DOLAR
32,3715
EURO
35,0331
ALTIN
2.324,05
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

LGS Sınavı Heyecanını 3573 Öğrenci Yaşadı

LGS Sınavı Heyecanını Bilecik’te 3573 Öğrenci Yaşadı. Bilecik il genelinde LGS sınavı heyecanını 51 okul, 285 salonda toplam 3573 öğrenci yaşadı.

Bilecik’te Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav bugün yapıldı. Ülkemizde Korona Virüs COVID-19 salgını sebebiyle LGS sınavında öğrencilerin sağlığının korunması için bir çok tedbir alındı. Sınav binalarına kolay ulaşabilmeleri için bu yıl her öğrenci, kendi okulunda sınava girdi.

Dezenfekte işlemleri yapılmış binalara maskeleri takılı halde, bekletilmeden sosyal mesafe kuralına uyarak sırayla alındı. Bilecik’te tüm okullarda, görevli rehber öğretmenler korona virüs tedbirleri kapsamında veliler ve öğrencilere yardımcı oldu.

LGS Sınavı

Öğrenciler, iki oturum halinde gerçekleştirilen LGS sınavının sözel bölüm sorularının yer aldığı 1.oturumunda 75 dakikalık süre içerisinde 50 soruya yanıt vermeye çalıştılar. Sınav süresinin tamamlanmasının ardından verilen 45 dakikalık arada öğrenciler, öğretmenlerinin kontrolünde bina bahçesine çıktı. Öğrenciler sosyal mesafelerini korumaları için görevli öğretmenler tarafından kontrol edildi.

Velilerin okul bahçelerine girişlerine ve öğrencilerin velilerle bir araya gelmesine izin verilmedi.

Daha sonra ikinci oturum için öğrenciler, binalara sosyal mesafe kuralına uyarak sırayla alındı. Öğrenciler, sayısal bölüm sorularının yer aldığı 2.oturumunda ise 80 dakikalık sürede 40 soruya cevap verdi. Öğrencilerin binalara giriş ve çıkışlarında velilerin izdiham oluşturmamaları için sosyal mesafe kuralına dikkat etmeleri sağlandı

Bilecik il genelinde LGS sınavı heyecanını, 51 okul ve 285 salonda toplam 3573 öğrenci yaşadı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.