DOLAR
32,4948
EURO
34,9777
ALTIN
2.439,12
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİNİN MUAYENE VE DAMGALANMA İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Bozüyük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde 2012 ve daha eski yıllara ait ölçü ve tartı aletlerinin kontrol ve damgalama işlemleri devam ediyor.

16 Haziran 2014 Pazartesi günü başlayan Bilecik’ten gelen Grup Ayar Memuru tarafından yapılan ölçü ve tartı aletlerinin kontrol ve damgalama işlemleri 18 Temmuz 2014 Cuma günü sona ereceği bildirildi. Zabıta yetkilileri 8 Mayıs 1959 gün ve (10200) Sayılı Resmi Gazete ile neşir edilen ölçüler nizamnamesinin 12. Maddesi gereğince; ölçü ve tartı aletlerinin muayenesinin belirlenen tarihler arasında yapılması gerektiğini belirterek, ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayeneleri konusunda esnaftan gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi. Yetkililer tarafından ayrıca; “Damgalanmamış, damga süresi geçirilmiş veya damgaları iptal edilmiş, damgası kopmuş, bozulmuş, muayene için zamanında müracaat edilmemiş ölçü ve tartı aletlerinin kullanılması, alım satım yerlerinde bulundurulması suçtur. Konu ile ilgilenenlerin mağdur olmamaları için ölçü ve tartı aletlerinin muayene ve damgalama işlemlerini 18 Temmuz Cuma gününe kadar yapılması gerektiği belirtildi.

Zabıta ÖlçüVeTartıAletleri Ölçümleri 2014 1 Zabıta ÖlçüVeTartıAletleri Ölçümleri 2014 2

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.