DOLAR
32,3613
EURO
34,9886
ALTIN
2.311,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

OSMANELİ BELEDİYESİ 2014 MART-2018 ARALIK FAALİYETLERİNİ YAYINLADI

OSMANELİ BELEDİYESİ 2014 MART / 2018 ARALIK DÖNEMİ FAALİYETLERİNİ YAYINLADI

“1075 Yılından günümüze kesintisiz TÜRK kenti OSMANELİ”için bu dönemde Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını birlik ve beraberlik içinde gerçekleştiriyoruz.Otogar ve Hal Binasının 2019 Mart ayına kadar bitmesiyle Secim vaatlerimizin çok üzerinde icraatı gerçekleştirmiş olacağız.

Bu dönem için Osmaneli Belediyesi olarak tüm halkımızın katılımı ve belediye meclisimizle dört hedef belirledik ve bu hedefleri gerçekleştirmek için birlik ve beraberlik içinde çalıştık ve başardık..Bu hedeflerimiz sırasıyla;

1-Yaşam Kalitesini Arttırmak
2-Turizmde öne çıkmak
3-Tarımda ,yeni ürün ve yeni Pazar olanaklarını arttırmak
4-Sanayileşme ile büyümek.

1-“YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRMAK” hedefine yönelik olarak yaptıklarımız:
1.1.Alt Yapı çalışmaları
1.1.1.Kanalizasyon sistemi:Osmaneli Kanalizasyon alt yapısının tümü yenilendi ve tamamlandı
1.1.2.Arıtma Tesisi Bilecik’te ilk arıtma tesisi olarak hizmete alındı.
1.1.3.Yağmur sularını toplamak için yatırım tamamlandı.
1.1.4.Doğalgaz Yatırımının tamamladık.
1.1.5.Osmaneli de alt yapı ile bozulan ve tüm yolları 800.000 m2 taş parke olarak yeniden yaptık.
1.1.6.Osmaneli Şehir İçi karayolunu ve cevre yollarını 10.500 m2 asfalt yol olarak yeniden yaptık.

1.2.Park ve Bahçe Çalışmaları
1.2.1.Osmaneli de Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile 100.000 Adet yetişkin (3-7 yaş arası)ağaç diktik.
1.2.2.Sakarya Nehri Kıyısında 150.000 M2 lik alanda Şehitler Parkını yaptık.
1.2.3.Necip Fazıl Kısakürek Parkımızın devamına 20.000 m2 lik Tarih Parkını yaptık.
1.2.3.Çobandere Parkını 25.000 m2 lik alana inşa ettik.
1.2.4.Haceloğlu Mahallesine 7.000.m2 lik alana Anadolu Selçuklu parkını yaptık.
1.2.5.Millet Bahçesi (15 Temmuz şehitleri) Projesini 150.000 m2 lik alanda başlattık.
1.2.4.Sakarya Nehri Kıyısında kesintisiz 6 km lik bir yürüyüş ve bisiklet yolu alt yapısını oluşturduk.
1.2.5.CP Standart A.Ş. yanında 50.000 m2 lik park alanı oluşturduk ve bu parkın düzenleme çalışmalarını başlattık.
1.2.6.Cami Cedit Mahallesinde Sit Alanı içinde 3.000 m2’lik park yapıyoruz ve Mart 2019 da ilk etabını bitiriyoruz.
1.2.7.Osmaneli içinde yukarıdaki parkların dışında 10.000 m2 lik küçük ölçekli parklar yaptık.

1.3.Sosyal Hizmet Tesisleri
1.3.1.Uzun yıllardır hizmet eden eski sosyal hizmetler salonunu yıkarak, yerine Sakarya Nehri Kıyısında Şehitler Parkı içinde her biri 1.200 m2 lik Sakarya ve Göksu Sosyal Hizmetler Salonlarını yaptık.
1.3.2.Parklarımızda Mescit, Büfe, WC yaptık.
1.3.4.Prof. Dr. Yunus Söylet Tesislerimizde 50.000 m2 lik park yaptık.

1.4.Spor ve Spor Tesisleri Yatırımları:
1.4.1.1308 Osmaneli Belediye Sporu kurarak 17 branşta faaliyet gösteren,600 lisanslı ve 18 milli sporcuya sahip güçlü ve tanınan bir spor kulübü olduk.Sporda hedefimiz;”Milli ve dini değerlere sahip çocuklar ve gençler yetiştirerek,onları üst liglere ve milli takımlara kazandırmak.”Bu anlamda yürüttüğümüz spor faaliyetlerinde özellikle güçlü bir altyapı oluşturduk.Yaz ve kış spor okulları kurarak sporcu yetiştirme hedeflerimize uygun faaliyetlerde bulunduk.

