DOLAR
32,3190
EURO
35,0421
ALTIN
2.282,74
BIST
8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Liseli üç Türk genci dünya literatürüne girdi

Liseli üç Türk genci dünya literatürüne girdi

Robert College’den Baran Abalı, Koç Lisesi’nden Nil Selen Aydın ve Üsküdar Amerikan Lisesi’nden Alara Güler, yaptıkları bilimsel araştırmalarla dünya literatürüne girdi. Gençlerin çalışmaları teknolojinin ilerlemesi için dünyanın en büyük profesyonel organizasyonu olan IEEE index’inde bilimsel makale olarak yayınlandı.

İMPLANTLARDAKİ BOZULMALAR DÜŞÜK MALİYETLE ANALİZ EDİLEBİLECEK

Öğrencilerin proje danışmanlığını yapan Kimya Öğretmeni Talha Kılıç’ın verdiği bilgiye göre, fizik dalında TÜBİTAK birincisi olan Robert College’den Baran Abalı’nın, “Medikal İmplantlardaki Kusurların Holografik İnterferometri Yöntemiyle Gözlemlenmesi ve Sonuçların Diğer Yöntemlerle Karşılaştırılması” adlı çalışması bilimsel makale olarak IEEE index’inde yayınlandı. Bu çalışmada amaç, medikal implantların, hastanın vücuduna yerleştirilmesi sonrasında implantlarda karşılaşılan sorunların kaynağının holografi yardımıyla görsel olarak tespit edilmesi. Yapılan çalışmayla implantlardaki bozulmaların çok hızlı ve düşük maliyetle analiz edilebileceği gösterilmiş oldu.

KOD PARÇACIKLARININ GELİŞTİRİLMESİNE KATKI SAĞLADI

Koç Lisesi’nden Nil Selen Aydın’ın “Holografik İnterferometri Yardımıyla Yazılım ve Algoritma Analizi” isimli çalışması bilimsel makale olarak IEEE index’inde yayınlandı. Bu çalışmadaki temel amaç, bir elektronik devrenin çalışması için yüklenen yazılımın holografik yöntemle test edilmesiydi. Bu sayede, devre elemanlarının verimli çalışmasını sağlayacak kod parçacıklarının geliştirilmesine katkıda bulunmuş oldu.

TARIM ROBOTU DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

Taiwan International Science Fair’de dünya ikinciliği, TÜBİTAK İstanbul Bölge ikinciliği olan Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencisi Alara Güler’in, Worcester Polytechnic Üniversitesi’nde yaptığı Tohumbot adını verdiği tarım robotu çalışması Cornell Üniversitesi index’inde yayınlandı. Tohum robotu sayesinde, özellikle küçük ve orta ölçekteki (bir-iki dönümlük) arazilerdeki tarım faaliyetlerinin yarı-otonom ucuz-maliyetli mobil robot kullanılarak, daha kısa sürede ve daha az maliyetle yapılması sağlanacak.

TİFLİS’TE BÜYÜK ONUR

Öğrenciler ayrıca, 5-8 Eylül 2017 tarihleri arasında Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te bu yıl ikincisi yapılan ve sadece üniversiteli akademisyenlerin katıldığı International Science Symposium’a davet edilerek büyük onur kazandılar. Öğrencilere çok sayıda bilimsel yarışma, sempozyum ve panelden davet yağıyor.

Talha Kılıç, öğrencilerin şimdiki hedefinin dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim görerek, insanlığa yararlı çalışmalar yapmak olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.