DOLAR
32,5273
EURO
34,6828
ALTIN
2.488,84
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

ÖĞRENCİLER, SUYUN DEĞERİNİ ATIK SU ARITMA TESİSİNİ GEZEREK ÖĞRENDİLER

ÖĞRENCİLER, SUYUN DEĞERİNİ ATIK SU ARITMA TESİSİNİ GEZEREK ÖĞRENDİLER
Bilecik Belediyesi tarafından ”22 Mart Dünya Su Günü” etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen program ile Murat Hüdavendigar Orta Okulu öğrencilerinden oluşan bir grup, Bilecik Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi’ni gezerek, bilgi aldı.
Eğitim ve çocuklara yönelik birçok güzel çalışma ve aktiviteyi gerçekleştirilen Bilecik Belediyesi, güzel ve anlamlı çalışmalarına bir yenisini ekledi.
Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Konrgre Merkezi’nde; Bilecik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Görevlisi Kimya Yüksek Mühendisi Onur Kavuştu ve Bilecik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Görevlisi Elektrik Teknikeri Ahmet Coşkun tarafından Arıtma Tesisi ve ”Suyun Arıtılmasında Geçirdiği Aşamalar” hakkında teorik bilgiyi alan öğrenciler, daha sonra Atık Su Arıtma Tesisi’ni gezerek, tesisin işleyişini uygulamalı görme fırsatı buldu.
22 Mart Dünya Su Günü etkinliği kapsamında, suyun değerinin anlaşılması ve çocuklarda suyun tasarruflu kullanılması amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, suların ilk aşamadan son aşamaya kadar geçirdiği süreçler hem teorik olarak, hem de tesiste uygulamalı olarak anlatıldı.
Çocukların büyük bir ilgi ve merakla katıldığı etkinlikte çocuklara ayrıca tesisteki işleyişin bilgisayarlı sistemdeki takibi de anlatıldı.
Atık Su Arıtma Tesisi Laboratuvarının da incelendiği programda, Kimya Yüksek Mühendisi Onur Kavuştu ve Elektrik Teknikeri Ahmet Coşkun, öğrencilere suyun analizi çalışmaları hakkında da detaylı bilgiler verdi.
Bilecik Murat Hüdavendigar Orta Okulu Fen Bilimleri Öğretmeni İsmail Büyükbay, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, Bilecik Belediyesi tarafından ”Dünya Su Günü” kapsamında güzel bir çalışmanın gerçekleştirildiğini belirterek, programda emeği geçenlere teşekkür etti.
Öğrenciler ile eğitim içerikli son derece güzel bir çalışma yaptıklarını dile getiren Büyükbay, ”Öncelikle bu etkinlik dolayısıyla Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Dünya Su Günü dolayısıyla son derece önemli ve güzel bir etkinliğe katıldık. Etkinlik ile içtiğimiz suyun ne kadar değerli olduğunu ve bunun için nelerin yapıldığını yerinde gördük. Burada başta güvenlik önlemleri olmak üzere birçok konuda gerekli tedbirler alınmış vaziyette gezdik. Etkinlik kapsamında önce teorik bilgiyi uzman arkadaşlarımızdan aldık. Daha sonra burada uygulamalı olarak gördük. Öğrencilerimiz, merak ettiği birçok konuyu sorarak, öğrendiler. Çok faydalı bir etkinlik oldu. Tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Etkinlik, bütün öğrencilerin ”Su Hayattır, Suyu Tasarruflu Kullanalım” şeklindeki sloganı hep bir ağızdan söylemesi ile son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.