DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
ALTIN
2.325,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Lüzumsuz Bilgi Unutkanlığa Yol Açıyor

 

Lüzumsuz Bilgi Unutkanlığa Yol Açıyor

“Çocuğun başarısında beynimizi etkin kullanmanın yolları” seminerinden…

Kişisel gelişim uzmanı İsmail Eroğlu, lüzumsuz ve gereksiz bilgilerin unutkanlığa ve hafıza kirliliğine neden olduğunu söyledi.

Özel Toros Finike Koleji’nin aile ve çocuk iletişimindeki sorunları çözmek amacıyla düzenlediği “Çocuğun başarısında beynimizi etkin kullanmanın yolları” konulu seminerde konuşan Marmara Üniversitesi öğretim görevlisi Eroğlu, beynin nasıl kullanılabileceğini anlattı.

Dünyada teknolojik açıdan pek çok şeyin keşfedildini, ancak insan beyninin hala keşfedilmediğini belirten İsmail Eroğlu, en önemli bu organın birçok kişi tarafından da nasıl kullanılacağının bilmediğini söyledi. Eroğlu, “Örneğin son model bir teknoloji makinesi aldığınızda kullanma kılavuzunu okumadan onun tüm fonksiyonlarını kullanamazsınız. İnsan beyni muazzam bir sistemle donatılmış, 1 dakikada 100 bin kelime okuyabilecek kapasiteye sahip olan beynimizi iyi kullanırsak 500 bin kelimeye çıkarabiliriz.” dedi.

“Nasıl kullanacağınızı bilmediğiniz bir şeye sahip olamazsınız, sahip olamadınız şeyi yönetemezsiniz, yönetemediğiniz şey sizi yönetir.” diyen Eroğlu, şöyle devam etti: “Lüzumsuz ve gereksiz bilgiler unutkanlığa ve hafıza kirliliğine neden olur. Bunlardan bazıları televizyon seyretmek ve karşı cinse ait olan görüntüler seyretmektir.”

Çocukların 0-4 yaş arasında ne öğrenirse hayatı boyunca o bilinçaltına aldığı bilgileri kullandığını ifade eden Eroğlu, ebeveyinlerin olumsuz kelime sarfetmesinden kaçınmalarını önerdi. Eroğlu, yapılan bir araştırmada; bir çocuk 18 yaşına gelinceye kadar anne ve babasından yaklaşık 11 bin olumlu, 148 bin de olumsuz kelime kullandığının belirlendiğini söyleyen Eroğlu, “Çocuğumuzu korumak için aman ha düşersin, aman yapma, yapamazsın, başaramazsın gibi kelimeleri kullanarak farkına varmadan bilinçaltılarına olumsuz dikenler ekiyoruz. Çocuk büyüyünce de yapamam, başaramam demeye başlıyor.” diye konuştu.

Beynin en büyük gıdasının oksijen olduğunu hatırlatan Eroğlu, vücuda giren oksijenin yüzde 25’inin bu ortan tarafından tüketildiğini, bu nedenle diyafram nefesi önerdi. Beyni geliştirmek ve hafızayı güçlendirmek için organik ürünler tüketilmesini tavsiye eden Eroğlu, kuru üzüm, incir, ceviz, balık, kırmızı biber, çilek, nar, kiraz, vişne gibi meyvelerin hafıza dostu olduğunu söyledi. Eroğlu, son yapılan araştırmalarda biberiye kokusunun hafızaya çok faydalı olduğunun tespit dildiğini belirtti.

Aile ve öğrenci iletişimindeki sorunları çözmek için her yıl velilerine eğitim seminerleri düzenlediklerini dile getiren Toros Finike Kolej Müdürü Cemil Demirtaş da, “Okulumuzda sadece öğrencileri değil velilerimizi de yetiştiriyoruz. Çocuğun eğitiminde ailenin rolünü artırmak için her yıl sahasında uzman kişisel gelişim uzmanlarını getirerek çeşitli seminerler düzenliyoruz.” dedi.

Konferansın sonunda Finike Belediye Başkanı Nail Dülgereoğlu İsmail Eroğlu’na plaket verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.