DOLAR
32,3640
EURO
34,9533
ALTIN
2.325,55
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Ömer Yel; 24 Eylül’de İş Bırakıyoruz

Türk Eğitim-Sen Bilecik Şube Başkanlığı düzenlediği basın toplantısında 24 Eylül’de iş bırakacaklarını açıkladı. MEB yasası gereği yapılan müdür atamalarının adil olmadığını ifade eden Şube Başkanı Ömer Yel, Eğitim Bir Sen’li öğretmenlere ayrıcalık yapıldığını ifade etti ve “Değerlendirme yapılırken müdürlerimizin bilgi birikimi, donanımı, tecrübesi, liyakati, kabiliyeti değerlendirilmemiştir. Başka bir ifadeyle “Kendileri çalmış ve yine kendileri oynamıştır” ifadelerini kullandı. MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker’in de katıldığ basın toplantısında Yel şu ifadeleri kullandı;

Değerli Basın Mensupları… 2014 – 2015 eğitim öğretim yılı ilk ders zili 15 Eylül 2014 Pazartesi günü çaldı. Türk Eğitim Sen Bilecik Şubesi olarak yeni öğretim yılının tüm eğitim çalışanlarına, öğrencilerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

Gönül isterdi ki problemsiz bir yıla başlayalım. Ancak; Milli Eğitim camiasında problem çok, sıkıntı had safhada. Bu problemlerin bir kısmına basın açıklamamda yer vermeye çalışacağım.

Bildiğiniz gibi 14 Mart 2014 tarihinde resmi gazetede yayınlanan MEB yasası gereği, bu tarihte 4 yılını doldurmuş olan tüm müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının görev süreleri 13 Haziran 2014 tarihinde sona ermiştir. Yine, 10 Haziran 2014 tarihinde yayınlanan yönetmeliğe göre de bu arkadaşlar, yeni idareciler atanana kadar bu görevlere vekaleten devam etmektedirler. İlimizde müdürlük görevi bu yasa ile elinden alınan 57 okul müdürü, 10 Haziranda yayınlanan yönetmelik gereği daha önce defalarca söylediğimiz yöntemle değerlendirilmiş ve bunlardan 23 tanesi 75 ve daha üstü puan alarak yeniden müdürlüğe müracaat etme hakkı kazanmıştır. Bu 23 müdürden 19 tanesi kendi okul veya kurumunda kalmış, 4 müdürde başka okullara müdür olarak görevlendirilmişlerdir. Yanlış anlaşılmalara sebep verdiğini düşündüğümden burayı biraz açmak istiyorum.

Değerlendirmeye giren 57 müdürden 21 tanesi Türk Eğitim Sen, 21 tanesi Eğitimbir Sen, 5 tanesi Eğitim İş, 1 tanesi Eğitim Sen ve 1 tanesi de Aktif Sen üyesidir. Geriye kalan 8 müdür ise hiçbir sendikaya üye değildir. 75 ve üstü puan alan ve başarılı sayılan 23 müdürün 15 i Eğitimbir Sen, 5 i Türk Eğitim Sen üyesidir. Yine 3 arkadaşımızın ise sendikası yoktur. Burada dikkatinizi çekmek istediğim konu ise şudur. Başarılı sayılan bu 23 arkadaşın büyük bir çoğunluğu gerçekten bu puanları hak eden, işini düzgün yapan müdürlerdir. Ancak, bu 23 kişinin içinde işini düzgün yapmayan çok az kişide maalesef mevcuttur. Yine 75 puanın altında kalan 34 müdürden bazıları bu sonucu hak etmektedir. Ancak, bu arkadaşların içinde de işini düzgün yapan ve görevinin başında kalması gereken çok sayıda müdür vardır. Maalesef puanlamayı yapan milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri yeterince adaletli davranmamışlardır. Eğitimbir Senli arkadaşlara cömert davranan bu arkadaşlar, bu sendikaya üye olmayan diğer arkadaşlara gelince pintileşmişlerdir. Değerlendirme yapanların tamamı Eğitimbir Sen üyesidir. Değerlendirme yapanların büyük bir çoğunluğu yeni atandığından puan verdikleri kişileri de yeterince tanımamaktadırlar. Kısaca, değerlendirme yaparken müdürlerimizin bilgi birikimi, donanımı, tecrübesi, liyakati, kabiliyeti değerlendirilmemiştir. Başka bir ifadeyle “Kendileri çalmış ve yine kendileri oynamıştır”. Bizim de bütün itirazımız bu noktadır.

Şimdi sıra müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına gelmiştir. Maalesef bu arkadaşlarda kıyıma uğramaya başlamışlardır. Yaptığı işe hakim, işini iyi bilen arkadaşlar öğretmenliğe döndürülmekte, yerlerine ise hiç idarecilik tecrübesi olmayan yeni kişiler atanmaya başlanmıştır. Burada da gözetilen tek şey yandaş sendikaya üye olma özelliği ön plana çıkmaktadır. Bu arkadaşlardan sonra da sırada öğretmenlerin olduğu görülmektedir. Meclisten geçen torba yasaya öğretmenlere, rotasyon getirecek bir madde de yerleştirilmiş ve rotasyonun alt yapısı hazırlanmıştır. Öğretmen arkadaşlara en geç önümüzdeki yaz tatilinde rotasyon görünmektedir. Bu sebeple birçok öğretmenimiz şu anda tedirgin bir bekleyiş içerisindedir.

