DOLAR
32,4900
EURO
34,7446
ALTIN
2.490,46
BIST
9.513,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C

Haksız Yıkım Teşebbüsü İle İlgili Açıklama Yapıldı

Haksız Yıkım Teşebbüsü İle İlgili Açıklama Yapıldı. Bilecik Belediyesi tarafından Pelitözü Gölpark’ta yer alan ve Değirmen Teras olarak bilinen tesisin İl Özel İdaresi tarafından yıkılması kararı hakkında yazılı açıklama yapıldı.

Bilecik Belediyesi avukatları tarafından kamuoyu ve vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

‘’Pelitözü Gölpark’ta yer alan Yüzen Ada, Kayık, Yel Değirmeni ve Deniz Bisikleti ile beraberindeki diğer noktalar 27.11.2014 tarihinde İl Genel Meclisi kararıyla 27.01.2015 tarihinde Bilecik Belediyesi’ne tahsisen devredilmiş olup, İl Özel İdaresi ve Bilecik Belediyesi arasında tahsis protokolü imzalanmış ve devredilen yerlerle ilgili olarak kiralama işlemleri dahil her türlü hak ve vecibeler kesin bir şekilde Bilecik Belediyesi’ne bırakılmıştır.

Bugün gelinen süreçte, Bilecik Belediyesi’nde olan bir yerle ilgili olarak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bir yıkım kararı alınmıştır. Böyle bir karar belediyemize ulaşmadığı için bunu bir iddia olarak değerlendiriyoruz.

İl Özel İdaresi tarafından Yel Değirmeni olarak adlandırılan işletme yıkılmak istenmiş ve yıkım için gerekli araç ve teçhizatlar söz konusu tesisin olduğu alana getirilmiştir. Belediye mücavir alan içerisinde yer alan bir noktanın yıkım kararı ve yetkisi Bilecik Belediyesi’ne aittir.

Ayrıca Bilecik Belediyesi tarafından, bir devir teslim tutanağıyla devralınmış olan taşınmazlar üzerindeki her türlü hak ve vecibelerin Bilecik Belediyesi’ne ait olduğu bir yere herhangi bir tebligat yapılmadan, herhangi bir belge ve bilgi verilmeden böyle bir işlemin yapılmasının hukuksuz olduğu da kendilerine iletilmiştir.

Orman Bölge Müdürlüğü’nden bir yazı ve bildirimin belediyemize kesinlikle gelmediğine dikkat çekmek isteriz. Sadece İl Özel İdaresi’ne yıkımla ilgili bir bildirimde bulunmuş ve 10 günlük bir süre verilmiştir. İl Özel İdaresi de bu yıkım kararını uygun gördüklerini belirterek, Bilecik Belediyesi’ne herhangi bir bildirimde bulunmadan yıkım teşebbüsünde bulunmuştur. İlginç olan ise Bilecik Belediyesi’ne ilgili yazının yıkım girişiminden 5 saat sonra gönderilmiş olmasıdır.

Tüm bu bilgilerin ışığında yıkım girişimine eşlik etmek için orada bulunan kolluk kuvvetleri (Jandarma) söz konusu yerin tarafımıza ait olduğunu ve bir yargı kararı olmadığını gösterdiğimiz belge ve bilgilerden öğrenmiş ve bu konuyla ilgili bir yargı kararı getirilmesini ve neticesinde bir işlem yapılmasının uygun olacağını ifade etmiştir.

Bilecik Belediyesi olarak, gerekli hukuki süreci takip ederek gelişmeleri tüm halkımıza duyuracağımızı bildiririz.’’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.