DOLAR
32,3852
EURO
35,0493
ALTIN
2.326,85
BIST
9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Kültür Turizm Bakanlığından Bilecik’e 10 Milyon Liralık Destek

Kültür Turizm Bakanlığından Bilecik’e 10 Milyon Liralık Destek. Tarih, Kültür ve Medeniyetlerin Beşiği, Marmara’nın İncisi, Turizm şehri Bilecik’imiz; Kültür ve Turizm Yatırımları almaya devam ediyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından Bilecik Gölpazarı İlçesi Sokak Sağlıklaştırması 2. Etap Uygulaması için 2022 yılı için 2 Milyon TL, 2023 yılı için ise 8 Milyon TL ile toplam 10 Milyon TL destek almaya hak kazandı.

Konu hakkında açıklama yapan Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan ” Bilecik’imizin Gölpazarı ilçesi tarihi göç yolları üzerinde bulunması, çok eski zamanlardan itibaren milletlerin uğrak yeri haline gelmiş olup çok çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. Hitit, Frig, Lidya, Pers, Roma, Doğu Roma ve son olarak Şanlı Osmanlı Beyliğinin topraklarına geçerek Türk hâkimiyeti altına girmiştir. Çok eski zamanlardan beri insanlar tarafından yerleşim yeri olarak kullanılmış tarihte önemli bir yer olarak yer almıştır. Böylesine tarih kokan Şehrimizde ve Gölpazarı ilçemizde son yıllarda turizm yatırımları; devletimizin, hükümetimizin ve Gölpazarı Belediyemizin çalışmaları ile gözle görülür yatırım ve çalışmalara ev sahipliği yapmaktadır. Yakın zamanda Gölpazarı ilçemizde tarihi Gölpazarı sivil mimarisinin restorasyon çalışmaları yapılmakta ve etap etap devam etmektedir, İlçe Halk Kütüphanesi, Taşhan ve Meydan düzenlemeleri, Gölpazarı Kültür Kongre Merkezi Gölpazarı Belediyemizin özverili çalışmaları arasında yer almaktadır. Bakanlığımız tarafından Gölpazarı Belediye Başkanlığı bünyesinde yürütülmekte olan Sokak Sağlıklaştırması 2. Etap Projeleri kapsamında toplam 10 Milyon TL destek Protokolümüzü bugün Gölpazarı Belediye Başkanımız sayın Hayri Süer, Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz sayın Seda Bayrakçı ve Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak karşılıklı olarak imzalamanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimizin tarihi kimliğine, kültür ve turizmine önemli katkıları olan desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Kültür ve Turizm Bakanımız sayın Mehmet Nuri Ersoy beyfendiye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız sayın Fatih Dönmez’e, Bakan Yardımcılarımız sayın Dr. Serdar Çam, Nadir Alparslan beyfendilere, Bilecik Valimiz Sayın Dr. Kemal Kızılkaya beyfendiye, Bilecik Milletvekilimiz Sayın Selim Yağcı beyfendiye, Gölpazarı Belediye Başkanımız sayın Hayri Süer ve Gölpazarı Belediye Başkanlığı ailesine ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

Şehrimize, Gölpazarı İlçemize ve Hemşehrilerimize Hayırlı Uğurlu Olsun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.