DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
ALTIN
2.293,10
BIST
9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

MİRAÇ KANDİLİ DOLAYISIYLA HELVA VE ŞERBET İKRAMI YAPILDI

MİRAÇ KANDİLİ DOLAYISIYLA HELVA VE ŞERBET İKRAMI YAPILDI

Bilecik Belediyesi tarafından, Miraç Kandili dolayısıyla irmik helvası ve Osmanlı Şerbeti ikramı yapıldı.

Bilecik Belediyesi tarafından mübarek gün ve bayramlarda düzenli olarak uygulanan gelenek kapsamında şehir merkezindeki Sosyal Tesisler Çay Bahçesi önünde vatandaşlara irmik helvası ve şerbet ikram edildi.

Osmanlı Şerbeti ve helva ikramı programına; Belediye Başkanı Selim Yağcı, Başkan Yardımcısı Nihat Can, AK Parti İl BaşkanYardımcısı ve Giyim Mensucat Odası Başkanı Haşim Balcı, Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar ve muhtarlar ile belediye meclis üyeleri katılarak, vatandaşlara helva ve şerbet ikramında bulundu.

Vatandaşlara helva ve şerbet ikram eden Belediye Başkanı Selim Yağcı, geleneksel hale getirmiş oldukları helva ve şerbet ikramının birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe vesile olmasını diledi.

Burada yaptığı konuşmada; birlik ve beraberliğin önemine değinen Belediye Başkanı Selim Yağcı, ‘’Bugün müminler olarak iki güzel ve önemli günü yaşadık. Hem müminleri bayramı Cuma günü hem de İslam alemine müjdeler ve mucizeler bahşeden mübarek Miraç Kandili. Ben bu vesileyle bütün hemşehrilerim ve Müslüman kardeşlerimin bu anlamlı gününü tebrik ediyorum. İlk olarak çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Gerçekten bu vatanın varlığı, birliği, dirliği için canlarını hiç gözlerini kırpmadan canlarını feda eden vatan evlatlarını, şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Cenabı hak mekanlarını cennet eylesin. Gazilerimize sağlık, sıhhat uzun ömürler diliyoruz. Cenabı hak ordumuza, devletimize, milletimize güç kuvvet versin. Bu akşam burada ve her yerde edeceğimiz dualar öncelikle birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize vesile teşkil etsin. Onların bu anlamda bizim birlik ve beraberliğimize ve duasına çok ihtiyacı var. Onları güçlendirsin ve hep birlikte büyük Türkiye’yi oluşturuyoruz ve lider ülke Türkiye’yi oluşturalım diyoruz. Ben tekrar teşrif ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Miraç Kandilinizi tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmasının ardından Osmanlı şerbeti ve helva ikramı dualarla yapıldı. Vatandaşlarımıza helva ve şerbet ikram eden Belediye Başkanı Selim Yağcı daha sonra Aile Çay Bahçesindeki vatandaşlarla bir araya gelerek, çay içti sohbet etti.

Vatandaşlar da yapılan ikramdan dolayı Belediye Başkanı Selim Yağcı ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.