DOLAR
32,4730
EURO
34,9255
ALTIN
2.435,25
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Kudüs Çevresini Askeri Bölge İlan Etti

26.11.2013
A+
A-

 

Kudüs Çevresini Askeri Bölge İlan Etti

İsrail ordusu, Filistinli gençlerin Kudüs ile çevresindeki Ebu Dis ve el-Iyzeriye beldelerini birbirinden ayıran duvarı delmesinin ardından Kebse bölgesini askeri alan ilan etti.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, onlarca Filistinli genç gecenin geç saatlerinde Kudüs ile Ebu Dis ve Iyzeriye beldeleri arasındaki duvarı deldi.

Bunu fark eden İsrail askerlerinin gençleri takibe alması sonucunda aralarında çatışma yaşandı ve gençlerden 3’ü yaralandı.

Görgü tanıkları, olayın ardından İsrail ordusunun bölgeyi askeri alan ilan ettiğini ve gecenin geç saatlerine kadar duvarda açılan delikleri kapatmaya çalıştığını belirtti.

Filistin İstatistik Merkezi’nin verilerine göre, İsrail’in Batı Şeria ile Kudüs arasında inşa ettiği duvar nedeniyle Batı Şeria’da ikamet eden ve Kudüs nüfusuna kayıtlı yaklaşık 50 bin kişi Kudüs’te ikamet etmekten mahrum kalıyor.

Öte yandan İsrail dün (25 Kasım) yaptığı açılama ile Filistin topraklarında 800 yeni konut inşa edeceğini duyurmuştu. İsrail’in bu açıklamasının ardından Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yaparak, bu yönde atılacak adımın İsrail-Filistin görüşmelerine zarar vereceği ifade edildi.

“İsrail’in 25 Kasım’da açıkladığı, işgal altındaki Filistin topraklarındaki yasadışı yerleşimlerde 800 yeni konut inşa etme kararı, adil, kapsamlı ve yaşayabilir bir barış yönünde sürdürülmekte olan görüşme sürecine zarar verici bir adımdır” denilen açıklamada, “İsrail’in, işgal altındaki Filistin topraklarında, uluslararası hukuka ve iki devletli barış vizyonuna aykırı bu ve benzeri uygulamalarına son vermesi ve uluslararası toplumun bu ihlallere karşı üzerine düşen adımları atması beklenmektedir” ifadesine yer verildi.

Kaynak: trthaber

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.