DOLAR
32,5657
EURO
34,7157
ALTIN
2.488,97
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Nanoteknoloji Konferansı başladı

10. Ulusal Nanobilim ve Nanoteknoloji Konferansı başladı.Yeditepe Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Çulha başkanlığında gerçekleştirilen konferansa, ABD Başkanı Barack Obama’nın bilim ve teknoloji danışma heyetinde yer alan Prof. Dr. Chad Mirkin’in de katılıyor.

Konferansta ayrıca kimya, fizik, malzeme bilimi, biyoloji, tıp ve matematik gibi farklı bilim alanlarından çok sayıda yerli ve yabancı bilim insanı yer alıyor.

Yeni fikirler geliştirmek ve disiplinlerarası işbirliklerinin kurulmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen konferansta, nanoteknoloji kavramı bütün boyutlarıyla ele alınacak.

Avrupa Birliği Nanoteknoloji Ofisleri Başkanı Christos Tokamanis’in de katıldığı konferansta, nano materyaller, nano tıp, nano robotik, endüstriyel nanoteknoloji uygulamaları, nano güvenlik ve ulusal nanoteknoloji politikalarının ele alınacağı oturumlar düzenlenecek.

Bilim insanlarının yanı sıra konuya ilgili duyan ve bilgi sahibi olmak isteyen herkese açık olan konferans, 21 Haziran’da sona erecek.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.