DOLAR
32,3119
EURO
35,1160
ALTIN
2.302,59
BIST
9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

KOÇ ÜNİVERSİTESİ DÜNYANIN EN İYİ İŞLETME OKULLARI ARASINDA TÜRKİYE’DE 1. DÜNYADA 64. SIRADA

KOÇ ÜNİVERSİTESİ DÜNYANIN EN İYİ İŞLETME OKULLARI ARASINDA TÜRKİYE’DE 1. DÜNYADA 64. SIRADA

Koç Üniversitesi, Financial Times tarafından 2016 yılı Executive MBA (EMBA) programlarının değerlendirildiği sıralamada, bu yıl da dünyanın en iyi işletme okulları arasında yer aldı. 2016 için hazırlanan ve tüm dünyadaki EMBA programlarının değerlendirildiği sıralamaya Koç Üniversitesi, bu yıl Türkiye’den 1. olarak girerken, genel sıralamada 64. oldu.

Financial Times tarafından hazırlanan ve dünya çapında Executive MBA programlarının tamamının yer aldığı listenin sıralama sonuçları açıklandı. Executive MBA (EMBA) programlarının değerlendirildiği 2016 sıralamasında Koç Üniversitesi EMBA Programı, 64. sırada yer aldı.

Mezunların program sonrası kariyer gelişimlerinden, programı sunan üniversitenin uluslararası başarısına kadar toplam 16 kritere göre yapılan değerlendirmede, Koç Üniversitesi bu yıl da dünyanın en iyi işletme okulları arasına girdi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Direktörü Stefan Wuyts, stratejik sezgileri yüksek, birden çok birimde deneyim sahibi, global bakış açısına sahip ve dünya çapında bir lider için gerekli analitik ve informatik yeteneklerle donanmış mezunlar yetiştirdiklerini söyledi. Stefan Wuyts, Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü EMBA programının öğrencilerine Türkiye’de ve çevre bölgelerde iş hayatının en zorlu koşullarına karşı beceri ve deneyim kazandıran, başarıyla kurgulanmış tek program olduğunu aktardı. Stefan Wuyts, “Türkiye’den ilk ve tek AMBA ve EQUIS akreditasyonu alan bu programın elde ettiği sıralama hem akademik kalitemizi ortaya koyuyor hem de Üniversitemizin ve mezunlarımızın başarılarının katlanarak arttığını gösteriyor” dedi.

Koç Üniversitesi EMBA Programı’nın Türkiye’den ve bölgemizden Financial Timessıralamalarında yer alan ilk program olduğuna dikkat çeken Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Yönetici Direktörü Nida Bektaş: “’Programı bitirdikten üç yıl sonra mezunlar arasında yapılan araştırma, ağırlıklı olarak mezunlarımızın kariyer gelişimi, gelir artışı ve terfi konusundaki başarısını dikkate alıyor. Financial Times Global EMBA sıralamaları doğrultusunda, dünya çapındaki en iyi ilk 100 program arasında Türkiye’de 1., dünyada 64. olan Koç Üniversitesi EMBA, 60 kişilik deneyimli ve seçkin bir öğrenci grubuna, dünya çapında bir eğitim imkânı sağlıyor. Bunun yanı sıra “networking” ve sosyal etkileşim imkânı da sağladığı öğrencilerinin kariyerlerinde ilerlemelerine doğrudan katkıda bulunuyor” diye ekledi.

Türkiye’nin ilk Executive MBA programı olarak kurulan Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, EMBA programı çerçevesinde iş ve yönetim teorisinin temel prensipleri olan ekonomi, muhasebe, iş stratejisi, yönetim ve karar verme bilimi, finans, pazarlama, operasyon yönetimi, yönetim bilgi sistemleri ve uluslararası işletme konularına yer veriliyor. Programla, stratejik sezgileri yüksek, birden çok birimde deneyim sahibi, global bakış açısına sahip ve dünya çapında bir lider için gerekli analitik ve informatik yeteneklerle donanmış MBA mezunları yetiştirmek amaçlanıyor.

Koç Üniversitesi’nin EMBA programı; en az yedi yıl iş tecrübesi olan orta düzey yöneticilerin yönetim ve liderlik becerilerini artırarak kariyerlerinin üst seviyelerinde ihtiyaç duyacakları analitik temeli sağlıyor. EMBA Programı, öğrencilerin iş hayatlarını etkilemeden eğitimlerini bitirebilecekleri bir şekilde kurgulanıyor. Eğitim her yıl ağustos ayında düzenlenen iki haftalık tam zamanlı bir modül ve ardından 13 ay boyunca yoğun olarak devam edecek bir ders programından oluşuyor. Programa başvurmak için yeterli niteliklere sahip olan adaylar, başvuru koşullarını yerine getirdikten sonra mülakatla değerlendiriliyor.

Koç Üniversitesi Hakkında

1993 yılında, en yetkin mezunları yetiştirmek, bilimin sınırlarını ilerletmek ve bu alanlarda ülkemize, insanlığa ve Türkiye’ye hizmet etmek misyonuyla kurulan Koç Üniversitesi, uluslararası düzeyde eğitim veren bir kurumdur. 22 lisans, 29 yüksek lisans ve 25 doktora programı bulunan Koç Üniversitesi’nde lisans programındaki öğrencilerin yüzde %73’ü burslu olarak eğitim görmekte. Sosyal Bilimler, Fen ve Mühendislik Bilimleri ile Sağlık Bilimleri yüksek lisans ve doktora programlarının ise %100’ü bursludur. Koç Üniversitesi’nde bu eğitim ve öğretim döneminde 6.184 öğrenci eğitim görüyor. Koç Üniversitesi’nin lisans ve yüksek lisans programlarından bugüne değin 11.000’den fazla öğrenci mezun oldu. Koç Üniversitesi, dünya standartlarında geniş laboratuvar, bilgi işlem ve araştırma olanaklarıyla, öğretim üyesi başına düşen bilimsel makale sayısında Türkiye’deki eğitim kurumlarının arasında en üst sıralarda yer alır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.