DOLAR
32,5826
EURO
34,7975
ALTIN
2.513,17
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜNDEN CENAZE YIKANMASI VE DEFİN İŞLEMLERİ EĞİTİMİ

MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜNDEN CENAZE YIKANMASI VE DEFİN İŞLEMLERİ EĞİTİMİ
Bilecik Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından, birçok mahalle konağında cenaze yıkanması ve defin işlemleri hakkında eğitim verildi.
İlimizin dört bir köşesinde bulunan Mahalle Konaklarında gerçekleştirilen eğitimde, Bilecik Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü görevlisi Gassal Fatma Yılmaz mahalle sakinlerine bilgi verdi.
Ramazan ayında birçok mahalle konağında mukabele programları ve kurslarla vatandaşlarımıza hizmet veren Bilecik Belediyesi, geçtiğimiz yıllardan itibaren hizmetlerine bir yenisini ekleyerek, mahalle sakinlerine cenaze yıkanması ve defin işlemleri hakkında bilgiler sunuyor.
Gerçekleştirilen çalışma hakkında bilgi veren Gassal Fatma Yılmaz, Bilecik Belediyesi tarafından diğer zamanlarda olduğu gibi Ramazan ayının da en iyi ve verimli şekilde geçirildiğini belirterek, şunları söyledi:
”Bilecik Belediyesi olarak, daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayını vatandaşların en güzel şekilde istifade edebileceği şekilde geçiriyoruz. Bilecik Belediyesi olarak doğumdan ölüme kadar vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verme düşüncesiyle vatandaşlarımıza birçok güzel hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da mahalle sakinlerinin talebi üzerine cenaze yıkanması ve defin işlemlerini anlatıyoruz. Bilecik Belediyesi olarak, vatandaşlarımızı en güzel günü olan doğumlarda yanlarında olduğu gibi ölümde de yanlarında olarak, acılarını paylaşıyoruz. Cenaze hizmetlerimiz kapsamında, vatandaşlarımızın bizleri 188 Numaralı hattı aramaları ve cenazelerinin olduğunu söylemeleri yetiyor. Bizler, Bilecik Belediyesi olarak tahta, gül suyu, lokum ve kefenin olduğu kefen takımının yan ısıra, cenaze nakil işlemleri, mezarlık ulaşımı ve cenaze sahibinin evinde Kur’anı Kerim okuma gibi hizmetleri ücretsiz olarak gerçekleştiriyoruz. Burada da vatandaşlarımızı başta ilmihal bilgileri olmak üzere cenaze yıkanması ve defin işlemlerini anlatmış oluyoruz.” ifadelerini kullandı.
Mahalle sakinleri de yapılan uygulamadan duydukları memnuniyeti belirterek, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.