DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
28°C

Başkan Vekilinin Açıklamasından Satır Başları

Bilecik Belediyesi Başkan Vekilinin Açıklamasından Satır Başları

Geçtiğimiz gün Bilecik Belediyesi Başkan V.Melek Mızrak Subaşı’nın operasyon gazeteleri diye adlandırdığı bir yayında çıkan haberlerle ilgili yaptığı açıklamalar ya çok alelacele yazılmış ya da yetkin olmayan birinin elinden çıkmış dedirtti. CHP ye karşı çalışmayan hiç kimse böyle bir açıklama yapmaz kanaatindeyim.

Öncelikle bu bilgileri belediyeden basına kim servis ediyor. Biliyoruz ki 2 bin TL nin üzerindeki tüm faturalara e-fatura zorunluluğu getirildi yani direk gelirler idaresi üzerinden kesiliyor fatura, iptali için bile sebep sunmak zorundasın. Bu fatura gerçek mi? gerçek. İptali istenmiş mi?Bizim böyle bir hizmet alışımız yoktur diye hayır. Demek ki bu fatura belediyenin hesaplarına işlendi. Peki Vekil Subaşı’nın söylediği gibi kesinlikle belediyeden ödenmeyen bir bedel neden Bilecik Belediyesi adına fatura edilir ki fatura tutar itibariyle banka kanalıyla ödenmek zorunda. Hesaplara geçtiyse belediyeden ödenmiştir. İptali istenmediyse ki geçmiş tarihli fatura iptali istenmemiş kısacası ödenmiş. Diyelim ki kesinlikle belediyenin kasasından ödenmedi içimiz rahat olsun Bilecik Belediyesine fatura ettirilmesindeki maksat ne, sistem tamamen değişti eskisi gibi elden kesilen faturalar yok ya yanlışlıkla kesildi ama belediyenin hesaplarına alınmadı deme şansınız bile yok. Biz vatandaşları hafife alıyorsunuz gibi geldi en düzgün ifadeyle.

Aklıma bir tek şu geliyor böyle bir açıklamanın yapılabilmesi için bu da çok acemice operasyon gazetesi denilen yayında faturanın ilgili firma bölümü blurlanmış ortaya çıkmaz diye mi düşünüldü. Dedim ya yapılan açıklama çok acemice. Bu arada benim de böyle bir görüntüm var müsamerede elimde kağıt şiir okuyorum. Aklıma geldi, söylemeden geçemedim.

Bir diğer konu yine kendi açıklamasında hiç bir yakın arkadaşımı, dostumu kayırmadım her şey ekranlar önünde canlı yayınlandı meselesi. Belediye Başkan Vekilinin arkadaşı, dostu akrabası olarak ihaleye girdiğimde başka firmaların şansı olabilir mi? Detaylandırmadan soruyorum size Deniyor ya ihale usulü, her şey kuralına uygun yapıldı en az fiyat veren firmayla anlaşıldı. Peki siz öyle diyorsanız öyledir.

Normal şartlarda 2013 yılından bu yana sürdürdüğümüz internet haberciliği faaliyetimizde prensip olarak kurum karalama haberleri yapmamaya, yapılmamasına özellikle dikkat ediyoruz, gün içerisinde bir dolu resim geliyor okuyucudan şikayet anlamında haberleştirir misiniz lütfen gibi belge var mı yok ama böyle söyleniyor. Tamam siz kahvede dedikodunuzu yapın ama bizim kanunlar karşısında sorumluluklarımız var biz belge, bilgi olmadan, iddianızın arkasında durmadığınız sürece haberleştirme şansımız yok. Diğer taraftan her haberi de geçmiyoruz atıyorum çöp konteynerleri yıkandı diye haber geldiğinde haliyle bir düşünüyorsun ben mi yıkayacaktım diye yani haber değeri olmayan hiçbir haberi de girmemeye özen gösteriyoruz. Ama bu açıklamaya biz bile kayıtsız kalamadık, okuyucunun, seçmenin değerlendirmesine bırakıyoruz.

 

Saygılarımla.. Umarım bizde operasyon gazetesi olmayız!

Bu arada Nazan Leblebicioğlu Buka ben, hani google da kimdir diye arattığınız!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.