DOLAR
32,3695
EURO
35,0258
ALTIN
2.325,72
BIST
9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Kuruluşa Yolculuk Edebali İzinde Bilecik Tanıtım Gecesi

‘’Kuruluşa Yolculuk Edebali İzinde Bilecik Tanıtım’’ programı, Bursa’da düzenlenen bir tören ile gerçekleştirildi.

Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım programına, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, belediye başkan yardımcıları, Bilecik Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy, Bilecik Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Bilecik Dünya Destinasyonu Oluyor Projesi Koordinatörü Doç. Dr. Metin Çelik,  Bursa TSO temsilcileri, Yıldırım Sanayici ve İş Adamları Derneği yöneticileri, Karacabeyliler Derneği, Bursa Çerkez Kültür Derneği, Tasavvuf Vakfı, EMES Derneği temsilcileri, Bursa Gençlik Derneği Başkanı Kemal Uysal, ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, var olan özellik ve güzelliklerin  anlatılmak istendiğini belirterek, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Bilecik adına güzel ve faydalı bir programın düzenlendiğini belirten Vali Nayir, Bilecik’te, kamu kurum kuruluşları, özel teşebbüs, üniversite ve sanayi kuruluşlarının desteğiyle şehrin tanıtımına ilişkin çalışmaların yapılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı ise yaptığı konuşmada, Bilecik’in birçok anlamda iyi referanslara sahip olduğunu belirtti.

 

BİLECİK’İ HER YÖNÜYLE ANLATACAĞIZ VE TANITACAĞIZ

 

Bilecik’in tarihi, kültürel, doğal birçok eserinin bulunduğunu dile getiren Yağcı, bundan sonraki amaçlarının bu mirası Türkiye ve dünyaya tanıtmak olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

‘’Bilecik, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Eskişehir, Bursa, Sakarya gibi metropol şehirlerin ortasında ve bu şehirlere kısa mesafede olan bir ilimiz. Bilecik, eğitim düzeyi oldukça fazla olan bir şehir. Bilecik, Osmanlı’nın misafirperverliğini gösterebilen bir şehir. Ama maalesef bu şehir, bu zamana kadar bu özellik ve güzelliklerini tanıtamamış. Bizler, geçtiğimiz 10 yılda şehirde yapılması gereken temel hizmetleri gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte bu sayılan güzellikleri tanıtmaya yönelik girişimlerde bulunacağız. Bu anlamda kardeş şehir Bursa’da bu tanıtım çalışmalarının başlangıcını yapmak istedik. Aynı zamanda Bursa’nın gerek kentsel, gerek diğer noktalarındaki tecrübelerinden de faydalanacağız. Kısacası Bilecik’i her yönüyle anlatacağız ve tanıtacağız.’’

 

Bilecik’in tanıtım belgesellerinin gösterildiği programda, Bilecik Belediyesi Oturak Havası Meşk Ekibi, Bilecik yöresine ait türkülerin seslendirildiği bir konser verdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösteri sunduğu programda Bilecik yöresine ait ürünler sergilendi. Programın sonunda Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik bezinden yapılmış el ürünleri, Bilecik’e ait gıda maddeleri, el işi çalışmalarının olduğu stantları gezerek, bilgi aldı.

 

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN SÜRPRİZİ

 

Konuklara, Meşhur Osmanlı Şerbeti, nar ve ayva lokumunun ikram edildiği programda, Bilecik Dünya Destinasyonu Oluyor Projesi Koordinatörü Doç. Dr. Metin Çelik, Bilecik turizmine ilişkin hazırladığı sunumu yaptı.

Programda, Şeyh Edebali’nin Osmangazi’ye öğütlerinin olduğu ‘’Ey Oğul’’ şiirinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından seslendirilmesi, salondakiler tarafından alkışlandı.

DSC_3283 DSC_3285 DSC_3325 DSC_3393 DSC_3399 DSC_3414

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.