Spor turnuvaları ile ilçemizin tanıtımına önem verdik. TFF ile birlikte 15 yaş altı futbol turnuvası (U15) “Lefke Cup U15”düzenledik. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Altınordu, Bolu Spor gibi 10 takımın katıldığı turnuvayı başlattık geleneksel hale getirdik. Türkiye çapında ses getiren bu turnuvanın yanında, 30 Ağustos Kadınlar Zafer kupası turnuvasını başlattık ve geleneksel hale getirdik. Önümüzdeki yıl en az 15 takımın katılacağı bir güzel bir turnuva için şimdiden çalışmalara başladık.

Türkiye Satranç Turnuvası düzenledik ve.50 sporcuyu 3 gün boyunca Osmaneli de ağırladık. Satranç turnuvalarını en az iki ayda bir tekrar yapmak istiyoruz.Salon sporlarının yanında her yıl şampiyonluk mücadelesi veren futbol takımımızla büyük profesyonel takımlara sporcu vermeye devam ediyoruz. Milli takımlar düzeyinde hoca kadromuzla ve profesyonel yönetimimizle örnek bir kulübüz.
1.4.2.Osmaneli Şehir Stadını alt yapısı ve tribünleride dahil olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Belediyemizle birlikte sentetik çim saha olmak üzere yeniden inşa ettik.
1.4.3.Şehitler Parkımıza standart doğal çim sahayı, tribün,soyunma odaları, aydınlatmaları ve duşları ile birlikte inşa ettik. Osmaneli standart ölçülerde iki nizami sahaya sahip olan nadir bir ilçe oldu.
1.4.4.Spor Toto Başkanlığı ile birlikte 5 halı saha,1 adet Tenis Kortu,2 adet Basketbol/voleybol sahası yaptık.
1.4.5.Yüzme havuzumuzu yeniden düzenledik ve büyüttük.
1.4.6.Sağlık Bakanlığı ile birlikte yaptığımız proje ile 100 Adet Bisiklet temin ederek halkımızı kullanımına sunduk.

1.5.Eğitim Yatırımları
1.5.1.Osmaneli Öğretmenler acısından zorunlu hizmet alanı oldu.Artık öğretmen açığı problemi kalmadı.Bu düzenleme ile ilçemizde eğitim kalitesi önümüzdeki dönemlerde artacak.
1.5.1.Şehit Osmaneli Er İmam Hatip Orta Okulu eski hastahane alanına Belediyemizce yaptığımız plan değişiklikleri ve arsa tahsisleri sonucu inşa edildi ve (2017-2018) döneminde)öğretime açıldı.
1.5.2.Çok Programlı Lise belediyemizce verilen 8.000 m2 lik arsa üzerine Osmaneli Anadolu Teknik Meslek Lisesi olarak inşa edildi ve eğitime başladı..Yeni lisemiz 2019-2020 öğretim döneminde Anadolu mesleki eğitim lisesi olarak hizmete devam edecek..
1.5.3.Osmaneli Kız Öğrenci Yurdu Oluşturduğumuz yeni eğitim alanı üzerine 100 kişilik kapasiteyle inşa ediliyor.2019-2020 döneminde kız öğrenci yurdu hizmete girecek.
1.5.4.Balaban İlk Öğretim Okulu eski yerinde kuruldan aldığımız izinler sonrası ihale edilmiş ve inşaatına başlanılmıştı. Okulumuzun inşaatının 2019 yılı Şubat ayında tamamlanarak hizmete girmesi bekleniyor..
1.5.5.Planlama aşamasındaki eğitim yatırımları;Erkek Öğrenci Yurdu,Okul Öncesi Öğretim Ana Okulu,Teknik lise için Kapalı Spor Salonu,Osmaneli İlk Öğretim Okulunun ve yeni bir okulun yeniden inşası, Cumhuriyet Orta Okulunun yıkılarak aynı yerde yeni okul yapılması proje hazırlandı okul yenilenecek. Hafız yetiştirme okulu ve yurdu yatırımları için belediye olarak yer gösterdik ve inşallah bu yatırımların tümünü veya bir kısmını bu dönemde ilçemiz eğitimine kazandırmaya çalışıyoruz.
1.5.6.Eğitim Yatırımları için Kamu ve belediyemizden eğitim alanı içinde kalan 100.000 m2 lik alanı Üniversite, İlk, Orta, Lise, Yurt , spor tesisi vb. yatırımlar için tahsisi için gerekli düzenlemeleri sonuçlandırdık. Osmaneli eğitim yatırımları için gerekli alt yapıya ve arsa ihtiyacının tümünü karşılayabilecek durumda.
1.5.7.Güçlendirme ve Okulların fiziki ortamlarının iyileştirme yatırımları devam ediyor. Şu an Anadolu Lisesi güçlendirme çalışmaları bitmek üzere. Tüm okullarımızın fiziki ortamları iyileştirildi.
1.5.8.Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi; BEBKA ve Üniversitelerimizin destekleriyle oluşturduğumuz Sürekli Eğitim Merkezimiz örnek bir proje oldu ve ödül aldı. İŞKUR, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, KOSGEB ve Osmaneli Belediyesi olarak Girişimcilik eğitimlerinde büyük başarı elde ettik.Bu güne kadar girişimcilik eğitimi alan sayısı 4.000 kişiyi geçti. Bu eğitimlerinin yanında özellikle yöresel ürünlerin üretilmesi konunda kadınlara ve gençlere yönelik eğitimleri gerçekleştirdik. İstanbul Ticaret Üniversitemizle “Lefke Bezi” üretimi konusunda büyük yol katettik. Rusya’da ödül alan Lefke Bezi üretiminde artan özellikle ihracat talepleri için kapasite artışına gidiyoruz. Lefke Bezinden ürettiğimiz Lefke Takı Katar, Sudi Arabistan başta olmak üzere bir çok ülkeye ihraç ediyoruz. Ayva Lokumu ve Salça üretim tesislerimizde üretim hacmimiz artık artan talebi karşılayamıyor. Çok yakında bu üretim hacmimizi beş kat daha arttıracağız.Sürekli Eğitim Merkezimiz gençlerimize yönelik bir çok eğitimide gerçekleştiriyor.

