DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Mevlid Kandilinde Gönüller Bir Oldu

Mevlid Kandilinde Gönüller Bir Oldu

Bilecik Belediyesi tarafından Hazreti Muhammed’in doğumunun 1443’üncü yılı dolayısıyla düzenlenen ”O Alemlere Rahmet Alemler Ona Hasret” adlı programda gönüller bir oldu.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen, programa, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, Pazaryeri Kaymakamı Eyüp Kaykaç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy ve vatandaşlar katıldı.

Ramazan Adıgüzel ve İsmail Eren’in güzel Kur’an- Kerim tilavetiyle başlayan programda, İlahi ve Tasavvuf Müziği Sanatçısı Ahmet Feyzi ve Ahmet Kemal Bacak sevilen ilahileri seslendirdi.

Belediye Başkanı Yağcı, yaptığı konuşmada, Mevlid Kandili dolayısıyla düzenlenen programa teşrif eden davetlilere teşekkür etti.

Her yönüyle güzel ve anlamlı bir gece yaşadıklarını dile getiren Başkan Selim Yağcı, şunları söyledi:

”Gerçekten bu akşam mutlu olmamız, birçok güzellikleri idrak etmek ve hayatımıza yeni bir başlangıç yapmamız gereken bir akşam. Çünkü bu akşam sadece Peygamber Efendimizin doğduğu akşam değil, bütün alemlerin var oluş hikmetinin anlam bulduğu bir akşamdır. Bu akşamı, şeklen değil gerçekten uygulayarak idrak etmek lazım. Bu akşam o büyük peygamberi sevmekle idrak etmemiz lazım. Onu sevmek, onun sünnetini yerine getirmekle olur. İnşallah bu akşamdan gerekli feyzi, bereketi ve mesajı alanlardan oluruz. Rahmet Peygamberinin dünyaya geldiği bu akşam İnşallah bu günlerde çok ihtiyacını duyduğumuz birliğimize, sevgimize, kardeşliğimize ve hoşgörümüze vesile olmasını Cenab’ı Haktan niyaz ediyorum. Bilecik ve Türkiye olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde olduğumuz zaman bizlerin gelişimi ve tekamülü de bu dünya üzerinde devam edeceğine inanıyorum.”

Peygamber Efendimizin hayatı hakkında konuşmaların yapıldığı program, Hafız Ramazan Adıgüzel ve İsmail Eren’in, Kur’-anı Kerim ve Mevlid’i Şerifi okuyarak, dua etmesiyle son buldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.