DOLAR
32,5630
EURO
34,8846
ALTIN
2.431,92
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

Konya’da kültür sanat

Turgut Özakman’ın yazdığı, Murat Atak’ın yönettiği oyunun dekor tasarımı Tayfun Çebi, ışığı Mehmet Yaşayan, kostümü de Funda Çebi’ye ait.

Töre; kadını yüceltmek, kan davasını aşağılamak için yazılmış bir oyun. Ölüme karşın yaşamı savunmayı seçen 8 kadının varoluş öyküsünün anlatıldığı oyunda, kocalarını toprağa gömmüş, sonrasında da aşkı, hayatı, sevdayı unutmuş, ellerinde silahla dolaşan, erkekleşmiş kadınların yaşamından kesit sunuluyor.

Yeniden baharı kuşanmak ve umudu savunmak için direnen kadınların hayat hikayelerinin ele alındığı oyunda, “Peki bu karabasan ortamında kim galip gelecek? Töre mi, yoksa aşk mı?” kaosu gözler önüne seriliyor.

Oyun, bugün ve yarın 20.00’de Konya Devlet Tiyatrosu sahnesinde tiyatroseverlerle buluşacak.

SEMA AYİNİ

Öte yandan Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından cumartesi günleri saat 20.00’de Mevlana Kültür Merkezinde ücretsiz sema gösterileri düzenlenmeye devam ediyor.

Ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK), Karatay Hanımlar Lokali’nde eğitim alan kursiyerlerin yaptığı eserler, KOMEK Kültürpark Sergi ve Satış Merkezi’nde açılan sergi, ziyaretçilerle buluşuyor.

Yağlı boya, mefruşat, tel kırma ve takı tasarımı gibi alanlarda yapılan pek çok eser, 12 Ekim’e kadar ilgililerle buluşacak.
kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.