1.6.Diğer Kamu Yatırımları
1.6.1.Emniyet Binası Yatırımımız tamamlandı.Osmaneli Emniyet Binamız yenilendi ve yeni ilave emniyet binası yapıldı.İçişleri Bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler sonrası Emniyet Binası İmam Hatip Orta Okulu Binası alanından alınarak şu andaki yerine yapılması sağlandı.
1.6.2.Jandarma Karakol Binası yatırımı İnönü Mahallesindeki yeni yerinde tamamlandı..Bu alanda belediyemizce Jandarma lojmanları yapımı için arsa tahsisi yapılacak, mevcut Jandarma eski binası alanı Osmaneli Belediyesine verilecek. Bu alanıda eğitim alan olarak kullanmayı düşünüyoruz.
1.6.3.Kaymakamlık lojman binası yapımı için belediyemizce arsa tahsisi yapıldı ve yatırım ihale aşamasında.
1.6.4.Toplum Sağlığı Merkezi yatırımı inşaatı , belediyemizce tahsis edilen arsa üzerinde inşaat devam ediyor. Kamulaştırmaya çalıştığımız alan için açılan dava nedeniyle bu arsanın devri mümkün olmazsa belediyemizce yeni arsa TSM için hibe edildi ve bu yatırımda 2019 Haziran ayına kadar tamamlanarak hizmete girecek.
1.6.5.Selahattin Çetintaş Devlet Hastahanesinde Ektaş A.Ş. den belediyemizce sağlanan bağışlar ve belediyemiz imkanları kullanılarak yeni diyaliz ünitesi yatırımı tamamlanarak hizmete alındı.
1.6.6.Belediyemizce çabalarımız sonrası yatırım planına aldırılan,Osmaneli Şehir İçi Bölünmüş yol, tretuvar,aydınlatma yatırımımız tamamlandı. Karayolları Bursa Bölge Müdürlüğümüzce ihale edilen ve iş artışları ve sonrası Nato Boru hattı yer değişimi işi ile birlikte 18.000.000 TL ye ulaşan yatırımımız Osmaneli şehir içi görünümüne değer kattı..

1.7.Konut/İşyeri Yatırımlarımız
1.7.1.TOKİ 100 konut ve 11 işyeri projemiz Ağustos 2018 sonunda tamamlandı.Osmaneli de merkez ve çarşı oluşturmak için TOKİ ile birlikte planladığımız ve konutlarının tamamının bir ay gibi kısa bir sürede satıldığı projemiz bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlandı. Osmaneli için prestij projesi olan TOKİ ilçemize büyük değer kattı. Projenin Toplam yatırım değeri 25.000.000 TL. olarak gerçekleşti.
1.7.2.Osmaneli Belediyesi Konut ve İşyeri projesiyle 24 konut ve 21 işyeri yaptık ve sahiplerine teslim ettik. Osmaneli merkezini ve çarşısını oluşturma hedefimizin bir projesi olan yatırımda dairelerin tümü halkımızca alındı. Dükkanlarında satışı tamamlanarak ticari anlamda merkezde büyük hareketlilik sağlandı..Bunun dışında 30 konut ve 10 işyeri projelerimiz tamamlanarak halkımıza teslim edildi.
Osmaneli Belediyesi bu dönemde 200 konut ve 50 işyerini TOKİ Projesi ve diğer projeleriyle gerçekleştirerek Osmaneli halkına teslim etti.

