DOLAR
32,5369
EURO
34,8647
ALTIN
2.429,13
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişiler!

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişiler!

5544 sayılı Kanun gereğince; tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfa giren ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yayımlanan tebliğlerde belirtilen mesleklerde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişiler çalıştırılamamaktadır. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında  “Yapı Sektöründe Çalışan Meslek Erbaplarının Mesleki Niteliklerinin  Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü” yapılmış  olup yapı ustalarına  yönelik Ücretsiz Kurslar düzenlenmektedir.

Protokol ile, yapı sektöründe çalışan meslek erbaplarının;

  • Mesleki niteliklerinin arttırılması,
  • İyi uygulamaların geliştirilmesi,
  • Ürün kalitesinin arttırılması,

için eğitilerek bilinçlendirilmesi ve bu sayede Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilmelerine yardımcı olunması amaçlanmıştır.Ahşap kalıpçı, betonarme demirci , seramik karo kaplamacısı  , inşaat boyacısı , sıvacı ,su yalıtımcısı, ısı yalıtımcısı  gibi inşaat sektöründeki pek çok branşta verilecek eğitimler aynı zamanda ustalarımızın mesleki bilgilerini tazeleyerek inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman  kazandırma açısından da büyük önem taşımaktadır.

Bu kapsamdaİl Müdürlüğümüze başvuruda bulunup ücretsiz kurslarakatılan  ‘‘BetonarmeDemircisi  ile Ahşap Kalıpçısı’’branşlarındaki yapı ustalarına iş güvenliği başta olmak üzere uygulamada dikkat edilmesi gereken hususlar ve uygulama projesi okuması gibi bir çok konuda 40 saatlik eğitimler verilmiştir. Kurs sonrasında ustaların Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilmeleri  içinkurs eğitmenimiz tarafından gerekli bilgilendirmeleryapılmıştır.

 

 

 

 

  BRANŞIN ADI TOPLAM BAŞVURU SAYISI
1 AHŞAP KALIPÇI 74
2 BETONARME DEMİRCİSİ 45
3 ISI YALITIMCISI 30
4 ALÇI SIVA UY. 25
5 SIVACI 6
6 SERAMİK KARO KAP. 19
7 DUVARCI 6
8 ENDÜSTRÜLYEL BORU MON. 4
9 BOYACI 10
10 İSKELE KURULUM ELEMANI 1
TOPLAM 220

Bu kapsamda İl Müdürlüğümüze başvuran usta sayısı

 

Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilmek için MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu)tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlar ile iletişime geçilmesi ve sınavlara başvuru yapılması gerekmektedir. Kuruluşların gerçekleştireceği teorik ve performansa dayalı sınavlar sonucunda başarılı olan kişiler MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanmaktadır.

Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından  yetkilendirilen belgelendirme kuruluşlarının gerçekleştireceği sınavlarda başarılı olan kişilerin belge masrafıile sınav ücreti 31.12.2019 tarihine kadar İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacaktır.

 

Bu kapsamda Ücretsiz Kurslarımız devam etmekte olup; katılmak  için inşaat ustalarımızın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze  şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.