DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Marmara’nın İncisi Bilecik

Marmara’nın İncisi Bilecik

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Bilecik Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor” projesinin basına tanıtım toplantısında, ”Bugün Bilecik’in Türkiye ve dünyaya tanıtılmasına ilişkin gerçekleştirdiğimiz proje ile bir miladı yaşıyoruz” dedi.

Başkan Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında projenin detayları hakkında bilgi verdi.

2004 yılında göreve geldikleri günden itibaren il sınırları ile birlikte geleceğe hazırlanması noktasında ciddi çalışmalar ortaya koyduklarını belirten Başkan Selim Yağcı, Bilecik’teki tarihi, kültürel ve sosyal alandaki birçok güzellikleri işleyerek, turizme kazandıracaklarını belirterek, şunları söyledi.

”2004 yılından itibaren ilimizin topyekün kalkınması, birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi konusunda tüm belediye başkanları arkadaşlarımızla el ele gönül gönüle vererek, Bilecik Belediyeler Birliğini kurduk ve bu birlik bünyesinde şehrimizin  gelişimine ilişkin olarak neler yapabiliriz, tanıtımı noktasında neler yapabiliriz diye birçok çalışma gerçekleştirdik. Bilecik Belediyeler Birliği olarak kalkınma ajansına yaptığımız bir proje ile Bilecik Turizm Marka Kent Stratejik Kalkınma Planını hazırladık ve böyle bir eserde Bilecik’te turizm açısından neler var, şehrimiz açısından bunların tespiti yoluna gittik. Beldelerimizde, köylerimizde adım adım gezilerek turizm noktasında envanterleri tespit ettik ve bunları tespit ettikten sonra uygulamaya koymamız gerekirdi. Ben Bilecik Belediye Başkanı olarak, sizlere daha önceki çalışmalarımızda da söylediğimiz gibi, ‘Bilecik’i 3 aşamalı bir çalışma ve proje ile geleceğe hazırlıyoruz. 2004 ile 2009 arasında şehrin altyapı noktasındaki ihtiyaçlarını gerçekleştirdik. 2. dönemimizde ise şehrin sosyal, kültürel ve ticari vizyonunu yükseltecek, kent dokusunu arttıracak yatırımlar dedik ve 11 yatırımı hayata geçirdik. Bu kapsamda, Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi gibi yüzyıllarca hizmet verebilecek bir eser başta olmak üzere, Bilecik Belediyesi Buz Pisti, Hamsu Vadisi Projesi, Pelitözü Gölpark Açık Hava Tiyatrosu, Kayı Plaza, Karasu Vadisi Projesi, Su Eğlence Dünyası, Kapalı Spor Salonu, Kapalı Pazar Yeri, Alt ve Üst geçitleri ile  ihalesini yaptığımız Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali gibi eserleri sayabiliriz. Yine bu sayılan 11 projeden ayrı olarak da yapımı tamamlanmış ve devam eden  birçok çalışmayı da vatandaşlarımızın hizmetine açtık ve açmaya da devam ediyoruz.”

 

BİLECİK TURİZM ŞEHRİ OLACAK

 

2004 yılından bu yana gerçekleştirdikleri çalışmalar ile Bilecik’in gelecek zaman dilimindeki tanıtımına ilişkin çalışmalara temel teşkil ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

 

”Bu zamana kadar hep şöyle dedik, ‘Bursa’nın ilçesi Bilecik mi, Eskişehir Bilecik mi veyahut sorulan yerde Bilecik niye tanınmıyor diye şikayet ederdik. Ancak bu anlamda şehrin tanıtılması ve sesinin duyurulması noktasında ne yaptık diye sorarsanız açıkçası sadece birbirimizi eleştirdik. İşte biz Bilecik Belediye Başkanlığı ve Bilecik Belediyeler Birliği olarak, hazırladığımız bu kitabı baz alarak, gerçekten ”Bilecik Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor” başlıklı bir çalışma gerçekleştirdik. Çalışmada, bu işi gerçekten profesyonel anlamda yapan ve uzman ekiplerden oluşan bir kadro ile çalıştık. Turizm noktasındaki logomuzla birlikte çalışmaya başladık. Kalkınma Ajansında aldığımız bir proje ile bunu gerçekleştirdik. Bir taraftan da şunu ifade edeyim ki, siyasi bir süreçteyiz. Aslında seçim aşamasında ortaya koyduğumuz projeler ile yapmaya devam ettiğimiz projelerin nasıl örtüştüğünü de burada görebiliriz. Çalýþmalar neticesinde çýkarýlan envanterler ile örneðin Bilecik’te avcýlýk ve atýcýlýk ile trap atýcýlýðý, çadýr kamplý konaklama ve doðal gezi turlarý, traking ve gezileri ile Harmankaya Kanyonu ile macera turlarýný kapsayacak turizm projeleri oluþturduk ve oluþturmaya da devam edeceðiz.”

