DOLAR
32,2925
EURO
34,6258
ALTIN
2.413,46
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
17°C
Bilecik
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
15°C
Pazar Açık
19°C

Osmaneli Belediye Başkanı YMM Münür Şahin’in Kurban Bayramı Mesajı

Osmaneli Belediye Başkanı YMM Münür ŞAHİN, Mübarek Kurban Bayramı dolayısıyla tüm İslam alemi için bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Şahin mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kurban Bayramı, barışın, esenliğin, birlik içinde duanın, yakarışın, statülerden arınarak eşitlenmenin, kendini bilmenin, tefekkürün, tezekkürün, yenilenmenin, sabrın, nefisleri terbiye etmenin, hassasiyetin, hiçbir canı incitmemenin, yok etmemenin, çaresizliği gidermenin, yaşama bilincinin, kutlu yürüyüşün, tarihe tanıklık etmenin kutsalı ve geçmişi idrak etmenin, yoksula, kimsesize, çaresize yakınlaşmanın bayramıdır.

İçerisinde pek çok sembol, anlam ve değer taşıyan kurban ibadeti sadakatin, teslimiyetin ve fedakarlığın göstergesidir. Hac vesilesiyle Arafat’ı dolduran Müslümanlar, Allah ile misaklarını yenilerken kurbanlarını sadece O’nun adıyla keserek ubudiyetlerini tahkim etmektedirler. Arafat’ta ihrama bürünen Müslümanlar artık Allah’tan başka sığınılacak bir melcenin olmadığına, farklılıkların birer rahmet olduğuna, tutku ve isteklerin geçici olduğuna, buna karşılık asıl emek verilmesi gerekenin takva olduğuna bilfiil şahadet etmektedirler.

Allah’ı birlemenin ve ona teslimiyetin bir nişanesi olarak Hz. İbrahim, oğlu İsmail’i Rabbine kurban etmeye hazırlanırken, aslında insanlık tarihine muhteşem bir mesaj vermektedir. Rabbin rızasını her şeyin üstünde gören Hz. İbrahim’i mesaj o günden bugüne Rabbimizle aramızdaki bağın nasıl olması gerektiği konusunda sayısız ölçü, hikmet ve işaretler sunmaktadır.

İslam ümmeti bugün bir taraftan sevincin ve huzurun bayramını yaşarken diğer taraftan acının bayramını yaşamaktadır. İslam beldelerinin sokaklarında akan kanlar, İbrahim’in İsmail için akıttığı kanlar değil, İsmail’in canına karşı verilen kurbanların kanları da değil, evlatlarımızın, kardeşlerimizin, canlarımızın kanıdır.

Biz Müslümanlar için büyük anlam ifade eden Kurban Bayramını; inşallah Allah’ın rızasını kazanacak davranışlar içinde, yoksulların, yaşlıların, yetimlerin, akrabaların, çocukların, büyüklerin gönlünü alarak geçirmeyi Allah hepimize nasip etsin.

1075 yılından günümüze Kur’an ve ezan sesinin susmadığı bu güzel kentte hep birlikte Allah güzel bir bayram geçirmeyi nasip eder. Türk ve İslam aleminin, ezilen halkların umudu olan Türkiye’nin dualarımızla, birlik ve beraberliğimizle yükselişine sahip olmayı Allah bizlere nasip eder. Tüm İslam aleminde, Türk Dünyasında, ezilen tüm dünya ülkelerinde Türkiye için, Liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN için dualar ediliyor. Son kale Türkiye, tüm dünya halklarının umudu. Tüm dünya halklarını sömürerek, kanla, kavgayla emperyalist emellerini sürdürmeye çalışan ülkelere fırsat verme Allah’ım.

Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Fitne, fesat, şüphe, kötülük bizlerden uzak olsun. Allah Kurban Bayramınızı mübarek etsin. Allah’a emanet olun.”

Saygı ve Sevgilerimle

YMM Münür ŞAHİN

Osmaneli Belediye Başkanı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.