DOLAR
32,5687
EURO
34,9734
ALTIN
2.424,93
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

EDES PANELİ

EDES PANELİ
Bilecik Valiliği koordinasyonunda Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklığı bulunan Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında kabul edilen “Gebelik ve Doğum Sonrası Taramalarla Önlenebilecek Engelliliklerin Erken Teşhisi ve Tedavisi” konulu projenin panel etkinliği Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Ve Ergen Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Sayın Doç. Dr. Saniye Tülin FİDAN ve Araştırma Görevlisi Dr.Çiğdem Toklu YALVAÇ’ın panelist olarak katıldığı ”Erken Çocukluk Dönemi Bilişsel Gelişme Gerilikleri ve Önlenmesi ile Otizmde Erken Tanı” başlıklı panele Vali Yardımcısı Sayın Ekrem BALLI, İlimizin sayın protokol üyeleri, personellerimiz ve halkımızın katılımları ile gerçekleştirildi.
Bilecik Halk Sağlığı Müdür Vekili Sayın Dr. Fatma Selvi KARAMAN panel açılış konuşmalarında; Gebelik, doğum ve doğum sonrası taramalarla yenidoğanda ortaya çıkabilecek engelliliklerin erken teşhis ve tedavi ile önlenmesi ve varolan engelliliğin rehabilite edilerek en aza indirgenmesi amacıyla Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ‘’Engelliler Destek Programı’’ kapsamında hazırlanmıştır.
2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir. 2 Nisan’da başlayan “Otizm Farkındalık Ayı” çerçevesinde tüm dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi ve bilinirliğin arttırılarak, erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.
Bu nedenle projemizin hedefi olan farkındalığın arttırılması kapsamında bu panelin bu ayda düzenlenmesinin oldukça önemli arz ettiğini belirtmiştir.
Çocuk Ve Ergen Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr.Çiğdem Toklu YALVAÇ ”otizm nedir” başlıklı sunumunda ”otizm nedir, nedenleri nelerdir, otistik bozuklukta tanı kriterleri, otizmde tanı koyma” konularını anlatmıştır.
Çocuk Ve Ergen Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Saniye Tülin FİDAN “Otizmde Erken Tanı Bilişsel Gelişme Geriliği ve Önlenmesi” başlıklı sunumunda ‘Erken çocukluk dönemi otizm tarama ölçeği (M-CHAT) yöntemiyle kodlamanın nasıl yapıldığı, bilişsel gelişme geriliği, etiyolojisi” konularını anlatmış olup, otizmde farkındalığın önemi vurgulanmıştır.
Sunumu takiben soru-cevap kısmında misafirlerimizden gelen sorular cevaplanmıştır. Vali Yardımcısı Sayın Ekrem BALLI tarafından çiçek verilmesi ve katılımları için Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Fatma Selvi KARAMAN’ın teşekkür etmesinin ardından panel sona ermiştir.
DSC_1185

DSC_1146

DSC_1151

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.