YENİ DÖNEM PROJELERİMİZ İLE TURİZM ATAĞINA GEÇECEĞİZ

 

 Bilecik Belediyesinin yeni dönem projelerinin turizm alanındaki çalışmalara kaynaklık edeceğini sözlerine ekleyen Başkan Selim Yağcı, şöyle devam etti:

”Biz Bilecik Belediyesi olarak da bu tanýtým ve turizm destinasyonu çalýþmasýný da göz önünde bulundurarak, birçok güzel projeyi uygulamaya yönelik faaliyette bulunduk. Örneðin Osmanlý Padiþahlarý Tarih Þeridi, Kent Müzesi, 1299 Uluçýnar Park Projesi bunlardandýr. Bu proje ile insanlarýmýz, otað kültürü, panayýr kültürü, ata binme kültürü, ok atma kültürü, Osmanlý evleri ve mimarisi ile donatýlan Osmanlý köyleri yaný sýra; üzüm, çilek, domates baðlarýndan ürünleri kendi elleriyle koparabilecekleri alanlar bulacaklar. Teleferik projesi bu anlanda önemlidir. Hamsu Vadisi içindeki Çocuk köyü ile Saðlýk Terapi Merkezi, Sultaneli Projesi Bilecik Yöresel Ürünler Çarþýsý projeleri bu turizm paketlerini zenginleþtirecek ve Bilecik’e turist akýþýný saðlayacak. Harmankaya Kanyonu turizmde büyük bir önem kazanırken, Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Hamsu Vadisi projesi önümüzdeki 10 yıl sonrasında şehrin turizm ve cazibe alanlarından biri olacak. Gerçekten gelen insanları hayran bırakacağına inanıyorum. Bugün aslında tarihi bir gün. Basına tanıtımını gerçekleştirdiğimiz bu toplantı mütevazi bir şekilde oldu ancak sizlerin destekleriyle bunu tüm Bilecik Türkiye’ye duyuracağız. Bu çalışma benim için heyecan ve mutluluk verici bir proje.”

BİZ BİRLİKTE BİLECİK’İZ

 

Gerçekleştirdikleri projenin Bilecik’teki köy, belde ve ilçelerle el birliği içinde gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Selim Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı:

”Arkadaşlar bu şehirde un var, şeker var, yağ var. Ama maalesef bugüne kadar bu hamuru yoğuramadık. Bugün bizler bu çalışma ve projelerle bu karışımı yapmaya başladık. İnşallah Belediyeler Birliği olarak bu çalışmayı sonuna kadar sürdüreceğiz ve güzel meyveler alacağımıza inanıyorum. Biz bu çalışmayı yalnız başımıza yapmadık, birliğe üye belediyelerle birlikte gerçekleştirdik. Çünkü biz birlikte Bilecik olduğumuza inanıyorum. Şehirlerimizin yarıştığı günümüzde Bilecik de köyleriyle, beldeleriyle ve ilçeleriyle bir bütün halinde bu yarışta yer alıyor. Buna ilişkin yöneticiler olarak gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Ben bu çalışmada Bilecik Belediyeler Birliği üyeleri, belediye meclis üyeleri, emeği geçen bütün arkadaşlarıma ve proje sorumlularına teşekkür ediyorum. Gerçekten büyük ve önemli bir projeye imza atmış olduk.”

Zirve Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Proje Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik ise Bilecik’te birçok dalda onlarca turizm paketinin hazırlanabileceği doğal güzellikler bulunduğunu söyledi.

Bilecik’in Türkiye ve dünyaya tanıtılmasında büyük bir çalışma içinde olduklarını kaydeden Çelik projenin detayları hakkında bilgi verdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.