DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

KÜSİ 2019 Yılı İlk Toplantısı Gerçekleşti

KÜSİ 2019 Yılı İlk Toplantısı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde Gerçekleşti

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Geliştirme ve Yönlendirme Kurulu’nun 2019 yılı ilk toplantısına Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Toplantıya; Vali Bilal Şentürk, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, KÜSİ Bilecik İl Temsilcisi Prof. Dr. Harun Mindivan ile kamu, sanayi ve üniversite temsilcilerinden oluşan kurul üyeleri katıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Hediye İman’ın Kurulun görev ve sorumluluklarını özetleyen açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş’ın selamlama konuşmasıyla devam etti. Kamu-üniversite-sanayi işbirliklerinin tüm şehirlerde büyük önem taşıdığını ifade eden Rektör Taş, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesin bünyesinde yapılacak çalışmaların da Bilecik için son derece önemli olduğunu söyledi. Özellikle orta ölçeğin altında şehirlerde üniversitelerin kamu ve sanayi işbirliklerinde lokomotif olmasının beklendiğini ifade eden Rektör Taş; “Biz de bu bilinçle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Üniversitemiz 2007 yılında kuruldu, 12 yaşında bir üniversite. Dolayısıyla KÜSİ gibi işbirliklerinde üniversitenin katkısı henüz istenen düzeyde değil ama biz de imkanımız ve durumumuz ölçeğinde elimizden gelen tüm desteği sağlamaya çalışıyoruz. Bundan sonra Üniversitemiz daha da gelişerek daha büyük katkılar yapacaktır. Kamu ve sanayi işbirliklerini Üniversitemizde, Ar-Ge’den sorumlu Rektör Yardımcısı ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü olan Prof. Dr. Harun Mindivan yürütüyor. Kendisinin gayretli çalışmalarını yakından takip ediyorum. Sanayicilerimizi ziyaret ediyoruz, zaman zaman üniversitemizde konuk ediyoruz. Amacımız yakın gelecekte sanayicimizle ortak çalışmalara imza atmak. Sanayicilerimizin iş dünyasında karşılaştıkları sorunların çözümü için lisansüstü tez havuzları oluşturup akademinin bu sorunlara çözüm aramasını sağlamayı planlıyoruz. Bu ve benzeri çalışmaların artarak devam edeceğini düşünüyorum. Toplantının Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleşmesinden büyük mutluluk duyuyorum ve başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm kurul üyelerine katkıları nedeniyle teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Bilecik Valisi Bilal Şentürk ise, günümüz dünyasında ben önemli gücün bilgi olduğunu söyledi. Bilgi üretme anlamında üniversitelere büyük görevler düştüğünü ifade eden Şentürk, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin ilimiz için son derece büyük bir şans olduğunu ifade etti. Bilecik’in sanayi alanında da çok şanslı bir il olduğunu söyleyen Vali Şentürk; “Baktığımızda büyük sanayi şehirlerine göre küçük gibi görünebilir fakat ölçeğine göre gelişmiş sayılabilecek bir sanayine ve belli oranda bakir durumunu koruyan, madenleriyle, tarımsal ürün yelpazesindeki çeşitlikle, tarihiyle çok sayıda avantajı barındıran bir il. Bu avantajın herkesin istifade edeceği hale gelmesi için gereken şey de onun işlenmesi. Tabi üniversitemiz henüz çok genç bir üniversite fakat zamanla çok daha köklü çalışmalar yapacak. Ben Gerek Rektör Hocamızı gerek Harun Hocamızın çalışmalarını yakından takip ediyorum. Her iki hocamız da kendi alanları içerisinde çok büyük gayret içindeler. Üniversitenin ülkenin ve bölgenin sorunlarına çözüm bulma adına önemli gayretleri var. 3+1 ve 7+1 uygulamalarıyla ilin iş gücü ihtiyacına cevap vererek şehrin gelişimine takdire şayan bir katkı sağlanıyor. Bu kurulun asıl amacı tarafları kaynaştırmak. Ortak konulara farklı pencerelerden bakmayı sağlamak. Karşılıklı beklentileri öğrenmek. Üniversitemizin çok geniş bir yelpazesi var. Ziraat gibi, mühendislik gibi sanayiye ilişkin bölümlerimiz var. İnşallah yerel ihtiyaçlara yönelik olarak yenileri de açılacak. Bugün bu toplantıda sorunları masaya yatırıp, tüm görüş ve önerileri açık yüreklilikle ortaya koyalım ve ortak bir değerlendirme yapalım.” ifadelerini kullandı.

Bilecik KÜSİ İl Temsilcisi Prof. Dr. Harun Mindivan’ın, KÜSİ’nin Bilecik’teki faaliyetlerine ilişkin yaptığı sunumla devam eden toplantıda; Ar-Ge ve Yelilik Ekosistemi İndeksi ve Küsi Uygulama İndeksi verileri masaya yatırıldı. Toplantıda Ar-Ge yatırımı yapmak isteyen sayani kuruluşları ile Üniversiteden alan ile ilgili hocalar eşleştirildi ve akademik desteğin sağlanması yolunda ilk adımlar atılmış oldu. KÜSİ Toplantısı, Vali Bilal Şentürk ve Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş’ın katılımcılara teşekkür etmeleri ile sona erdi.

 

kusi bilecik seyh edebali universitesi ilk toplanti

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.