1.8.Araç ve iş makinesi yatırımları
1.8.1.Yeni araç yatırımları; 1 adet eksvaratör(alım),1 adet iş makinesi (TBB den hibe),1 adet iş makinesi(Sakarya Büyük Şehir Belediyesinden Hibe), 1 adet iş makinesi(alım),1 adet greyder(Özel İdareden tahsis),2 adet Ford kamyon(alım),1 adet Vidanjör Ford Kamyon(Çevre şehircilik bakanlığından Hibe),1 adet Ford Kamyon İtfaiye(Çevre şehircilik bakanlığından Hibe), 1 adet Ford Kamyon Çöp için (Çevre şehircilik bakanlığından Hibe),2 adet Otobüs(alım),1 adet traktör(alım), 2 adet sulama aracı(Hibe araçlardan), 1 adet Tek kabinli pikap(hibe),
Yukarıda hibe, yardım ve satınalma yolu ile Osmaneli Belediyesi büyük bir araç parkına sahip oldu ve özelliklede yatırımlarımızın yapılmasında ve park, çevre düzenlemelerimizde büyük maliyet tasarrufları sağladık.

1.9.Gayrimenkul yatırımları;
1.9.2.Osmaneli Belediyesine Tekke Tepesi mevkiinden 50.000 m2 yer satın aldık.
1.9.3.Osmaneli Belediyesine Sakarya Nehri Karşı tarafından 10.000 m2 tarla satın aldık.
1.9.4.Osmaneli Belediyesine Mezbahane çevresinden 10.000 m2 yer satın aldık.
1.9.5.Osmaneli Belediyesine İçmeler Tesisleri çevresinden 25.000 m2 yer satın aldık.
1.9.6.Osmaneli Belediyesine Balçıkhisar mevkiinden 10.000 m2 yer satın aldık.
1.9.10.Osmaneli Belediyesine Sanayi Parsellerinden 25.000 m2 yer satın aldık.
1.9.11.Osmaneli Belediyesine Sit alanından 5.000 m2 yer satın aldık.
1.9.12.Osmaneli Belediyesine 25 adet Osmaneli konağı satın aldık(konakların finansmanının tamamını hibelerden ve yardımlardan proje ile karşıladık.).
1.9.13.Osmaneli Belediyesine Otogar alanından 35.000 m2 yer satın aldık.
1.9.14.Osmaneli Belediyesine Eğitim alanından 27.000 m2 yer satın aldık.
1.9.15.Osmaneli Belediyesine Spor alanından 29.000 m2 yer satın aldık.
1.9.16.Osmaneli Belediyesine Adopen ve Konyuva restoran arşısından 12.000 m2 yer satın aldık.
1.9.17.Osmaneli Belediyesine Sakarya Nehri kıyılarından toplamda 50.000 m2 yer satın aldık.
1.9.18.Osmaneli Belediyesine İnönü mahallesinden 5.000 m2 arsa satın aldık.
1.9.19.Bu dönemde Osmaneli Belediyesi için satın aldığımız arsa, tarla, arazi, konut ve tahsisini sağladığımız alanlarının toplamı yaklaşık 350.000 m2 olmaktadır. Osmaneli Belediyesinin geleceğini kurtaracak gayrimenkul yatırımını gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz.
1.9.20.İlçe Mezarlığında yeni alanları satın aldık ve aile mezarlığını kurduk.
Mevcut mezarlığımızda 10.000 m2 yer ilavesiyle mezarlığımızı büyüttük.

1.10.Sosyal Organizasyonlar
1.10.1.Geçmişimize her zaman sahip çıkmak ve onların yattığı mekanları temiz ve düzenli tutmak için gerekeni yapıyoruz. Mezarlıklarımızın her mübarek günde halkımızın ziyaret etmesi için gerekli organizasyonları yapıyoruz. Tüm hocalarımızın katılımıyla,Osmaneli Müftülüğümüzün destekleri mübarek günlerde mezarlıklarımızda Kuranı Kerim ve dualarla geçmişimizi anıyoruz.
1.10.2.Her mübarek gecede bir camimizde mevlüt okutma geleneğini getirdik.
1.10.3.Ramazan Bayramlarında iftar programlarımızı sürdürüyoruz. Tüm mahallelerimizde Mahalle İftarı programlarını uygulamaya soktuk.İftar programlarını büyük oranda halkımızın katkı ve bağışları ile belediyemize yük olmadan karşıladık.İftar programlarımızda Tasavvuf Müziği ve Değerli hocalarımızın katkıları ile güzel ortamlar yarattık.
1.10.4.Geleneksel Osmaneli Panayırını 7 güne çıkardık ve önümüzdeki yıldan itibaren “Tarihi Osmaneli Panayırı ve sanat etkinlikleri”adıyla daha büyük organizasyona dönüştürüyoruz.

