DOLAR
32,3769
EURO
34,9712
ALTIN
2.325,70
BIST
9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Kronik Hastalıklardan Krill Oil ile Korun!

Kronik Hastalıklardan Krill Oil ile Korun!

Son günlerde adını sıkça duymaya başladığımız krill oil, EPA ve DHA gibi uzun zincirli omega 3 yağ asitleri bakımından balık yağına oranla çok daha zengin bir kaynak. Daha çok Antarktik Okyanusu gibi soğuk denizlerde yaşayan krill adlı alglerden elde edilen Krill oil, kronik hastalıklar üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle sağlık profesyonelleri tarafından da tavsiye ediliyor.

Krill oil’in sağlık üzerindeki etkilerine ilişkin son 5 yılda artış gösteren bilimsel çalışmalar, krill oil’deki EPA ve DHA gibi omega 3 yağ asitlerinin, kimyasal olarak balık yağındakinden farklı bir yapıda olduğunu ortaya koyuyor. Bu özellik, krill oil tüketimiyle alınan omega 3 yağ asitlerinin faydasını da arttırıyor. Peki bu asitler neden bu kadar önemli ?

Konu ile ilgili bilgi veren Diyetisyen Doç.Dr. Barış Öztürk “Omega 3 denince akla her ne kadar ilk olarak balık gelse de, aslında EPA+DHA balık organizmasında sentezlenmiyor. Balıklar da omega-3 yağ asitlerini, krill adlı alglerden (flanktonlar) alıyorlar. Krill’in saflaştırılmasıyla elde edilen yağın bu yüzden omega 3 açısından daha zengin bir gıda takviyesi . Üstelik bu etkiler için günde 1 gram krill oil tüketmek yeterli” açıklamasında bulundu.

Kalp Hastalıklarına karşı Krill Oil

Krill oil’in kronik hastalıkları önlemeye yardımcı olduğunu ve vücudun sağlık dengesini korumakta önemli bir yere sahip olduğunu belirten Diyetisyen Doç.Dr. Barış Öztürk “Krill oil takviyesi kullanımı kan şekeri dengesini ve kan basıncını düzenliyor. Kanda Kolesterol, trigliserit ve LDL düzeyini azaltarak (%75) damar tıkanıklıkları riskini azaltıyor. Buna karşın HDL kolesterol dediğimiz iyi kolesterolü yükselterek (%60) kalp sağlığını koruyor ve en önemlisi Kalp krizi riskini azaltıyor” Krill oil’in vücut için önemli bir omega 3 kaynağı olduğunu belirten Öztürk; “ Krill oil beslenme de de oldukça önemli bir yere sahip. Besin Tüketimini azaltan özelliği ile beynimizdeki çeşitli reseptörleri bloke ediyor ve besin tüketimini en aza indirerek kilo kaybını kolaylaşıyor. Açlık kan şekerini düşürüp glikoz kullanımını kolaylaştırıyor ve Metabolik sendrom ve insülin direnci riskini azaltıyor” açıklamasında bulundu.

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve kansere karşı koruyucu bir kalkan vazifesi görüyor

Krill oil’in artan çevre kirliliği, radyasyon, enfeksiyonlar ve bağışıklık sistemimizi tehdit eden birçok faktöre karşı vücudumuza bağışıklık sağlayan moleküllerin sentezini arttırarak, hücresel savunmamızı güçlendirdiği konusunda da bilgi veren Diyetisyen Doç.Dr. Barış Öztürk bu önemli gıda takviyesinin organizmamızdaki oksidatif stresi azaltarak, kansere karşı koruyucu bir kalkan vazifesi gördüğünü açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.