DOLAR
32,2523
EURO
34,6826
ALTIN
2.393,94
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
23°C
Bilecik
23°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

Kraliçe’nin Şekerden Heykelini Yaptılar

17.11.2013
A+
A-

 

Kraliçe’nin Şekerden Heykelini Yaptılar

Londra’da gıda maddelerinden yapılan sanat eserleri görücüye çıktı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da ‘Deneysel Gıda Topluluğu’ tarafından sergilenen ürünlerde gıda maddelerinden yapılan sanat eserleri görücüye çıktı.

Sergide bisküvi ve sebzelerden yapılan manzara resimleri, tost ekmeği üzerine baskı, şekerden bardakların yanı sıra pastadan heykeller ilgi gördü.

Kraliçenin 2. Elizabeth’in heykelini şekerden yapan Michelle Wibowo, yaptığı açıklamada, bu eser için 70 saatini ayırdığını söyledi. Farklı yemek yarışmalarında ödül kazandığını ifade eden Wilbowo, ‘paha biçilmez’ olarak nitelendirdiği heykelle poz verdi.

Sergiye manzara çalışmalarıyla katılan Carl Warner ve Paul Baker ise yaptıkları tasarımlar kısa sürede bozulduğu için sadece fotoğrafları saklayabildiklerini belirtti. “Foodscapes” olarak adlandırılan yemekten yapılan manzara eserlerinde genellikle karpuz kabukları, mantar, ekmek, bisküvit, makarna, brokoli ve benzer sebzeler kullanılıyor.

Bu mesleğe fotoğrafçılıkla başladığını kaydeden Carl Warner, şimdi ise dünyaca ünlü firmalar için gıda maddeleriyle manzara resimleri yaptığını ifade ediyor. Warner, çalışmalarından birinde Amerikan kurabiye firmasi Bettey Crocker için minyatür bir nostaljik Amerikan mahallesi yaptığını söylüyor. İngiliz sanatçı, çalışmalarının yaklaşık 6 hafta sürdüğünü ve işlerini çok hassas bir şekilde yaptığını vurguluyor.

Fernando Lapposse de şekerden yaptığı fotoğraf makinasının, film negatifleri hariç yenilebilir olduğunu belirtiyor.

Sergideki diğer bir eserde ise farklı yiyeceklerle deniz kıyısı ve somon balığı ile deniz tasvir ediliyor. Sahildeki kayalara, patates ile şekil verilirken, çamurları çikolatalı pasta, kayaların arasındaki su yosunları da marul kullanılarak yapılmış.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.