2-TURİZM İLE ÖNE ÇIKMAK
2.1.Osmaneli Konakları ve restorasyon çalışmaları
2.1.1.Osmaneli Konaklarından 25 konağı sağladığımız fonlar ve hibelerden Belediyemize mali yükü olmaksızın satın aldık. Osmaneli Belediyesinin tapusuna sahip olduğu 25 Tarihi Osmaneli Konağı oldu. İlçemiz için büyük değer olan konakların restorasyonu sonrası turizmde büyük hareketlilik olacak.
2.1.2.Osmaneli Konaklarının restorasyon çalışmalarını kurduğumuz belediyemiz restorasyon ekibiyle sürdürüyoruz.
2.1.2.1.Ali Kezer(Sülüman Efendi)Konağının tarih müzesi olarak belediyemizce restorasyonu tamamlandı. 2019 Mart ayı sonuna kadar Tarih Müzemiz açılmış olacak.Müzemizin restorasyon maliyetlerinin tümü projemiz sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığımızca karşılandı.
2.1.2.2.Sinemacı Necati Kudül Konağı Güzel Sanatlar Müzemiz restorasyonu tamamlandı. 2019 Şubat ayı sonuna kadar Güzel Sanatlar Müzemiz açılmış olacak. Bu binamızda aynı zamanda Lefke Bezi üretimide gerçekleştirilecek. Müzemizin restorasyon maliyetlerinin tümü projemiz sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığımızca karşılandı.
2.1.2.3.Asiye Can Konağı Etnografya Müzemiz restorasyonu devam ediyor. 2019 sonuna kadar Etnografya Müzemiz açılmış olacak. Müzemizin restorasyon maliyetlerinin tümü projemiz sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığımızca karşılandı.
2.1.2.4.Fadıl Bozkurt Konağı 14 odalı ve 30 yatak kapasiteli otel olarak restorasyonunu tamamladık. Otelimiz yıl sonuna kadar hizmete girecek.
2.1.2.5.Bekir Güven(Muhtar Tekirdağ) Konağı restorasyonu 12 odalı ve 25 yatak kapasiteli otel olarak belediyemizce restore ediliyor. Otelimiz 2019 Nisan ayı sonuna kadar hizmete girecek.
2.1.2.6.Papazın evi konağı restorasyonu için projesi kuruldan geçirildi, restorasyonu 2019 yılında belediyemizce yapılacak.
2.1.2.7.Mustafa Kayın Konağı restorasyonu için projesi kuruldan geçirildi, restorasyonu 2019 yılında AB Fonlarından sağlanacak kaynakla belediyemizce yapılacak.
2.1.2.8. Üçyıldızlar Konağı restorasyonu için projesi kuruldan geçirildi,restorasyonu 2019 yılında belediyemizce yapılacak. Konağımız mahalle konağı olacak.
2.1.2.9. Prof. Dr. Yunus Söylet Konağı restorasyonu için projesi kuruldan geçirildi, restorasyonu 2019 yılında belediyemizce yapılacak. Konak Otel olacak.
2.1.2.10.Müzeyyen Yalçınkaya Konağı restorasyonu için projesi kuruldan geçirildi, restorasyonu 2019 yılında belediyemizce yapılacak.
2.1.2.11.Zenginler Konağı restorasyonu için projesi kuruldan geçirildi,restorasyonu 2019 yılında belediyemizce yapılacak.
2.1.2.12.Sebahat Keçeli Konağı restorasyonu için projesi kuruldan geçirildi, restorasyonu 2019 yılında belediyemizce yapılacak.
2.1.2.13.Alaaddin Dinlenmez Konağı restorasyonu için projesi kuruldan geçirildi, restorasyonu 2019 yılında belediyemizce yapılacak.
2.1.2.14.Ümit Şenol Konağı, restorasyonu için projesi kuruldan geçirildi, restorasyonu 2019 yılında belediyemizce yapılacak.
2.1.2.15.Raşit Kesici Konağı; restorasyonu için projesi kuruldan geçirildi, restorasyonu 2019 yılında belediyemizce yapılacak.
2.1.2.16.Kültür ve Turizm Bakanlığından sağlanan hibelerle vatandaşlara ait 7 konak belediyemizce vatandaşlarla işbirliği içinde restero ediliyor.Konakların restorasyonu 2018 yıl sonuna kadar bitecek ve sahiplerine teslim edilecek.
2.1.2.17 Kültür ve Turizm Bakanlığımızla birlikte Sokak Sağlıklaştırması kapsamında 30 adet konağı restore ediyoruz. Restorasyon projesi 2019 şubat ayı sonunda tamamlanmış olacak.
2.1.2.18 Tarihi Roma Dönemi öncesine dayanan Tarihi Osmaneli(Lefke)Çarşısının İş Geliştirme Merkezi olarak restorasyonu için BEBKA tarafından onaylanan projemize başladık. Tarihi Çarşı restorasyonu tamamlandığında Osmaneli Beypazarı,Safranbolu gibi Turizmde önemli bir merkez olacak.
2.1.3.Osmaneli Turizmde Spor ve Eğitim organizasyonlarında sahip olduğu spor tesisleri,konaklama olanakları,Sosyal Hizmet Salonları vb. avantajları ile ev sahipliği yapacak konuma geldi. Osmaneli özellikle spor organizasyonlarında kamp merkezi haline geliyor.

