DOLAR
32,4494
EURO
35,0400
ALTIN
2.324,05
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Makam Aracını Terk Eden Başkanlar, Pedal Çevirdi

Makam Aracını Terk Eden Başkanlar, Pedal Çevirdi

4 ay önce makam aracını terk edip bisiklete binmeye başlayan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve kendisi gibi makam aracını terk edip bisiklet kullanmaya başlayan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci İstanbul Zeytinburnu’nda yüzlerce vatandaşla birlikte pedal çevirdi. İki başkanın vatandaşlarla birlikte bisiklet sürdüğü turda birbirinden renkli görüntüler oluştu.

Şu ana kadar 1300 kilometre yol katederek, 35 bini aşkın kalori yakan ve yaklaşık 89 litre yakıt tasarruf eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın, 4 ay önce makam aracını terk edip bisiklet kullanmaya başlamasına ilk destek Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’den geldi. Başkan Aydın’dan sonra radikal bir karar alarak makam aracı yerine bisiklet kullanmaya başlayan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de bisikletli başkanlar arasına ismini yazdırdı. Haberi alan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın kendisini telefonla arayıp davet etmesi üzerine ilk soluğu İstanbul’da alan Bahçeci, Başkan Aydın, AK Parti İstanbul Milletvekili TBMM İdare Amiri Hasan Turan ve yüzlerce bisikletliyle birlikte pedal çevirdi. Zeytinburnu’nda her hafta perşembe günleri düzenlenen bisiklet turunda birlikte pedal çeviren başkanlar, hem vatandaşlarla selamlaştı hem de sokakları turladı. 10 kilometrelik tur sonunda ise Biruni Üniversitesi sponsorluğunda yapılan çekilişle şanslı katılımcılara bir adet 24 vites bisiklet ve çeşitli bisiklet ekipmanları hediye edildi.

“Bisiklet benzin yakmıyor, bizim yağları yakıyor”

Bisiklet sürmenin siyasetçiler açısından önemini vurgulayan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Beni Zeytinburnu’na davet ettiği için Başkanımız Murat Aydın’a çok teşekkür ediyorum. Kırşehir’de bisiklet yollarını tamamladık. Bu hafta pazartesi itibariyle, başta ben sonra da bütün personelimiz için bisikleti zorunlu hale getirdik. Başkanımız da bunu duyunca beni aradı tebrik edip bu güzel etkinliğe davet etti. Ben de uçağa atlayıp İstanbul’a geldim ve burada Zeytinburnulular ile beraber pedal çevirdim. İnşallah tüm Türkiye için öncü olur. Murat Başkanımız başlattı, biz devam ettiriyoruz. Bizden sonra diğer belediye başkanlarımız da bu kararları alırlar diye umuyorum. Şehir içinde araba kullanmaya gerek yok. Hem ekonomik anlamda israf oluşturuyor, hem de sağlık açısından. Siyasetçiler için de halka dokunma açısından aslında bisiklet kullanmak ekonomik ve faydalı. Bisiklet benzin yakmıyor, bizim yağlarımızı yakıyor. Siyasetçiler için de bir faydası halka daha fazla temas ediyorsunuz. Arabayla geçip gitmek var, bir de bisikletle herkese selam vererek, konuşarak, dokunarak gitmek var. Onun için tüm siyasetçilere tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

“Hayat da bir bisiklete benzer, dengede kalmak için sürekli hareket etmek gerekir”

Bisiklet kullanımının Zeytinburnu’na artı değer kattığını ifade eden AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Hasan Turan, “Zeytinburnu sürekli pedal çevirmeye devam ediyor. Sosyal, kültürel anlamda ve kentsel dönüşüm anlamında Zeytinburnu İstanbul’un parlayan yıldızı gibi sürekli pedal çeviriyor. Hayat da bir bisiklete benzer, dengede kalmak için sürekli hareket etmek gerekir. Zeytinburnu, hem sağlık, hem ulaşımda kolaylık için, hem de spor için her anlamda kente ayrıca bir katma değer katacak bir alana da imza atmaya başladı. Başkanımız Murat Aydın’ı tebrik ediyorum. Gençlerimizi, insanlarımızı, Zeytinburnu halkını bisiklet kullanımına özendirmeye çalışıyor.” dedi.

4 ay önce makam aracını terk edip bisiklet kullanmaya başlayan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, 128 günde 1.280 kilometre yol katedip yaklaşık 89 litre yakıt tasarruf elde etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.