DOLAR
32,3695
EURO
35,0258
ALTIN
2.325,72
BIST
9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
20°C

MEHMET AKİF ERSOY 81.ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE TİYATRO ETKİNLİĞİ İLE ANILDI

MEHMET AKİF ERSOY 81.ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE TİYATRO ETKİNLİĞİ İLE ANILDI

 

            Bozüyük’te, İstiklal Marşımızın yazarı milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ölümünün 81. Yıl dönümünde Bozüyük Belediyesi tarafından düzenlenen tiyatro etkinliği ile anıldı.

Bozüyük Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 81. Yıl dönümünde Anma Etkinliği kapsamında “Akif” adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Metristepe Kültür Merkezi’nde sahnelenen ve yoğun ilgi gören tiyatro oyununu Bozüyük Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Murat Günhan, Belediye Başkanı Fatih BAKICI, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman CAN, AK Paeri İlçe Başkanı Mesut ÇETİN, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Nizamettin ÇAM ve çok sayıda tiyatro sever katıldı. Mahmud  Tahsin’in yazıp yönettiği, “Allah bu ülkeye, bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyen Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hiç bilinmeyen hikâyesinin ve İstiklal mücadelesinin anlatıldığı 2 perdelik tiyatro oyunu beğeni ile izlendi. Oyunun sonunda sahneye gelen Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI oyuncuları başarılı performansları nedeni ile tek tek tebrik ederek günün anısına plaket takdim etti. Burada Mehmet Akif ERSOY’un düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldığını belirten Başkan BAKICI “belki çok fazla okumuyoruz, okumayabiliriz, okumayı da çok fazla sevmiyoruz. Ama tiyatronun çok farklı noktalarda insanlara farklı duyguları yaşattığını ve insanların gerçekten hayatları boyunca akılda kalabileceğini düşünerek böyle bir oyunu sizlerle buluşturmak istedik. Gerçekten bazen güldüren bazen ağlatan bazen de hüzünlendiren noktalarıyla bizlere farklı bir akşam yaşattılar. Belki de Akif’in ölümü çok trajikomik. Baktığınız zaman bizleri çok üzüyor aslında. Tarihi bilen ve okuyan birisi olarak duygulanmamak elde değil. Aslında kızının yaşadığı daha bir çok nokta da, daha farklıdır. Oyunda bu kadarıyla sergilendi. Ben bu ekibe, o günleri bize kendileri yaşamış gibi, canı gönülden yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum. Emeklerinize sağlık” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.