DOLAR
32,5674
EURO
34,8826
ALTIN
2.432,19
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

ANADOLU PARSI OSMANELİ- İZNİK ARASINDAKİ DAĞLARDA MI YAŞIYOR?

Uludağ Üniversitesi Avcılık ve Yaban Hayatı Program Başkanı Öğretim Görevlisi İsmet Ceyhun Yıldırım, Airbus GmbH ALMANYA Makine Mühendisi Mehmet Kürşat Metin, Uludağ Üniversitesi Avcılık ve Yaban Hayatı bölüm öğrencisi Mustafa Özgün, Osmaneli’de yaban hayatını ve Osmaneli’de görüldüğü iddia edilen sırtlan ve leopar için araştırmalar yapmak üzere Osmaneli’ye geldi.

Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi İsmet Ceyhun Yıldırım, Osmaneli-İznik-Yenişehir üçgeninde son günlerde görüldüğü ihbarı yapılan Anadolu Parsının bu bölgede izlenmesi için Osmaneli Belediyesi, Milli Parklar, Uludağ Üniversitesi birlikte bir proje yapılmasını planladıklarını anlattı. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ve Turizm-Tesisler sorumlusu Süleyman Çakar ile bir araya gelen Yıldırım Osmaneli’nin doğası ile çok güzel ve bu güzelliği sağlayan harika orman ve doğal yaşam alanlarının bir çok hayvan türüne ev sahipliği yapacak nitelikte olduğunu belirterek, Anadolu Parsının ve sırtlanın bu bölgede olma ihtimalinin kendilerini heyecanlandırdığını ve bu konuda çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ise, milli parklar, üniversitelerimiz ile birlikte Osmaneli’de ormanlarda doğal yaşamın ve değişik hayvan türlerinin barınması için her konuda destek vereceklerini söyledi. Prof. Dr. İdris Oğurlu başkanlığında Osmaneli’de her yıl gerçekleştirilen TÜBİTAK destekli “Doğa amaçlı eğitim” programlarıyla Osmaneli de doğada var olan bitki ve hayvan türlerinin ortaya çıkartıldığını ifade etti.

Anadolu Leoparının Soyu Nasıl Tükendi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.