok faaliyeti gerçekleştirmiş,oldukça aktif bir vakıf olduğunu belirterek,”MÖDAV,tüm ülkedeki akademisyenlerimizi kapsayan, bağrına basan bir vakıftır.Bu vakıf kuruluşunun temel amacının muhasebe biliminin ve muhasebe mesleğinin gelişimine katkıda bulunmak.Muhasebe akademisyenlerinin bilimsel faaliyetlerini desteklemek ve gelişimine katkıda bulunmaktır.Üniversite ziyaretlerimizin sonuncusunu Bilecik’te Şeyh Edebali Üniversitesi ve Bilecik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası işbirliğiyle gerçekleştirmekten son derece mutluyuz.”dedi.

Muhasebe Mesleğinde Denetimin Geleceğine Akademik ve Profesyonel Bakış Paneline, Anadolu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Melih Erdoğan, Başkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nalan Akdoğan, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Süleyman Yükçü ve TURMOB temsilcisi Doç. Dr. Rıza Zafer Sayar ile Kamu Gözetimi Kurumu (KGK) Başkan Yardımcısı Mehmet Kaya ve öğrenciler katıldı.
DSC_0075

DSC_0078

DSC_0082

DSC_0094

DSC_0096

DSC_0100

DSC_0080

DSC_0081

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.