DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Lider Çocuk Tarım Kampı 2. Yılında

Lider Çocuk Tarım Kampı 2. Yılında Yeni Öğrencileriyle Buluştu

​Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından ilki 2014 yılında uygulamaya konulan “Lider Çocuk Tarım Kampı” nın ikincisi başladı.

İl Müdürü YILDIZ yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi;

Lider Çocuk Tarım Kampının 2. Yılında bu etkinliği sizlerle başlatmış bulunmaktayız. Burada sizleri 4 gün boyunca misafir edeceğiz. Şube Müdürleri ve ilgili arkadaşlarımız bu süre boyunca sizleri hem gezdirecek hem bilgilendirecek.

Gıda, bizim yaşamamız, büyümemiz, gelişmemiz ve iş yapabilmemiz gerekli olan bütün besin maddelerini içerir. Büyümeniz için protein içeriği fazla olan gıdaları özellikle de hayvansal protein içerikli gıdaları tüketmeniz gerekir. Bunları da et, süt, yumurta, peynir, tereyağı, yoğurt gibi gıdalardan karşılayabilirsiniz. Bu gıdaları tüketmezseniz fiziksel ve beyinsel olarak güçlü olamazsınız.” dedi.

Sağlıklı bir beslenme için gazlı içeceklerden vazgeçin, bunların yerine sezonunda ise meyve yiyin değilse meyve suyu tüketin.” önerisinde bulunan İl Müdürü YILDIZ,

Yediğine içtiğine dikkat et, güvenilir gıda tüket. Etiketsiz gıda almıyoruz. Aldığınız gıdaların son kullanma tarihlerine dikkat edin, ambalajları yırtılmış ve bombaj yapmış yiyecekleri almayın” sözleri ile de çocukları gıda seçiminde dikkatli olmalarını istedi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak belirlenen program çerçevesinde İlköğretim 4. Sınıf öğrencilerine 02-05 Haziran 2015 tarihleri arasında 3 gün sürecek bir etkinliğin ilk gününde çocuklar Tarım Kredi Kooperatifi Bilecik Şubesini gezerek kooperatif hakkında bilgi aldılar. Ardından tarım ürünlerinin gıdaya dönüştüğü Subaşı Yemek Fabrikasını gezme imkanı buldular. Hijyenik ortamda yapılan leziz gıdaların tadına Pelitözü Gölparktaki Subaşı Restaurantta baktıktan sonra İnce İşletmeciliğe ait büyükbaş ve küçükbaş hayvan çiftliklerini gezerek günü sonlandırdılar.

IMG_1344 IMG_1424 IMG_1513 IMG_1233 IMG_1318

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.