DOLAR
32,5540
EURO
34,9597
ALTIN
2.449,32
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
19°C

OSMANELİ BELEDİYE BAŞKANI MÜNÜR ŞAHİN AĞLAN VE BEŞEVLER KÖYLERİNİ ZİYARET ETTİ

OSMANELİ BELEDİYE BAŞKANI MÜNÜR ŞAHİN AĞLAN VE BEŞEVLER KÖYLERİNİ ZİYARET ETTİ

Osmaneli Köyleri ilimizde en kalabalık köyleri. İlimizde en çok köy nüfusu Osmaneli Köylerinde yaşıyor. Osmaneli’nin 27 köyünde toplam nüfus 6.000 kişi civarında.

Bilecik ilinin Antalya’sı olarak nitelendirilen ve iklimi, sulanabilir arazilerinin %60 oranını geçtiği ilçemizde Tarımla uğraşan nüfus ilçe merkezimiz dahil 13.000 kişi civarında. Karpuz, domates, şeftali, ayva başta olmak üzere Osmaneli sebze ve meyve üretim merkezi.

Osmaneli de son dönemlerde kanatlı hayvan üreticiliği ve hayvancılık büyük gelişim gösteriyor. Özellikle de kanatlı hayvancılık üretiminde Bilecik ilinde ilçemiz en fazla işletmeye ve en büyük üretim kapasitesine sahip. Yine Osmaneli’de yabancı sermaye ile kurulmuş CP Standart Gıda AŞ en büyük Gıda Sanayi ve Kanatlı hayvan kesim ve beyaz et işleme tesisi.

Belediye başkanı Münür Şahin yaptığı açıklamada;”Osmaneli Belediyesi olarak tarıma büyük önem veriyoruz. Beşevler Köyümüzde BEBKA destekleri ile kurduğumuz paketleme, ambalajlama, ayva lokumu, salça, meyve suyu, sebze-meyve kurutma tesisimiz ile bir taraftan tarıma destek olurken diğer taraftan da turizmde gerekli olan yöresel ürünlerin üretimini gerçekleştiriyoruz. Bitirmek üzere olduğumuz bölgemizin ilk bakanlık onaylı Hal Tesisimizi yakında çiftçimizin hizmetine sunuyoruz. Tarıma büyük önem veriyoruz ve köylerimize her konuda destek oluyoruz. Muhtarlarımızla uyum içinde çalışıyor ve taleplerini karşılıyoruz.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.