2.2.Diğer Turizm Yatırımları
2.2.1.Aya Yorgi Kilisesi restorasyonu Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından üç kez ihale edildi, ancak üç ihale sonrası ihaleyi alan şirketlerin restorasyonu yapmaktan vazgeçmeleriyle restorasyon işi 2019 yılına kaldı. Yapıldı. Kilise kültür merkezi ve müze olarak kullanılacak. Kilise ve çevresindeki 5.000 m2 lik alan belediyemize ait.
2.2.2.Osmaneli için değer ifade eden taşınabilir kültür varlıklarını bulundukları köyler ve mahallelerden Aya Yorgi Kilisesi Bahçesinde müze alanına taşıdık. 100 adete ulaşan bu tarihi ve kültürel varlıkların mil taşları, adak taşları, yapı kalıntıları, yazıtlar, çeşme kalıntıları, bereket tanrısı vb. varlıklardan oluştuğunu belirledik.
2.2.3.Osmaneli Rüstem Paşa Kervansarayının kurula tescilini yaptırdık. Kamulaştırma işlemlerine başladığımız kervansaray Osmaneli’nin önemli bir değeri olacak.
2.2.4.Roma Köprüsü alan tespitleri yapıldı, restorasyon projesi için çalışma yapılıyor. Roma İmparatorluğunun ilk dönemlerine ait olduğu belirlenen iki köprü Roma Döneminin en özellikli köprülerinden olduğu kesinleşti.
2.2.5.Yıldırım Bayazit Hamide Hatun Cami Restorasyonu 2018 sonuna kadar tamamlandı ve ibadete açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığına restorasyonunu yaptırdığımız camimizin alanını kamulaştırmayla genişlettik. Osmaneli için alanı en büyük camilerden biri olacak bu büyük değerimizde devam eden kamulaştırmalarla otopark, cenaze yıkama ve morg vb. alanlarda bulunacak.
2.2.6.Osmaneli Belediyesi yayınları için Kültür ve Turizm Bakanlığından izinleri aldık. 14 akademisyen ve 9 üniversitenin destekleri ile “Gelişim Sürecinde Osmaneli”kitabımızı yayınladık. Devamında Osmaneli ile ilgili tüm bilgileri arşivleyecek ve yok olmaktan kurtaracak eserleri oluşturuyoruz.
2.2.7.Osmaneli Belediyesi Prof. Dr. Yunus Söylet İçmeler Tesislerini BEBKA, İstanbul Üniversitesi ile “Ver Elini Osmaneli”Projesi ile tümden yeniden inşa ettik. Şifalı su kaynaklarının çıktığı kuyulara eriştik, suların analizlerini İstanbul Üniversitesine yaptırarak halkımızın istifadesine sunduk. 90 yatak kapasitene sahip bir tesis haline getirdiğimiz tesislerimize turizm acentalarının turlar düzenlemesi için çalışmalarımız sürüyor. Halkımız, çevre il ve ilçeler için güzel bir mesire yeri olan tesislerimiz yoğun ilgi görüyor. Sakarya kıyısında inşa ettiğimiz restoran ve sosyal tesislerle İstanbul-Eskişehir-Antalya büyük ilgi çeken tesislerimiz belediyemizin yüz akı oldu. Marmara Belediyeler Birliğinden Yılın Projesi ödülünü alan alan tesisimizde otel, fizik tedavi merkezi, hamam, yüzme havuzu yatırımımızda devam ediyor.
2.2.7.Doğa Turizmi için 20 güzergah belirledik ve tescil ettirdik.Hafta sonları bu güzergahlarda turlar rehberlerimiz ile birlikte yürüyüş turları düzenliyor. Köy turizminde Dereyörük başta olmak üzere hareketlilik sağladık.
2.2.8.TÜBİTAK destekli 3 proje ile Üniversitelerle işbirliği içinde Osmaneli doğasında yetişen bitki örtüsü,canlı türlerinin tespiti yapıldı ve yayınlandı.
2.2.9.Osmaneli tarihi akademik çalışmalarla tekrar ortaya konuldu. Osmaneli ilçesinin “1075 yılından günümüze kesintisiz Türk kenti” olduğu gerçeği belirlendi ve bu gerçek Osmaneli’nin sloganı oldu.
2.2.10.Taşınabilir kültür Varlıklarını, tarihi eserlerimizi müze, üniversite, Belediye işbirliği içinde Osmaneli merkezinde müze olarak belirlediğimiz kilise bahçesine taşıdık ve korumaya aldık.
2.2.11.Osmaneli Turizm başta olmak üzere her alanda 22 Üniversite ile işbirliği yaparak projeler üretiyoruz. Osmaneli Üniversitelerimizin laboratuvarı haline geldi.

