DOLAR
32,5996
EURO
34,7963
ALTIN
2.506,02
BIST
9.479,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

MAHALLE SAKİNLERİNE CENAZE YIKANMASI VE DEFİN İŞLEMLERİ EĞİTİMİ

MAHALLE SAKİNLERİNE CENAZE YIKANMASI VE DEFİN İŞLEMLERİ EĞİTİMİ

Bilecik Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından, Ertuğrulgazi Mahallesi bayan sakinlerine, cenaze yıkanması ve defin işlemleri hakkında eğitim verildi.

Ertuğrulgazi Mahalle Konağı’nda gerçekleştirilen eğitimde, Bilecik Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü görevlisi Gassal Fatma Yılmaz tarafından mahalle sakinlerine bilgi verildi.

Ramazan ayında birçok mahalle konağında mukabele programları ve kurslarla vatandaşlarımıza hizmet veren Bilecik Belediyesi, hizmetlerine bir yenisini ekleyerek, mahalle sakinlerinin cenaze yıkanması ve defin işlemleri hakkında bilgi sahibi olmasını sağlıyor.

Gerçekleştirilen çalışma hakkında bilgi veren Gassal Fatma Yılmaz, Bilecik Belediyesi tarafından diğer zamanlarda olduğu gibi Ramazan ayının da en iyi ve verimli şekilde geçirildiğini belirterek, şunları söyledi:

”Bilecik Belediyesi olarak, Belediye Başkanımız Selim Yağcı’nın doğumdan ölüme kadar vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verme düşüncesiyle güzel çalışmalar gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Artık bütün hemşerilerimiz, hayata yeni gözlerini açmış yavrularımızın ilk hediyesi olan ”Bebek Bakım Çantası”nın Bilecik Belediyesi tarafından hediye edildiğini biliyor. Gerçekten bu çok güzel ve anlamlı bir çalışma. Aynı şekilde Bilecik Belediyesi olarak doğumda vatandaşlarımızın yanında olduğumuz gibi böyle en acı günlerinde de yanlarında yer alıyoruz. Cenaze hizmetlerimiz kapsamında, vatandaşlarımızın bizleri 188 nolu hattı aramaları ve cenazelerinin olduğunu söylemeleri yetiyor. Bizler, Bilecik Belediyesi olarak tahta, gülsuyu, lokum ve kefenin olduğu kefen takımının yanısıra, cenaze nakil işlemleri, mezarlık ulaşımı ve cenaze sahibinin evinde Kur’anı Kerim okuma gibi hizmetleri ücretsiz olarak gerçekleştiriyoruz. Bilecik Belediye Başkanımız Selim Yağcı’nın hassasiyet gösterdiği ve bu anlamda katkı sağladığı bu hizmeti gerçekten önemsiyoruz. Çünkü bu hizmet ile ailelerimizin o anki üzüntüsünü paylaşıyor ve onlara yardımcı oluyoruz. ” ifadeleri kullandı.

CENAZE YIKAMA VE DEFİN İŞLEMLERİNİ UYGULAMALI ANLATTIK

Bilecik Belediyesi olarak, cenaze ve defin işlemlerini uygulamalı olarak anlattıklarını dile getiren Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:
”Ertuğrulgazi Mahallesi bayan mahalle sakinlerimize cenaze yıkama ve defin işlemlerini anlattık. Verdiğimiz bütün bilgilerde cenaze ve defin işlemlerinin İslam’a ve Peygamber Efendimizin sünnetine uygun şekliyle aktardık.  Anlatımlarımızda, cenazenin yıkanması, kefenlenmesi başlıkları altında gerekli tüm bilgileri verdik. Ayrıca vatandaşlarımızın eksik ya da yanlış olarak uyguladığı durumlar hakkında bilgi verdik.  Vatandaşlarımıza, cenaze yıkanması ve defin işlemlerinde yapılan bazı hurafe bilgilerin yanlışlığını anlatmanın yanı sıra sıkıntılı ve olumsuz koşullar taşıyan cenazelerin yıkanması işlemleri hakkında bilgiler aktardık” ifadelerini kullandı.

DSC_8511 DSC_8501

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.