DOLAR
32,5882
EURO
34,7936
ALTIN
2.508,04
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

KONAK RESTORASYONU İÇİN BAKANLIKTAN HİBE

DOKUZ ADET KONAĞIN RESTORASYON PROJESİ İÇİN KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NDAN HİBE ALINDI

Osmaneli’nin en büyük değerleri olan tarihi evleri ve konakları, Osmaneli Belediyesinin çabaları ve Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ile birer birer yenileniyor.
Osmaneli’nde turizmin canlanması olmazsa olmazlardan olan tarihi evlerin ve konakların tadilatları devam ediyor.

Osmaneli Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan talep ettiği restorasyon ve uygulama yardımları 9 konak için onaylandı. Konakların restorasyonu için konak sahipleri ile sözleşme imzalandı.

Osmaneli’nde bulunan tarihi 9 konak için hibe krediler Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ödenecek. Bunların haricinde Osmaneli Belediyesi’ne ait 23 konağın restorasyon çalışmaları da devam ediyor.

Konak sahipleri ile gerçekleşen sözleşme imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Münür ŞAHİN, “975 yıldır kesintisiz Türk şehri olan Osmaneli’nin geçmişten günümüze kalan birçok tarihi değeri var. Atalarımız bu güzel değerleri bizlere miras olarak bırakmış. Bu mirasa sahip çıkmak, onları korumak ve gelecek nesillere aktarmak da bizlerin görevi. Göreve geldiğimiz günden bu yana Osmaneli’nin tarihi değerlerine sahip çıkıyoruz. Belediyemize ait 23 Konağımızın yenileme çalışmaları devam ediyor. Yine bugün burada sözleşmelerini imzaladığımız 9 konağımız için Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan hibe alıyoruz. Aynı şekilde tarihi kiliseyi Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla restore ettireceğiz. Osmaneli ilçemiz geçmişin mirasını üzerinde taşıyan, bu miras ile birlikte geleceğe emin adımlarla yürüyen bir şehirdir. Bu şehre burada yaşayan herkesin sahip çıkması gerekiyor” dedi.

Belediye Başkanı Münür ŞAHİN, Osmaneli çarşısını canlandırmak için de gerekli çalışmaları yaptıklarını ve bu çalışmaları da 2018 yılında büyük ihtimalle tamamlayacaklarını belirterek, “Osmaneli’nin merkezi olan Aynalı kahve ve civarı da yine eski hareketli günlerine dönecektir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.