DOLAR
32,3695
EURO
35,0258
ALTIN
2.325,72
BIST
9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
20°C

OSMANLI RAMAZAN KÜLTÜRÜ BİLECİK’TE YAŞANIYOR

OSMANLI RAMAZAN KÜLTÜRÜ BİLECİK’TE YAŞANIYOR
Şehrimizdeki her bir mahallede gerçekleştirilen ve mahalleliler arasında komşuluk bilincinin oluşmasını sağlayan Ramazan İftarları, ile Osmanlı Devleti’nin Ramazan Kültürü, Bilecik’te yaşanıyor.
”Ramazan ayı birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma ve huzur ayıdır” düşüncesi çerçevesinde Bilecik Ramazan ayını; Geleneksel Mahalle İftarları, Osmanlı Çeşmelerinden Osmanlı Şerbeti İkramları, İftar sonrası temaşa sanatlarının sergilendiği programlar, çocuklara yönelik oyun ve eğlenceleri yaşayarak geçiriyor.
BİLECİK’TE, OSMANLI ÇEŞMELERİNDEN ”MEŞHUR OSMANLI ŞERBETİ” AKIYOR
Bilecik’te, çok güzel bir atmosferde geçecek olan Ramazan Ayı’nda yapılan başka bir güzel çalışma ise Osmanlı Çeşmelerinden, Osmanlı Şerbetinin ikram geleneğidir.
Bilecik Belediyesi tarafından her mahalleye yapılan ve şehrin mimari yapısına zenginlik kazandıran Osmanlı Çeşmeleri, işleviyle de göz dolduruyor.
Belirli gün ve mübarek gecelerde de Osmanlı Şerbeti akıtılan Osmanlı Çeşmelerinden Ramazan Ayında da çeşitli ikramlar yapılırken, her akşam teravih namazı çıkışında cami cemaatine şerbet ikram ediliyor.
RAMAZAN AYI BOYUNCA TEMAŞA SANATININ EN GÜZEL ÖRNEKLERİ BİLECİK’TE SAHNELENİYOR
Ramazanın her yönüyle dolu dolu geçtiği Bilecik’te, gerçekleştirilen bir diğer güzel faaliyet ise Ramazan ayı boyunca sahnelenen temaşa sanatına ait etkinlikler oluyor.
Geleceğimizin teminatı çocukların birbirinden güzel oyun grubunda eğlenceli vakit geçirdiği Ramazan ayında sahnelenen temaşa sanatına ilişkin gösteriler, eski Ramazan’ların Bilecik’te tekrar hayat bulmasını sağlıyor.
BİLECİK’TE SAHUR GELENEĞİNİ SÜRÜYOR
Geçtiğimiz yıldan itibaren uygulanan, geleneksel hale getirilen ve her mahallede binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen iftar programlarının yanısıra aynı zamanda sahurda da vatandaşlarımız bir araya gelecek.
Ramazan ayı boyunca Bilecik Belediyesi Kültür Sitesi’nde şu ana kadar her iftar vakti vatandaşlarımızı ağırladığı gibi aynı şekilde tüm Ramazan ayı boyunca değerli hemşerilerimiz sahur sofrasında da bir araya geliyor.
Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen ve vatandaşlarımız tarafından büyük bir ilgi ve memnuniyet ile karşılanan iftar programlarının yanısıra vatandaşlarımız Ramazan ayının bereketini sahur vaktinde de bulacak.

YÜZYILLARIN GELENEĞİ MUKABELE, BİLECİK’TE DEVAM EDİYOR
Osmanlı’nın kuruluş toprakları olan Bilecik’teki Ramazan ayı etkinliklerinde yaşanan bir diğer güzellik ise yüzyılların geleneği olan mukabelenin Bilecik’te devam ediyor olmasıdır.
Mahallelerimizdeki birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusu ile mahallelilik bilincinin oluşmasına büyük katkılar sağlayan faydalı aktivitelerini sürdürüldüğü Bilecik’te, aynı zamanda Kur’an ayı olan Ramazanlar çok daha verimli geçiyor.
BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
”RAMAZAN AYI BU YIL DA BİLECİK’TE ÇOK GÜZEL OLACAK”
Belediye Başkanı Selim Yağcı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Bilecik’te Ramazanın çok güzel ve farklı geçeceğini belirterek, şunları kaydetti:
”Biliyorsunuz ki her zaman belirttiğimiz gibi birlik ve beraberlik ayı olan Ramazanda yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik çok daha ön plana çıkmaktadır. Bu çerçevede de Belediye Başkanlığı olarak yıllardır yaptığımız ve artık geleneksel hale gelen iftar programlarımızda aynı şekilde devam ettiriyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz Mahalle iftarlarımız ile bütün mahalle sakinlerini iftar sofrasında bir araya getiriyoruz ve burada iftarımızı birlikte açıyoruz. Ayrıca, şehir merkezindeki kültür sitesinde de iftar programlarımız devam ediyor ve her yıl olduğu gibi bu yıl da Kültür Sitemizde bin kişiyi aşkın insanımızı aynı iftar sofrasında buluşturacağız. Bu yıl ikinci kez olmak üzere aynı şekilde vatandaşlarımızı yine Kültür Sitesi’nde sahurda da buluşturuyoruz. Burada farklı bir atmosferde ve farklı bir ortamda sahur yapmak isteyen tüm hemşehrilerimizi kardeşlerimizi de buraya davet ediyoruz.”
SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE BİRÇOK GÜZEL HİZMETİ VATANDAŞLARIMIZA SUNUYORUZ”
Konuşmasında; ”Sosyal Belediyecilik anlaşıyı ile birçok güzel hizmeti vatandaşlarımıza sunuyoruz” ifadelerine yer veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı:
”Belediyemizin yapmış olduğu sosyal yardımlarda geçen sene farklılık oraya getirdik. Sosyal yardımlarda artık torba paket götürme yerine vatandaşlarımıza yardım kartları dağıtıyoruz. Böylece hem gereksiz bir iş yoğunluğunu önlemiş oluyoruz, hem de yardım kartlarıyla ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin istedikleri yerde ve istedikleri alışverişi yapmalarına imkan vermiş oluyoruz. Bilecik Belediyesi olarak şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlarımızı memnun edecek birçok güzel çalışma ve kararları veririz İnşaallah.” dedi.
Bilecik Belediyesi tarafından verilecek olan iftar programları aşağıdaki listede yazılı şekilde gerçekleştirilecektir:
10.06.2016 Orhangazi Mahallesi – Ali Ateş Okulu Bahçesi
11.06.2016 İstasyon Mahallesi – Pazar Alanı
12.06.2016 Osmangazi Mahallesi – Spor Tesisleri
17.06.2016 Ertuğrul Gazi Mahallesi – Edebali Stadyumu
18.06.2016 Beşiktaş Mahallesi – Cumhuriyet İlkokulu Bahçesi
19.06.2016 Gazipaşa Mahallesi – Osmangazi İlkokulu Bahçesi
24.06.2016 İsmetpaşa Mahallesi – İsmetpaşa Mahalle Konağı
25.06.2016 Bahçelievler Mahallesi – Malhun Hatun İlkokulu
26.06.2016 Hürriyet Mahallesi – 700. Yıl İlkokulu
02.07.2016 Kadir Gecesi – Edebali Türbesi
01.07.2016 İstiklal Mahallesi – Edebali Ortaokulu
03.07.2016 Cumhuriyet Mahallesi – Cmuhuriyet Meydanı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.