3-TARIMDA ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİNİ VE PAZAR OLANAKLARINI ARTTIRMAK
3.1.BEBKA destekleriyle Hisarcık Beşevler Köyümüzde Sebze ve meyve kurutma ve Paketleme tesisi yaptık.
3.2.Osmaneli Merkezde Türkiye de ilk 10 içinde yer alan Mezbaha Tesisimizi kurduk ve hayvancılık alanında büyük gelişim sağladık.
3.3.Hal Binasını 30 dükkandan oluşacak şekilde projelendirdik ve inşaatında sona geldik. Hal Tarım ürünlerinde alıcı sayısını arttıracak. Bu girişimimiz tarımla uğraşanlar için yeni Pazar olanakları yaratacak ve Osmaneli de tarımda en büyük sorun olan pazarlama konusu bu projeyle azalacak.
3.4.Yöresel ürünleri ve özellikle tarımsal hediyelik ürünleri üretecek projelerle salça,makarna, ayva lokumu, reçel vb. ürünlerin üretimine başladık. Özellikle Ayva Lokumu ve salça üretimimize talep çok fazla oldu ve 2019 yılında inşallah üretim kapasitemizi 5 kat daha arttıracağız.
3.5.Köylerimizin Tarımsal, Kırsal Kalkınma yardımlarından, teşviklerinden istifade edebilmeleri için Belediye olarak destek olduk. Özellikle genç çiftçilerimizin proje yardımlarından yardım alabilmeleri için destek olduk.
3.6.Özellikle tıbbi bitkiler, seracılık, peyzaj gibi alternatif tarım ürünlerinin ilçemizde yetiştirilmesi için üniversitelerle işbirliği içinde örnek çalışmalar ve bilgilendirmeleri gerçekleştiriyoruz.
3.7.Köylerimizin sulama projelerine, gölet yapımı vb. projelerine destek oluyoruz.
3.8.Osmaneli’de doğal yaşam, bitki ve hayvan türlerinin tespiti ve analizi için TÜBİTAK destekli proje yaptık. Ve bu bilgileri bir sempozyumla halkımızla paylaştık, kitabımızda yayınladık.

