DOLAR
32,3640
EURO
34,9533
ALTIN
2.325,55
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in Hicri Yılbaşı Mesajı

TÜM MÜSLÜMAN ALEMİNİN HİCRİ YILBAŞINI KUTLUYORUZ.

Müslümanların büyük eziyetler içinde yaşadığı,kardeş kavgasına sürüklendiği,göçe zorlandığı,zulüm gördüğü,katledildiği günlerdeyiz.Böyle bir dönemde idrak ettiğimiz İslam aleminin hicri yılını tebrik ediyor, yeni yılın İslam aleminin gelişimine, birlik,beraberlik ve kardeşliğin güçlenmesine vesile olmasını diliyoruz.

Müslümanlar olarak,İslam aleminin hicri 1440. yıla girdiği gündeyiz.İnsanlık tarihinin en önemli olaylarından olan ve Müslümanlar için bir milat kabul edilen hicret ile İslam’ın esenlik ilkelerinin Medine’den bütün yeryüzüne dalga dalga yayıldığını, bu ilkeleri yaşamak ve yaşatmak uğruna yurtlarını terk edenlere yeryüzünün vatan kılınmıştır.

Hicretin şiddetten merhamete, esaretten özgürlüğe, kula kulluktan yalnızca Allah’a kul olmaya, küfürden imana gidişin adıdır.
Hicret, tevhidin bilinmesi, güzel ahlakın yaygınlaşması, merhametin yaşanması adına verilen mücadelede en büyük fedakarlığı göstermektir. Hicret, sosyal sorunların, metafizik bunalımların hayatı bütün yönleriyle etkisi altına aldığı bir zamanda, nereden gelip nereye gittiğimiz hakkında bize ışık tutarak geçmişin, halin ve geleceğin idrakine varmamızı sağlayan önemli bir ahlak ve mesajdır. Bu sebeple, ömür sermayemizden bir yılı daha geride bıraktığımız şu günlerde yeni hicri yılı, hatalarımızı gözden geçirip yeni kararlar almak ve hayatımızda yeni bir beyaz sayfa açmak için fırsat telakki etmeliyiz. Bu yönüyle şükür ve şuur vesilesi olan yeni yıl bizler için eşsiz bir nimet, önemli bir imkandır.

Tüm müslümanlar için yeni yılda barış, mutluluk, huzur, birlik ve beraberliğin yeryüzünün her yerine hakim olduğu bir dünyanın inşası için herkesin üzerine düşen tüm sorumluluğu yerine getirmesi gerekir.Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin hicri yılını tebrik ediyor, yeni yılın yeryüzünün sekinetine, İslam aleminin inkişafına, birlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, ümmetin vahdet ve selameti, bütün insanlığın huzuru ve iyiliği için daha büyük bir azim, özveri ve fedakarlıkla çalışmamıza vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Saygı ve sevgilerimle,
Ymm Münür Şahin
Osmaneli Belediye Başkanı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.