Değerli Basın Mensupları… Bozüyük ilçemizdeki Anadolu Öğretmen Lisesi kapatılmış ve yerine Kumral Abdal Anadolu Lisesi açılmıştır. Bu okulumuzun pansiyonu da kapatılmış, buradaki yatılı öğrenciler Mustafa Şeker Anadolu Lisesi pansiyonuna aktarılmıştır. Yine Zehra Ulusay İlk ve Ortaokulları kapatılmış burada okuyan öğrenciler de Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokuluna kaydırılmıştır. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ile Zafer Ortaokulu, Sağlık Meslek Lisesi ile İmam Hatip Ortaokulu taşınmıştır. Bu okulların bazılarının isimleri de değiştirilmiştir. Bu dönüşüm yaz tatilinin bittiği son günlere dek geldiğinden okulların tadilat ile taşınma iş ve işlemleri çok sıkışmış, okullar açılmasına rağmen işler bitirilememiştir. Bir süre daha bu iş ve işlemlerin devam edeceği görülmektedir. İlk anda yapılan bu dönüşümler akla mantıklı gelse de pansiyon kapatılması sonucu bazı öğrencilerin mağdur olacağı endişesini taşımaktayız. İnşallah, hiçbir öğrencimiz açıkta veya bir takım yerlerde kalmak zorunda kalmaz ve mağdur edilmez.

Değerli Basın Mensupları… Sizlerin aracılığı ile kamuoyuyla çok daha önemli bir konuyu paylaşmak istiyorum. 5- 6 aydır sanırım iki firma yetkilileri Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı binalarımızın depreme dayanıklılığını ölçmek için okullarımızdan numuneler almakta idiler. Bu firmaların yapmış olduğu ölçümler sonucu Bozüyük Endüstri Meslek Lisesi ana binasına oturulamaz raporu düzenlendiği ve bu okulumuz öğrencilerinin başka okul veya kurumlarda ders göreceği, yine Bozüyük’te ki 2 okulumuz hakkında da aynı şekilde rapor hazırlandığı iddia edilmektedir. Bu önemli bir konudur. Eğer iddialar doğru ise bu okullarımızda okuyan öğrencilerimiz ve yine bu okullarda çalışan tüm eğitim çalışanlarımız tehlike altındadır. Bu öğrenciler bizim evlatlarımız, bu okullarda çalışanlar bizim arkadaşlarımızdır. Ben buradan yetkililere sesleniyorum. Bu konu hakkında kamuoyuna lütfen sağlıklı bilgi veriniz ve bu binaların derhal boşaltılmasını sağlayınız. Yine diğer ilçelerimizde de oturulamaz raporu düzenlenmiş veya güçlendirilmesi gereken okullar var mıdır? Varsa ne tür tedbirler almayı düşünüyorsunuz? Lütfen en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşınız.

Değerli Basın Mensupları… Eğitim çalışanları mutsuz, eğitim çalışanları isteksiz, eğitim çalışanları tedirgindir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı söz verdiği ve toplu sözleşmede bazıları kabul edildiği halde;

4-C li personele kadro verilmesi,

2005 yılından sonra göreve başlayan personele bir derece verilmesi,

Disiplin cezalarının affı ve yeniden düzenlenmesi,

Yardımcı hizmetler sınıfına ek gösterge verilmesi,

Yıllık izinlerin iş günü esasına göre düzenlenmesi,

Emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıllık hizmet süresi sınırının kaldırılması,

gibi konular hayata geçirilmemiştir. Ayrıca, 2014 yılı maaş artışı enflasyonun çok altında kaldığından tüm memurlarımıza enflasyon farkı verilmelidir.

Değerli Basın Mensupları… Problemlerimiz elbette bunlarla sınırlı değildir. Ancak, basın açıklamamızın daha fazla uzamaması adına son söz olarak diyorum ki;

Yandaş yönetici değerlendirmesine hayır demek için,

Nitelikli eğitim, itibarlı öğretmen ve eğitim çalışanı için,

Tüm eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal hakları için,

Angarya nöbet görevine dur demek için,

İlk defa alamadığımız enflasyon farkı için,

4-C ve taşeronlaşmaya karşı durmak için,

Akademik zam, üniversite çalışanlarının ekonomik ve sosyal hakları için,

Daha demokratik üniversite için,

Hak, hukuk ve insan hakları için,
24 EYLÜL’DE İŞ BIRAKIYORUZ.

Ey Milli Eğitim Çalışanı… Herhangi bir sendikaya üye ol veya olma fark etmez. Bizleri devlet memurluğundan hükümet memurluğuna dönüştürmek isteyen zihniyete karşı, Eğitime siyaseti karıştıran zihniyete karşı ve en önemlisi de milli eğitimde muhalif düşünmeyi SIFIRLAMAYA çalışanlara karşı, 24 Eylülde yapacağımız iş bırakma eylemine destek ver. Biz hep birlikte güçlüyüz. Saygılarımla…

DSC_0273 DSC_0277 DSC_0278 DSC_0280

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.