4-SANAYİLEŞME İLE BÜYÜMEK
4.1.Mevcut Organize Sanayi Bölgesinin gelişimi için OSB yönetimi ve şirket yöneticileri ile sürekli birlikte hareket ederek OSB nin faaliyetlerine destek olduk. Ayde Alüminyum, Müsellimoğlu Ferforje, 404 Kimya Sanayi, Vatan Plastik, Özmaksan Makine Sanayi vb. şirketler faaliyetlerine başladı. Vatan Plastik ve Ayde Alüminyum gibi şirketlere OSB den yeni yer tahsisi yapıldı ve yatırımlarını Osmaneli’de toplamaları teşvik edildi. İki şirketimizin yeni yatırımları devam ederken mevcut yatırımlarıda üretimde kapasite arttırmaya devam ediyor.
4.2.Mevcut Şirketlerimiz CP Standart Gıda, Odöksan Döküm Sanayi, Mermer Şirketlerinin bu dönemde yatırımlar yaparak büyümelerini sağladık.
4.3.Kapalı olan Gök İnşaat yerine Arte Yapı, Metek Yapı şirketlerinin faaliyete girmesini sağladık. Arte Şirketi Habaş AŞ tarafından satın alındı ve yeni yatırımlara başlayacak. Yine kapalı olan Delta Plastik Sanayi şirketinin el değiştirerek Sezersan AŞ olarak ilave yeni yatırımlarla yeniden faaliyete girmesini sağladık.
4.4.Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Sanayi Parsellerini oluşturduk. 4.000.000.m2 sanayi parselimizde başta BİEN Seramik Sanayi olmak üzere,Tayraş Petrol Ürünleri, Dünyalar Şirketler Gurubu yeni nesil vagon üretim tesisleri, Ekol Alüminyum, Tepsan AŞ, Ceneviz Gıda AŞ vb. şirketler yer alımı gerçekleştirdiler. Yakında bu şirketler yatırımlara başlayacak. Sanayi parsellerimiz de yerlerimiz hızla türkeniyor. Osmaneli Lojistik anlamda yatırımcılar için en uygun bölge.
4.5.OSB lerde 3 yıl içinde yatırım yapma zorunluluğu nedeniyle yargıtayda davalık olan Akgün Seramik AŞ nin 1 yıl içinde projesini yapması ve 2 yıl içinde de yatırımı bitirmesi gerekiyor.Aksi takdirde OSB deki yerini geriye iade etmesi gerekiyor.Milletvekilimiz Halil Eldemir’inde büyük gayretleriyle OSB mevzuatında yapılan bu değişiklikle artık OSB lerden yer alanların 3 yıl içinde yatırımları tamamlaması gerecek.Akgün Seramik de bu yasal değişikli sonrası ya yatırımı yapacak yada aldığı arsayı iade edecek. Osmaneli’nin sanayileşmesinin önünde yıllardır büyük engel olan Akgün Seramik AŞ olayının çözülmesi ile Osmaneli 300.000 m2 lik bir OSB alanını yeni yatırımcılara tahsis edebilecek bir konuma geliyor.
Yapmış olduğumuz bu yatırımlar ve faaliyetlerle Osmaneli ilçesi yükselen bir değer oldu.+
4.5 Osmaneli-Yenişehir-Bursa ve sonrası Gemlik Limanına bağlanacak YHT hattı ile Osmaneli Lojistik konumunu çok daha arttırıyor. İlerde Bandırma ve sonrası İzmir’e bağlanacak Osmaneli Limanlara ve büyük şehirlere yakınlığı ile tercih edilen lojistik konuma geliyor.
4.6.Yeni Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalarımız sürüyor. Osmaneli Belediyesinin de kurucu olarak ortak ve söz sahibi olacağı 6.000.000 m2 alana sahip ve sonrası 10.000.000 m2 ye genişleme için yeterli araziyi içine alan, tarım dışı kurak ve sanayi alana olabilecek bir alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Osmaneli özellikle Lojistik anlamda avantajları ile Bilecik ve Bölgemizde en hızlı gelişecek ilçe olacak.

Yukarıda özetlediğimiz faaliyetleri 5 yıllık ilk dönemimizde yaptık. Kısaca birlik ve beraberlik içinde Osmaneli de Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını kazandırdık. Osmaneli’de yaptıklarımızla hızlı bir değişim yarattık. Osmaneli Belediyesi yaptığı projeler ile öncü oldu. Eğitimden Spora, Tarımdan Sanayiye, Turizmden Yaşam Kalitesinin Artışına ve bir çok konuda Osmaneli örnek alınan Belediyecilik anlayışıyla hızla yükselen bir kent oldu.

(2014 Mart – 2018) Aralık döneminde Osmaneli de birlik ve beraberlik içinde bu dönemde tarih yazdık. Bu hizmetlerin ve yatırımların ilçemize kazandırılmasında büyük emeği ve desteği olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan,Bakanlarımız,
Özelliklede Eski Milli Eğitim ve sonrası Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eski Başbakan Yardımcısı Doc. Dr. Yalçın Akdoğan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez ve diğer bakanlarımız, Eski Milletvekilimiz ve şu an Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, Önceki Dönem Milletvekilimiz ve sonrası şu anki Sağlık Bakan Yardımcımız Halil Eldemir, Milletvekilimiz Selim Yağcı, Valilerimiz Ahmet Hamdi Nayır, Süleyman Elban, Doc. Dr. Tahir Büyükakın, İl Başkanlarımız Ramazan Kurtulmuş, Kadir Bayrak, Fikret Karabıyık, İlçe Başkanlarımız Yalçın Karaca, Mefaret Göbekçi, Yasin Akçay, İl Genel Meclis Üyemiz Hakan Özkan, Belediye Meclisi üyelerimiz Hayati Kaba, Turan Ağdağ, Yalçın Yağız, Musa Tatlı, Şaban Güdem, Hasan Eroğlu, Saim Taşkın, Murat Özer, Ramazan Bozüyük, Hüseyin Dinçer, Cahit Öker, Bekir Torun, Kaymakamlarımız Edip Çakıcı, Naif Yavuz, Kamu ve özel sektör yöneticileri, Sivil Toplum Örgütleri başkan ve yöneticilerine, İşbirliği yaptığımız Üniversiteler ve akademisyenlere, tüm Osmaneli Halkına teşekkür ediyoruz.

Saygı ve sevgilerimle,
Ymm Münür Şahin-Osmaneli Belediye Başkanı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.