DOLAR
32,3190
EURO
35,0421
ALTIN
2.282,74
BIST
8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

KÖPEKLERE ÜCRETSİZ KUDUZ AŞISI

KÖPEKLERE ÜCRETSİZ KUDUZ AŞISI 

Bozüyük Belediyesi tarafından ilçede bulunan sahipli köpekler için ücretsiz kuduz aşısı kampanyası düzenlendi. 2 gün süren kampanya yoğun ilgi görürken, bu uygulama ile 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre sahipli köpekler de belediye tarafından kayıt altına alınıyor.

Mezbaha Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan Veteriner Hekimliği tarafından Avcılık Kulübü ile birlikte sahipli köpeklere uygulanan kuduz aşısı kampanyası ile köpekler kuduz hastalığına karşı aşılanırken aynı zamanda sağlık kontrolünden de geçiriliyor. Her yıl sahipli köpeklere uygulanan ücretsiz kuduz aşısı kampanyasından memnun olduklarını dile getiren ve belediyeye teşekkür eden köpek sahipleri de sesli anons sistemi ile duyurulan kampanyaya yoğun ilgi gösteriyor. Kampanya hakkında bilgi veren yetkililer, yapılan aşılamayla birlikte kuduz riskini ortadan kaldırmayı ve ilçedeki sahipli köpekleri kontrol altına almayı amaçladıklarını söyleyerek “kedi ve köpek sahiplerine yardımcı olabilmek amacı ile hazırladığımız broşürlerimizi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Bilgilendirme broşürlerimizde kedi köpek aşı takvimi, üreme tablosu, kedi ve köpeklerin bakımında nelere dikkat edilmesi gerektiği, kışın araç içerisine saklanabilecek kedi ve köpekler için yapılacak kontroller gibi önemli bilgiler yer alıyor. Bu yılki kampanyamız ile yaklaşık 400 sahipli köpeğimize aşılama yaparak kayıt altına aldık” dediler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.