DOLAR
32,5488
EURO
34,8567
ALTIN
2.427,70
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

Maske Sıkıntısına Çözüm

Maske Sıkıntısına Çözüm. Temizlik malzemeleri üretiminden sonra koronavirüs önlemleri kapsamında Meslek liselerinde maske üretimine de başlanacağı duyuruldu.

Milli Eğitim Bakanlığının sitesinde yayınlanan habere göre, seçilen 44 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde dezenfektan üretiminin ardından şimdi de hem N95 standardında hem de basit cerrahi maskelerden üretileceği açıklandı. Mevcut 44 okulun yanı sıra Nisan ayında okul sayılarının 100 e çıkarılacağı bilgisi verildi.

Bakanlık olarak il milli eğitim müdürlükleriyle süreci koordineli şekilde yürüttüklerini belirten Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada;

“Okul sayısını nisan ayında 100’e çıkartmak için de planlama yaptık. Şimdi önemli bir adım daha atıyoruz. Piyasada maske bulunmasında sıkıntı çekiliyor. Sağlık Bakanlığımızla da durumu değerlendirdik. Maske üretimi için gerekli adımı atıyoruz. 14 pilot il belirledik. Bu illerde cerrahi maske üreteceğiz. İstanbul’da 5, Bursa’da 3, İzmir’de 3, Gaziantep’te 3, Adana’da 3, Ankara’da 2, Kocaeli’de 2, Sakarya’da 2, Antalya’da 2, Konya, Hatay, Tokat, Malatya ve Van’da da birer okul olmak üzere 30 okulumuzda cerrahi maske üreteceğiz.

Diğer taraftan N95 standardında maske üretmek için İstanbul, Bursa ve Hatay’ı seçtik. Bu illerimizde bir mesleki ve teknik Anadolu lisemizde N95 standardında maske üretebilmek için yatırımlarımızı yapıyoruz. Bu kapsamda İstanbul’da Sultan Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bursa’da Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Hatay’da Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde üretim yapacağız.

Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimiz tüm kapasitesiyle bu süreçte milletimizin yanında yer alacaktır. Nisan ayında üretimlere başlayacağız.”

Özer, desteklerinden dolayı Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhammet Güven ile süreci başarıyla sürdüren Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ve 81 il milli eğitim müdürlerine teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.