DOLAR
32,3408
EURO
35,1103
ALTIN
2.238,47
BIST
8.783,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
8°C
Bilecik
8°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Az Bulutlu
8°C
Cuma Az Bulutlu
9°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Osmaneli’de Arsası Olup Da Satan Çok Üzülür

Osmaneli’de Arsası Olup Da Satan Çok Üzülür. Osmaneli’de Tarlasını Satan Çok Üzülür. Bilecik’in Osmaneli İlçesinde geçtiğimiz ay başlatılan Mera Islahı ve Amenajmanı Projesinde sona yaklaşıldı. Hava sıcaklıklarının da çalışmaya elverişli olması sebebiyle hızla ilerleyen ve yüzde 75 oranında tamamlanan projede şimdiden tarlaların fiyatları yüzde 200 arttı. Osmaneli’de tarlası olup da satan sonrasında çok üzülecek gibi görünüyor.

Geçtiğimiz ay Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Milletvekili Selim Yağcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, projenin yürütüleceği Bilecik Merkez İlçesine bağlı İlyasbey ve Kurtköy Köy Muhtarları ile Osmaneli İlçemize Bağlı Boyunkaya, Hisarcık, Adliye ve Sarıyazı Köy Muhtarlarınca İmzalanmak suretiyle başlatılan Mera Islahı ve Amenajmanı Projesinde sona gelindi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, şunları kaydetti:

Proje Kapsamında amacımız, paydaş kurumların işbirliği ile 6 köyümüze tahsisli toplamda 2300 dönümlük merada İstilacı bitkilerin uzaklaştırılmasına yönelik temizleme çalışması; 4 köyümüze tahsisli meralarımızda da arazi içi drenaj çalışması yapılması yoluyla arındırılan sular ile beslenecek, toplamda 52000 ton m3 su toplama kapasiteli Hayvan İçme Suyu Göleti ilave proje ile kapasite arttırıldı yapmaktı. Proje ıslah çalışmaları sonrası ıslah çalışmaları neticesinde nihai hedef, meralarımızın kapasitesini arttırarak meralarımızdan maksimum düzeyde verim alarak yem maliyetlerini düşürmek bununla beraber hayvanlarımızın su ihtiyacını da göletler sayesinde karşılayarak refahını artırmak ve bütün bunların neticesinde İlimiz hayvansal gelirinin artışına katkı yapmaktır.

Projeyi yöneticiliğini yapan Tarım İl Müdürlüğümüz adına hareket eden Mera Müdürümüz Hasan Öz yaptığı açıklamada; “Adliye 1, Adliye 2, Hisarcık 2, Boyunkaya 1 HİS Göletlerimiz (4/6) çevre düzeni hariç tamamlandı. Hisarcık 1 ve Boyunkaya 2 HİS Göletleri yapım çalışması ile Mera Islahı çalışmamız 15 iş makinesi ile devam ediyor. Mera Alanlarında Hayvan İçme Suyu (HİS) Gölet Yapımı İle Birlikte Mera Islahı ve Amenajmanı Projemiz 60.gününde Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Koordinatörlüğünde Mera Islahı ve Amenajmanı Projeleri İşbirliği Protokolü Bilecik İl Özel İdaresi, Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Osmaneli Belediyesi, Osmaneli Kaymakamlığı, İlgili Köy Muhtarlıkları kapsamı ve DSİ 3.Bölge Müdürlüğünün Dere Yataklarına yönelik ilave ıslah çalışması ile Osmaneli İlçemize bağlı Boyunkaya, Adliye, Hisarcık, Sarıyazı ve Merkez İlçemize bağlı Kurtköy, İlyasbey Köylerimizde yürütülmektedir”dedi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin projeye büyük destek veren Vali Bilal Şentürk, Milletvekilimiz Selim Yağcı, İl Genel Meclisi başkanı Osman Yılmaz, İlçe Başkanı Şaban Güdem, İl Genel Meclisi üyelerimiz Alper Karadağ, Orhan Uğur, Belediye Meclisi üyelerimiz,Projemiz ortaklarına ve Projeyi yöneten Tarım İl Müdürümüz Necmettin Yoldaş ve Tarım Mera Müdürümüz Hasan Öz kardeşime ve projeye destek veren Osmaneli Belediyesi Yöneticilerine, muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz”dedi.

Başkan Şahin, bu proje ile yaylalarda hayvancılığın ve tarımın verimliliği artacak çok ve yaylalar tekrar köyden şehre göç edenlerin, bu kezde şehirden köye dönüşüne destek olacağını söylediği açıklamasında: Yaylalar canlanacak. Şu anda bu projede dahil edildiğinde Oğulpaşa(!), Boyunkaya(1), Hisarcık(2), Benli(1), Adliye(2), Ağlan(1) olmak üzere toplam 8 gölet olacak. Turizm açısından da çok değerli olacak bu bölge Bolu 7 Göller, Karadeniz Yaylaları vb yerler gibi cazibe merkezi olacak. Osmaneli Belediyesi olarak köylerimize destek olmayı bu projeyle de sürdürdük. Yaylalarda muhtarlarımız ve köylülerimizle yapacağımız turizm projeleri ile Osmaneli Samanlı dağları ve yaylaları çok değerli olacak dedi.

Belediye Başkanı Münür Şahin köylülerimizi uyararak tarlalarınızın değeri çok arttı ve artmaya devam edecek. Kimse yerini satmasın; Yer satan bir yıl içinde pişman olur. Zorunlu olarak yer satmak zorunda kalanların yerlerini Belediye emlak ofisimizle görüşmeden satma girişiminde bulunmasınlar dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.