DOLAR
32,5413
EURO
34,9110
ALTIN
2.425,34
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

Pazaryeri Pilates Kursu İlgi Odağı Oldu

Pazaryeri Pilates Kursu İlgi Odağı Oldu

Pazaryeri Belediyesi tarafından açılan pilates kursu’na Pazaryerili bayanlar büyük ilgi gösteriyor.

Kadınların yaşamlarında sporun önemine dikkat çekmek, sosyal hayatlarını geliştirmek ve sağlıklı olarak yaşamlarını sürdürmelerine yardımcı olmak amacıyla Pazaryeri Belediyesi tarafından  2011 yılında başlatılan pilates kursu 3 yıldır Pazaryeri’li hanımlar tarafından ilgi ile  takip ediliyor.

Haftada 3 gün    Salı , Çarşamba ve Cuma günleri 2 grup halinde, 30 kişinin devam ettiği pilates kursu, çalışanların da faydalanabilmesi için gündüz ve akşam, değişik zaman dilimlerinde 1’ er saatlik seanslar halinde yapılıyor. Pilates sporunun eğitmenliğini ise  Hatice Uyan yapıyor. Zihin ve bedeni bir bütün olarak öngören denge, nefes ve hareket sistemlerinin bir sentezi olan pilates sporu; aynı zamanda eklem ve kemik yapısını korumak, kas yapısını güçlendirmek, esnetmek ve özellikle karın kaslarının kuvvetlenmesi esasına dayanıyor. Her bir egzersiz için geliştirilmiş özel nefes teknikleri, bedendeki enerjinin bu bölgelere gönderilmesine yardım ederken, bedenin geri kalanının rahatlamasını sağlıyor.

 

Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın   Pazaryerinde Spora gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti ve sözlerine şöyle devam etti.

Tüm hizmetlerde yol haritası olarak belirlediğimiz  insan odaklı yönetim anlayışını benimseyerek halkımıza hizmet ettik. Bunlardan  en önemlisi de sağlık için spor  hizmetlerimizdir.

Sağlık yoksa hayatta hiçbir şeyin önemi yok. Sağlıklı bir yaşamın yolu ise spordan geçiyor. Spor yapmak isteyen herkese her türlü imkanı sağlamaya çalışıyoruz.

.Bizler Toplumun yükünü sırtlanan, üreten, aileyi bir arada tutan . hanımlarımız için ne yapsak azdır diye düşünüyoruz.. Bunca fedakarlığa karşın bizlerinde hanımlar için özel uygulamalar gerçekleştirmemiz gerektiği düşüncesiyle 2011 yılında  Eğitim Merkezimizde oluşturduğumuz  hanımlara özel pilates salonumuzda pilates kursu açtık. “Spor hayattır hayatınızı  ertelemeyin “ sloganıyla Pazaryerili hanımlarımızı  pilates yapmaya davet ettik. 3 yıldır pilates kursumuz devam ediyor. Pilates eğitmeni Hatice Uyan’ın  tecrübeli pilates eğitimiyle  Pazaryerili hanımlar hem spor yapıyor hem de sağlıklarını koruyorlar. Kursa gösterilen ilgi memnuniyet verici. Artık herkes sporun önemini biliyor ve böylesine taleplerde bulunuyor. Bu taleplerden  büyük bir  çoğunluğunu yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  İlçemizin çeşitli noktalarına sokak spor aletleri yerleştirdik. Bir tarafta çocuklarımız  oyunlarını oynarken diğer tarafta anne babaları  spor aletlerinden faydalanıyorlar. Tabi  hizmetlerimiz bunlarla sınırlı değil Diğer taraftan  spor sevenlerimizin  bizden istediği Kapalı halı sahamızı ilçemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. İlçemizde Kig Box  müsabakaları düzenliyoruz ve ilçemizde bir çok sporcu ve spor  severi  ağırlıyoruz”dedi

 

Pazaryeri’nin artık farklı bir vizyona sahip olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın  , Pazaryeri Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız her türlü çalışma ve proje ile Pazaryeri’nin  makus talihini değiştirmeye çalışıyoruz. Artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağına dair söz vermiştik. Ve sözümüzü yerine getirmeye çalıştık. Artık Pazaryeri Sanayisiyle ,Tarımıyla , Turizmiyle,Kültürel birikimiyle    başka şehir ve ilçelere imrenen bir şehir olmaktan çıkarak örnek bir kent haline geliyor. Bizler,Pazaryeri’nin  hak ettiğini alması için gece gündüz çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Halkımız  ile birlikte yazdığımız hizmet destanımızda öyle önemli ´ilk´lere imza attık ki, bugün geriye dönüp baktığımızda Pazaryeri’nin bir çok konuda  yol aldığını  görüyoruz. Kısacası, biz neye ihtiyaç varsa ve yapılması gerekiyorsa onlar için seferber olduk. Her şey Pazaryeri Halkı için Pazaryeri Belediyesi olarak hizmet için gerekirse sabahlarız, uyumayız” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.