DOLAR
32,5336
EURO
34,7579
ALTIN
2.488,21
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C

ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİ YETKİLİ MUAYENE UYGULAMASI HAKKINDA YAZILI AÇIKLAMA

ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİ YETKİLİ MUAYENE UYGULAMASI HAKKINDA YAZILI AÇIKLAMA

Bilecik Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada; 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu hükümlerine göre her türlü ölçü ve tartı aletlerinin muayenesi ve damgalanması işlemlerinin İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından yetkilendirilen Ayaz Kalibrasyon Muayene Servisi tarafından yapılacağı bildirildi.

Bilecik Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada konu hakkında şu bilgilere yer verildi:

”3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu hükümlerine göre her türlü araç ve tartı aletlerinin kamu yararına uygun olarak kullanımının sağlanması, muayenesi ve damgalanması işlemleri, 04/09 2013 tarihli ve 28755 sayılı Resmi gazetede yayınlanan ”Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği” çerçevesinde gerekli şartları taşıdığı; İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından yetkilendirilen Ayaz Kalibrasyon Muayene Servisi tarafından yapılacaktır. Buna göre ilimizde faaliyet gösteren esnaf ve iş yeri temsilcilerinin 28 Şubat 2018 tarihine kadar bölgemizde yetkili olan Ayaz Kalibrasyon Muayene Servisi ölçü ve tartı aletleri yetkili muayene servisine başvurmaları önemle duyurulur. Buna göre ilimizde sadece pazarcı esnafımızın ölçü ve tartı aletleri muayene ve damgalanması işlemleri Bilecik Belediyesi tarafından yapılacaktır. Diğer esnafımıza ilişkin muayene ve damgalanma işlemleri söz konusu firma tarafından gerçekleştirilecektir. Kamuoyuna önemle duyurulur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.