DOLAR
32,3205
EURO
35,0717
ALTIN
2.280,74
BIST
9.029,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C

ORMANA TERK EDİLMİŞ KÖPEKLER BOZÜYÜK BELEDİYESİNİN KORUMASI ALTINDA

ORMANA TERK EDİLMİŞ SAHİPSİZ KÖPEKLER BOZÜYÜK BELEDİYESİ’NİN KORUMASI ALTINDA

 

Bozüyük Belediyesi “Onlar Bize Emanet” sloganıyla sokak hayvanlarına şefkatle kucak açmaya devam ediyor.

Bozüyük Belediyesi Mezbaha Müdürlüğü Ekipleri ilçe genelindeki mevcut kedi ve köpek mama noktalarının yanı sıra Ormangüzle bölgesindeki ormanlık alana sığınan sahipsiz ve terk edilmiş köpekleri de unutmuyor. İlçe genelinde mama kaplarının düzenli dolumunu yapan ekipler sahipsiz kedi ve köpeklerin soğuk ve yağışlı havalarda aç kalmasına izin vermezken ormanlık alanda bulunan sahipsiz ve terk edilmiş köpeklere de belirli aralıklarla mama götürerek karınlarını doyuruyor. Kırsaldaki sahipsiz hayvanları sağlık kontrolünden geçiren ve gerekli tedavilerini de yapan ekipler “Biz can dostlarımızın her zaman yanındayız. Onlarında bizim kadar yaşama hakları var. Vatandaşlarımızın sahipsiz ve zor durumda gördükleri sokak hayvanları konusunda daha duyarlı olmalarını bekliyor, kırsal alanlara hayvan bırakan şahısları gördüklerinde de bize haber vermelerini rica ediyoruz” dediler.

Bozüyük’te ayrıca kar yağışı ile birlikte ekipler olası kuş ölümlerinin önüne geçebilmek amacı ile Yeşilkent Mahallesi, 4 Eylül Mahallesi ve Cumhuriyet Meydanı gibi ilçe genelinde belirlenen çeşitli noktalara yem bırakıyor. Yapılan çalışmaların doğal dengenin korunması amacıyla yapıldığını belirten ekipler, kar örtüsü tamamen kalkana kadar yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için yem bırakma işleminin devam edeceğini belirttiler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.