DOLAR
32,3293
EURO
35,0939
ALTIN
2.298,16
BIST
9.043,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

KUTLU DİRİLİŞ İÇİN KUTLU DOĞUM

KUTLU DİRİLİŞ İÇİN KUTLU DOĞUM
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla.
Rahmetiyle kâinatı kuşatan, merhametiyle mevcudatı yaşatan, bütün eşyaya saltanat mührünü vuran Yüce Rabbimiz (cc)’e hamd; Âlemlere rahmet, Seyyid-i kâinat, Habîb-i Hüda, Şefi-i rûz-i ceza, Hz. Muhammed Mustafa’ya selam ve salat’tan sonra, Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi, huzur, sükûn ve emniyeti bütün Mümin’lerine üzerine olsun.
Cahiliye döneminin bütün hastalık ve problemleri ile kuşatılmış olan XXI. asır insanını yuvarlanmakta olduğu dipsiz, karanlık uçurumlardan kurtaracak bir öndere ihtiyaç var.
Yer kürenin doğudan batıya, güneyden kuzeye; küfrün, zulmün, vahşetin, sapkınlığın, rezaletin, zilletin ve felaketin bataklığında inlediği böyle bir dönemde, insanlık onur ve haysiyetinin yol haritasını belirleyecek, işaret levhalarını koyacak, elindeki sönmez meşalesiyle tamamen yeniden aydınlatacak bir lidere, bir kılavuza ihtiyaç var.
Samarra Şehrinin ordugâh yapıldığı Abbasi Halifesi Mu’tasım döneminden beri on iki asırdır Dîn-i Mübîn-i İslâm’a, yüce kitabımız Kur’an’a hizmet etmiş şerefli bir tarihimiz var.
Ecdadımız İ’lay-ı Kelimetullah aşkıyla Allah’ın yüce adına kaldırdıkları şanlı bayrağı dünyanın dört bucağına ulaştırmıştı. Dünyada izzetin, ikbalin zirvesindeydik.
Ancak İlahi Rehberin izini kaybedeli beri asırlar var ki; darmadağın, kırık dökük, bölük pörçük, boynu bükük inleyip durduk.
Zulmün kucağında şefkat, gafiller ardında istikamet, vefasızlar ininde sadakat, cehennem suratlıların gölgesinde cennet aradık. Yanıldık ve perişan olduk.
Bütün bu günah yüküyle ahirete doğru yol alırken dizimizde derman, gözümüzde nur, ibadetimizde feyiz, kazancımızda bereket, evimizde-ailemizde, ülkemizde emniyet, toplumumuzda huzur kalmadı.
Bu sebeple dünyevi heveslerle kaskatı, buz kesilmiş kalplerimizi rahmanî soluğuyla ısıtıp eritip yumuşatacak, nefsani ve şehevî ihtiraslarla alev alev kor olmuş gönüllerimizi serinleterek sükûnete erdirecek ve diriltecek ilâhî bir nefhaya insanlık onuru ve haysiyeti adına yeniden ihtiyacımız var.
“HZ Peygamber (SAV)’in izinde Tevhid ve vahdet şuuruyla; insanlığı diriltmek, yüceltmek ve yaşatmak için gelin birlik olalım ”çağrısına Âlem-i İslam’ın ihtiyacı var. Beşeriyetin acilen ihtiyacı var.
Yıllardır bütün vatan sathında, yavru vatan Kıbrıs’ta ve Kanada’dan Avustralya’ya, ABD den, İspanyadan Rusya’ya dünyanın değişik ülkelerinde programlar yapılıyor. Özellikle Buhara’dan, Semerkant’tan Bakü’den, Oğuz Uygur ülkesine, Uzakdoğu’da Endonezya, Malezya, Japonya’ya kadar gönül coğrafyamızda büyük bir coşkuyla icra olunan KUTLU DOĞUM programları çerçevesinde yapılan farklı etkinlikler, hep bu özlemin, bu çölde susuz kalmış çaresizlerin o nebevî soluğu yeniden teneffüs ederek hayat bulma gayretleridir.
Bilecik il, ilçe müftülükleri olarak Allah Resulünün (SAV) örnek hayatından ve Kur’an-ı Mübin’in nurlu beyanlarından insanlık onur ve haysiyetimiz, Müslümanlık izzet ve ikbalimiz için gayret ediyoruz.
Ruh ve mana âlemimizde oluşan karanlıkları aydınlatacak, Rahmani bir meşale tutuşturma gayreti ile geçmiş yıllarda olduğu gibi çeşitli program ve etkinliklerle, değerli halkımızın katılımları, sivil toplum kuruluşlarının değerli katkılarıyla el-ele, gönül gönüle, dolu dolu bir KUTLU DOĞUM yaşamak ve yaşatmanın çabası içindeyiz.
Bu vesile ile Kutlu Doğum ‘un şahsımız, ailemiz, vatanımız, milletimiz, Âlem-i İslam ve bütün insanlık için kutlu aydınlıklara vesile olmasını Yüce Mevlâ’dan niyaz ediyorum
Necati AKKUŞ/Bilecik Müftüsü

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.