DOLAR
32,3290
EURO
35,0804
ALTIN
2.292,31
BIST
8.982,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BİLECİK BELEDİYESİ TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI

BİLECİK BELEDİYESİ TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI

Bilecik Belediyesi Temmuz Ayı belediye meclis toplantısı, Belediye Başkanı Selim Yağcı, başkanlığında gerçekleştirildi.

Şehrimiz için güzel kararların alındığı meclis toplantısında; Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES)’in kurulmasına karar verildi.

Akıllı sinyalizasyon sistemi olan uygulamaya geçilmesi için yapılan oylamada AK Parti ve CHP grubu kabul oyu kullanırken MHP grubunun red oyu verdi.

İki gündem maddesiyle toplanan meclis toplantısına; Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından gündeme ek olarak üç madde daha teklif edildi.

Başkan Yağcı’nın gündeme ilave maddeleri AK Parti’nin kabul, MHP ve CHP’nin çekimser oyları ile gündeme alınarak, karara bağlandı.

AKILLI SİNYALİZASYON UYGULAMASINA GEÇİLECEK

Temmuz ayı olağan toplantısının ilk gündem maddesi Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES)’in kurulması oldu. Akıllı sinyalizasyon sistemi olan bu uygulamaya ilişkin meclis üyelerine bilgi veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, bu sistemin kurulması için yapılacak protokolü gerçekleştirmek üzere meclisten belediye başkanlığına yetki istedi. Sistemin yap işlet devret modeli ile gerçekleşeceğini belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:

”Ben öncelikle tüm İslam aleminin olmak üzere siz değerli üyelerimizin Ramazan’ı şeriflerini tebrik ediyorum. Bu ayın bizlere her anlamda rahmet ve bereket getirmesini Cenabı Allah’tan diliyorum. Bilecik’teki trafik uygulaması için güzel bir çalışmayı gündeme getiriyoruz. Söz konusu sistem sayesinde Bilecik trafiğinde rahatlama olacak. Ayrıca sistemin kurulumunda belediyenin kasasından para çıkmayacak. Karayollarında can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını temin etmek amacıyla ilimizde TEDES kurulması, bu sistemin kurulması için ilgili kurumlarla protokol yapmak üzere belediye başkanlığına yetki verilmesini, söz konusu sistemin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre yaptırılması ve 10 yıllığına işletilmesi konusunda meclisimizden yetki istiyoruz” dedi.

Söz konusu gündem maddesi hakkında Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay da, meclis üyelerine bilgi verdi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın açıklamalarının ardından yapılan oylamada; AK Parti grubunun kabul oylarına karşın CHP ve MHP grupları ise çekimser kaldı. Madde, oyçokluğu ile kabul edildi.

İmar konularının görüşülerek, karara bağlandığı toplantıda  Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından teklif edilerek gündeme alınan belediye bünyesinde bir kameraman kadrosunun açılması, açılan bu kadroya yapılacak sözleşmeli alımda verilecek ücretin belirlenmesi ile inşaatı devam eden yeni otogardaki 57 bağımsız birimlerin satılması ve 10 yıllığına kiralanması için Belediye Başkanlığı’na yetki verilmesi konuları görüşüldü.

Kameraman kadrosu açılarak bu kadroya yapılacak sözleşmeli personel alımında taban ücretten maaş verilmesine AK Parti’nin kabul, CHP ve MHP grubunun çekimser oylarına karşın oyçokluğu ile karar verildi.

YENİ OTOGARDAKİ 57 ADET İŞYERİNİN SATIMI VEYA KİRALANMASI İÇİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA YETKİ VERİLDİ

Bilecik Belediyesi Temmuz ayı belediye meclis oturumda ayrıca yeni otogardaki 57 bağımsız birimin yani otogar içerisindeki çeşitli büyüklüklerdeki ofis ve yazıhanelerin satma ve kiralama işlemleri için Belediye Başkanlığı’na yetki verilmesi konusu da AK Parti’nin kabul, CHP ve MHP’nin çekimser oylarıyla oyçokluğuyla kabul edildi.

Ağustos ayında tatil yapacak olan Bilecik Belediye Meclisi, bir sonraki meclis toplantısını Eylül ayında gerçekleştirecek.

Belediye Başkanı Selim Yağcı oturumu, belediye meclis üyeleri ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını tebrik ederek, kapattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.