DOLAR
32,5336
EURO
34,7579
ALTIN
2.488,21
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C

BİLECİK BELEDİYESİ’NE ”EN GÜZEL KAMU KURUMU BAHÇESİ” ÖDÜLÜ

BİLECİK BELEDİYESİ’NE ”EN GÜZEL KAMU KURUMU BAHÇESİ” ÖDÜLÜ
Dünya Çevre Günü dolayısıyla Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda, Bilecik Belediyesi’ne; ”En Güzel Kamu Kurumu Bahçesi” ödülü layık görüldü.
Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen programa Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkan Vekili Nihat Can’a, plaket ve teşekkür belgesini taktim etti.
Bilecik Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ”Dünya Çevre Günü” 2016 yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen ”En Güzel Kamu Kurumu Bahçesi” yarışmasında birinci seçilen Bilecik Belediyesi, çevrenin korunması ve yeşillendirilmesi noktasında gerçekleştirdiği çalışmaların meyvesini aldı.
Programda, aynı yarışma kapsamında dereceye giren diğer kamu kurumu temsilcilerine plaketleri taktim eden Başkan Vekili Nihat Can, Bilecik Belediyesi olarak almış oldukları ödülün memnuniyet verici olduğunu belirtti.
Bilecik Belediyesi’nin, bin adet fesleğen çiçeği dağıttığı programda ayrıca çevreyi korumanın önemini anlatan broşürler dağıtıldı.
Bilecik Belediye Başkanlığı Kurumu’na; ”En Güzel Kamu Kurumu Bahçesi” ödülünü kazandıran özellik ve etmenler aşağıda başlıklar halinde belirtilmiştir.
YAPRAKLI TÜRLER
Belediyemiz bahçesinde; huş ağacı, sofora ağacı, çınar, erguvan, akasya, yalancı akasya, kokar ağaç, badem, akçaağaç, manolya gibi yaprağını döken ağaçlar bulunmaktadır.
Belediyemiz bahçesinde; keçisakalı, berberis, çit mazı, çit kurtbağrı, abelia, kanarya gülü, adi kadıntuzluğu, kartopu, dağ muşmulası, pittosporum, alev çalısı, şimşir, taflan, hurma, lavanta, ateş dikeni gibi zengin çalı türleri bulunmaktadır.

MEVSİMLİKLER, YERÖRTÜCÜLER

Belediyemiz bahçesinde yaz-kış değişen mevsimlikler bulunmakla birlikte genellikle tercih edilen türler şunlardır: Lale, gül, sümbül, cezayir menekşesi, amerikan sarmaşığı, duvar sarmaşığı, hercai menekşe, sedum, kasımpatı, çuha çiçeği, begonya, bellis, minyatür gül, kadife çiçeği, ateş çiçeği.
CAZİBE MERKEZİ:
Bahçemiz bitki çeşitliliği, düzenli, bakımlı ve geniş çim alanları, rengârenk mevsimlik çiçekleri, tarihi dokusu gibi özellikleriyle şehrimizde her daim toplanma, çekim ve cazibe merkezi durumundadır.
HAVUZLAR:
Süs havuzlarımız, göz alıcı görselliği ile misafirlerimizi (halkımızı) mest etmekte, suyun dinlendirici sesiyle kulaklara hitap etmekte ve bir su medeniyeti olmamızın nişanesi olarak belediyemizin bahçesini süslemektedir.
DİNLENME ALANLARI:
Dinlenme alanlarımız, tasarım itibarı ile farklı grupların birbirlerinden rahatsız olmayacak ve görüş açıları genişliğiyle tüm bahçemizi rahatlıkla temaşa edebilecek şekilde konumlandırılmıştır.
TARİHİ DOKU:
Ecdadımızın mirası olan tarihi dokuyu koruyarak, restore ederek, misafirlerimize (halkımıza) tarihte bir yolculuk imkânı sunuyoruz.
OTOPARK:
Mevcut otoparkımızla, misafirlerimizin araç-park sorunu yaşamadan bahçemizin keyfini çıkarmalarını sağlıyoruz.
GÜVENLİK:
Bitkilerle sarılmış sınırlarımızın içerisinde, 7/24 güvenlik personeli hizmeti ve 7/24 kayıt yapan güvenlik kameraları ile misafirlerimizin (halkımızın) huzuru temin edilmektedir.
AYDINLATMA VE 7/24 HALKIN KULLANIMINA AÇIK OLMASI:
Bahçemizin aydınlatması ve her daim halkımızın kullanımına açık olması, ‘’Devletimizin Milletimize belirli bir an değil, her an hizmetkar oluşunun ifadesidir.
TENİS SAHASI:
Mevcut tenis sahamızla, sporun önemi ve sporun bir yaşam biçimi haline getirilmesine dikkat çekiyoruz.
AÇIK HAVA TİYATROSU:
Açık Hava Tiyatromuzla ve sosyal faaliyetlerimizle, birlikte yaşama ile hüzünleri ve sevinçleri birlikte paylaşabilme imkânı sunuyoruz.
BAHÇE İÇİNDE ENGELSİZ ULAŞIM:
Bahçemiz, engelli misafirlerimizin her alanında rahatlıkla gezebilecekleri şekildedir. Ayrıca engelli otoparkımız belediye binamıza en yakın şekilde konumlandırılmış olup yine bahçemizden Belediye Binamıza girişte engelli asansörümüz bulunmaktadır.
SADECE FLORA ÇEŞİTLİLİĞİ DEĞİL FAUNA ÇEŞİTLİLİĞİ DE OLMASI: Bahçemizdeki fauna çeşitliliği ile; bir kaplumbağanın sabırla yol alması, sincapların daldan dala zıplaması, kuşların havuzlardan su içmesi vb. ile misafirlerimize doyumsuz bir seyir keyfi yaşatılmaktadır.
DSC_9608

3

567

DSC_8957

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.